Как да премахнете гъби от стената

Как да премахнете гъби от стената

Собствениците на много стари апартаменти (и често нови сгради) в крайна сметка се изправят пред появата на неприятни черни израстъци по стените на банята или в кухнята. Понякога те се появяват в хола. Става дума за гъбичките.

Той се появява на шевовете между плочките или на тапета, образувайки освен грозния външен вид и неприятна миризма. Изправени пред този проблем, хората започват да търсят отговори на въпроса - как да премахнат гъбичките от стената. Често преди това да се случи, дори когато една неприятна и много остра миризма не ви позволява да живеете в дома си.Храносмилането има навика да разпространява тънки резби от мицел, прониквайки дълбоко в дърво, бетон, плочки или гипс. Появата на черна плака - спорните гъбички на възрастните, които могат свободно да се разпространят в апартамента при най-малките чернови (тогава става проблем). Най-приемливите условия за разпространение на гъбичките са температурата от 20 ° С и относителната влажност 70%. Въз основа на това можем да кажем с увереност, че идеалното място е баня.

Тогава гъбичката е опасна

Отблъскващата миризма е най-малкият проблем, който гъбата може да създаде. Основният проблем е, че може сериозно да навреди на здравето на човек. Постоянни заболявания, инфекциозни заболявания и в особено тежки случаи - левкемия и дори образуване на ракови тумори.Това е, което заплашва човек за продължително пребиваване в стая, засегната от гъбички. Изследователите доказват, че гъбите могат да причинят развитие на микоза и аспергилоза, токсично отравяне на организма и да причинят алергични прояви. Особено деца и възрастни страдащи от бронхиална астма страдат.

Има много различни начини да се отървете от гъбичките. Но всеки проблем е по-добре да се предотврати, отколкото да се реши по-късно. Какво трябва да се гарантира:

  • добра вентилация на помещението. Направете кратък тест. Ако всичко е наред с качулката, листът от лист, прикрепен към отвора за вентилация, трябва да бъде плътно натиснат с поток от въздух;
  • почистване на канали и инсталиране на електрически вентилатор;
  • подово отопление;
  • в банята - добра отопляема кърпа за кърпи;
  •  отстранява изтичането на вода и закрепва гумени изолатори против кондензация на тръби.

Как да премахнете гъби от стената - методи за борба с проблема

И какво ще стане, ако гъбата вече е нараснала по стените? Необходимо е да се действа решително. Първо е необходимо да почистите цялото покритие от стената - до бетонната основа. Остържете най-малкия растеж на гъбичките, изсушете повърхността. Разпръснатият мицел и следите от гъбички се отстраняват добре с помощта на издухвател.

Не е лошо да се третира стените с 10% разтвор на меден сулфат. Пригответе и този разтвор: 40% формалин в количество от 25 ml, разредено в 10 литра вода. Използват се и средства за фабрично производство.

Предотвратяване на образуването на нови растежи

Но не е достатъчно просто да премахнете гъбичките. За предотвратяване на образуването му в шпакловка на стени - гипс - също се добавя и противогъбично средство. Ако спестите това, след няколко седмици гъбата се гарантира отново да се върне. Ето защо не пренебрегвайте този параграф.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Храносмилането в банята, както е премахнато, отколкото да се премахне плесен по стените и какво…Храносмилането в банята, както е премахнато, отколкото да се премахне плесен по стените и какво…
Панелна къща с беседка за баня Наскоро в банята се появи неприятна миризмаПанелна къща с беседка за баня Наскоро в банята се появи неприятна миризма
Тогава да измиете плесента в банятаТогава да измиете плесента в банята
Как да победят плесен по стените - обработка на изби и ямиКак да победят плесен по стените - обработка на изби и ями
Въпросът е как да се отървем от гъбичките в дървена къща? Прочетете!Въпросът е как да се отървем от гъбичките в дървена къща? Прочетете!
Как да се отървете от гъбички в къщатаКак да се отървете от гъбички в къщата
Почистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбичкиПочистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбички
Как да премахнете плесен от стените на апартамента?Как да премахнете плесен от стените на апартамента?
Как да се отървем от нещастието?Как да се отървем от нещастието?
Мухъл и гъби по стените как да се отървете от?Мухъл и гъби по стените как да се отървете от?
» » Как да премахнете гъби от стената