Унищожаване на мухъл и гъби по стените на превенцията, средства за защита

Унищожаване на мухъл и гъби по стените на къщата

  • Причини за гъбички и мухъл
  • Съществуващи видове гъбички
  • Как и какви превантивни мерки трябва да бъдат предприети?
  • Препарати, които спомагат за борбата с гъбичките и плесените
  • Как да унищожим гъбичките на стената?

С такъв проблем като появата на гъби и мухъл, може да има както жители на частни къщи, така и жители на апартаменти, всички искат да намерят ефективни начини да се отървем от този проблем.

С гъбички по стените може да се изправи както на собствениците на апартаменти и къщи.

Особеността на мухъл е, че той може да се появи на всяко място, всеяден и често невидим. Спорите от гъби се освобождават във въздуха и постоянно ги вдишваме, така че въпросът как да унищожим гъбичките по стените е толкова неотложен.

Появата на плесени и гъбички ще бъде показана от наличието на черни, зелени или жълти петна по стените, ако гъбичките се разпространяват твърде много, може да се появи неприятна миризма.

Порите от мухъл могат да доведат до заболявания на горните дихателни пътища.

Наличието на мухъл, плесен по стените, не само прави апартамента домашен и постепенно разрушава всякакви довършителни материали, но и вреди на здравето на всички жители. Те могат да се развият респираторни заболявания като бронхит, ларингит, трахеит, астма, пневмония, могат да се появят алергични реакции, дерматит, конюнктивит, заболявания на ставите и неприятни усещания като гадене, главоболие и виене на свят.

Причини за гъбички и мухъл

Най-податливи на болести, причинени от наличието на тези образувания по стените, децата, хората в напреднала възраст и тези, които са отслабили имунитета. Напълно унищожаване на плесен е почти невъзможно, но има начини да се предотврати по-нататъшното му умножение.

Най-често се образува плесен в къщи, където няма висококачествена хидроизолация.

Първо трябва да определите причината, която е довела до появата на мухъл и гъби по стените. Това ще ви помогне да изберете начин да се справите с него и да предотвратите появата му в бъдеще.

Има различни причини, които водят до развитието на мухъл, но най-вече това е несъответствие с технологията при изграждането на сграда: висока влажност на строителните материали, слабо изпълнена хидроизолация на ставите и счупване на стени.

Най-често плесените се развиват в стари къщи поради липсата на качествена хидроизолация. Но такъв феномен може да бъде в нови сгради, води до висока топлинна проводимост на ъглите на сградата, големи загуби на топлина в ъгловите стаи.

Метални пластмасови прозорци не позволяват въздух в апартамента и следователно влажност се появява.Използването на метални пластмасови прозорци може да доведе до появата на мухъл и гъбички, тъй като те не позволяват въздух да премине през и увеличава влажността в апартамента, той трябва да бъде на ниво от 70-80%. За да избегнете това, трябва ежедневно да проветрявате стаята и да наблюдавате нивото на влажност в нея.

Натрупването на влага в апартамента се дължи на големия брой на растенията, животните, извършване на чести промивки и къпане, с неравномерно отопление на помещенията или беден си вентилацията и създава оптимални условия за развитието на плесени, така че първото нещо, което се появи в банята.

Връщане към съдържанието

Съществуващи видове гъбички

Има следните видове гъбички: мухъл, гниене, синьо.

Най-често сини къщи са изложени на бор.

Ако дълго време не се бори с мухъл, то може напълно да унищожи довършителния материал.

Синева удря дървени конструкции, стават синьо-сив цвят. Той прониква в боята и образува под него водни пътища, след което влагата на дървото се издига и започва да се влошава. Повечето от действията на синьото са засегнати от продукти и стени, изработени от бор.

Рота може да бъде бяла, кафява и бактериална, но също така се умножава по дървени конструкции. След поражението от гниене, дървото става черно, силата му намалява.Рота поврежда дървени конструкции, унищожавайки силата му.

Появата на кафяво гниене води до разцепване на дървото, а белите гниене разрушават както целулозата, така и лигнита, така че когато изглежда, цветът на дървото остава практически непроменен.

Но по-страшен от плесен, дървена къща е гъба. Той вече в един месец може да унищожи дъска с дебелина 4 см. Преди това, с появата на такава гъба, къщата беше изгорена, така че тя не се разпространила в други сгради.

Мокрото гниене предизвиква появата на петна от жълт и тъмно кафяв цвят, след което дървото започва да се напуква. Сухото гниене оцветява дървените структури в кафяво, след което те се разделят както по протежение на влакната, така и през тях и се компресират.

Актиномицетите намаляват живота на дървото.

Има и друг вид микроорганизми, като например актиномицети. Те също развалят вида дървесина и омекотяват влакното, затова той обслужва по-малко от необходимото време. За да унищожите гъбичките, трябва да знаете какъв вид са, това ще е необходимо, когато купувате химикали, за да се справите с тях. Например тези химикали, които са предназначени да се борят с мокрия гниене, не могат да бъдат използвани за унищожаване на сухото гниене. Унищожаването на плесените, които не са предназначени за този тип лекарства, може не само да бъде неефективно, но в някои случаи да доведе до още по-активно развитие на гъбичките.

Връщане към съдържанието

Как и какви превантивни мерки трябва да бъдат предприети?

Първо, трябва да определите причината, която е причинила появата му. Втората стъпка е да се предприемат мерки за намаляване на влажността в помещението. Обърнете специално внимание на поставянето в крайните помещения на отоплителни уреди и вентилационни системи, те трябва да бъдат инсталирани в съответствие с приетите норми.

За да предотвратите появата на мухъл, често трябва да проветрявате стаята.

Ако имате пластмасови прозорци в къщата или апартамента си, то във всяка стая трябва да инсталирате поне една люлка и да правите редовно издухване на стаята. Ако видите малка форма, наподобяваща мухъл, тя трябва незабавно да бъде обработена с водороден прекис или конвенционален оцет. По този начин предотвратете по-нататъшното му разпространение.

След като сте направили вана, стаята трябва да бъде добре проветрена, за да се предотврати за дълго време, висока влажност. Ако внезапно повърхността е покрита с гъбички или плесени, тогава тя трябва да бъде обработена с качествен инструмент, докато отстраняването на довършителния материал ще трябва да бъде тухла или бетон.

Ако причината за появата на гъбички в лошо хидроизолация, тогава е необходимо да се предприемат мерки за подобряване на това, както и изтичане на мазета и изтичане на подпочвените води, за това, можете да изградите дренажна система.

За да се борят с тези микроорганизми, могат да се използват народни средства като свещено лепило, карбамид или меден сулфат, но те могат временно да спрат развитието на вредни микроорганизми.

Връщане към съдържанието

Препарати, които спомагат за борбата с гъбичките и плесените

Основните лекарства за контрол на тези микроорганизми са антисептици, те имат антимикробен и противогъбичен ефект. Съвременните антисептици могат да се разтварят с вода или бял спирт, понякога може да се използва терпентин за това. Антисептичният креозот има маслена основа.

Антисептиците проникват в дървото до голяма дълбочина, след което надеждно го защитават. Тези лекарства са много, но няма универсално лекарство. Ето защо, преди да купите антисептик, трябва да решите какво точно искате да защитите дизайна от.

Връщане към съдържанието

Как да унищожим гъбичките на стената?

Антисептиците проникват дълбоко в дървото и го предпазват от появата на мухъл.

Редът на работа: антисептично третиране и хидроизолация вътре в къщата

Най-напред от стените, трябва да премахнете тапета, а след това използвайте метална четка, за да премахнете насипната мазилка, която е на мястото на появата на гъбичките. Използваме почистващия състав, той ви позволява да отваряте порите и да отстранявате цимента.

Повдигаме получения антисептик с вода и прилагаме върху цялата повърхност на засегнатата стена. След това замазваме стената с антисептичен грунд. Това съединение помага за възстановяване на цвета, прави повърхността по-трайна, помага за увеличаване на адхезията на лепилото за плочки, мазилки или водни бои. Също така, той запазва пара и въздушна пропускливост на стените, увеличава експлоатационния живот на довършителните материали.

Сега ние покриваме стената с почва с дълбоко проникване, shpaklyuem и гипс стената. След това отново покрийте стената с дълбока проникваща почва и можете да боядисите стени или лепени тапети върху тях.

Както можете да видите, възможно е да се преодолеят тези вредни микроорганизми, но това е труден и отнемащ време процес, така че е много по-лесно да не се унищожава мухъл, но да не се допуска.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Храносмилането в банята, както е премахнато, отколкото да се премахне плесен по стените и какво…Храносмилането в банята, както е премахнато, отколкото да се премахне плесен по стените и какво…
Панелна къща с беседка за баня Наскоро в банята се появи неприятна миризмаПанелна къща с беседка за баня Наскоро в банята се появи неприятна миризма
Как да премахнете гъби от стенатаКак да премахнете гъби от стената
Тогава да обработвате стените от гъбички и плесени в банята, преди да стекате плочкитеТогава да обработвате стените от гъбички и плесени в банята, преди да стекате плочките
Как да победят плесен по стените - обработка на изби и ямиКак да победят плесен по стените - обработка на изби и ями
Въпросът е как да се отървем от гъбичките в дървена къща? Прочетете!Въпросът е как да се отървем от гъбичките в дървена къща? Прочетете!
Как да унищожим къща гъби? Дървена къща, дървена къща, дървена дограмаКак да унищожим къща гъби? Дървена къща, дървена къща, дървена дограма
Как да се отървете от гъбички в къщатаКак да се отървете от гъбички в къщата
Почистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбичкиПочистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбички
Тогава да обработваш дърво от мухъл и гъби?Тогава да обработваш дърво от мухъл и гъби?
» » Унищожаване на мухъл и гъби по стените на превенцията, средства за защита