Храносмилането в банята как да се борим и колко опасно? Ефективни средства и методи на борба

Храносмилането в банята е не само грозно. Спорите на мухъл могат да причинят сериозно увреждане на здравето. Как да се справим с гъбата в банята, ако изведнъж нападне банята, кухнята или друга стая? Какво да направите, колко бързо и завинаги да се отървете от гъбичките? В тази статия ще разгледаме какви средства ще ви помогнат да премахнете гъбичките в банята. Интересен е фактът, че гъбичните спори се намират в почти всяка стая, те просто се развиват само при благоприятни условия на висока влажност и топлина. Следователно, противогъбичните почистващи препарати, които съществуват, трябва да познават всяка любовница. Нека разберем как да почистваме гъбата в банята.

Особено често и неочаквано за всяка любовница има въпрос: какви противогъбични агенти за баня най-добре?

Защо се появяват гъбичките и как да ги избягвате?

гъбички в банята как да се бият
Появата на гъбичките на влажни места в банята

В банята са изпълнени условията за появата на гъбичките: има много вода, отоплението работи най-пълно през зимата или просто в апартамента е горещо през лятото. Причината за появата на гъбичките може да е твърде много цветове в къщата - те също така увеличават влажността на помещението. Друга причина за появата на гъбичките е погрешното преустройство на апартамента, поради което естествената вентилация на пространството е нарушена. Следователно, въпросът "как да се премахне гъбички в банята?" Се възлага от почти всяка любовница: толкова често това неприятно явление се случва в апартаментите.

Като цяло трябва да се внимава за възможното появяване на гъбичките преди да се случи: съществуват превантивни мерки, които ще избегнат това явление.

Например, ако сте започнали ремонт, противогъбично лечение на стени непременно да ви спаси от бъдещата беда: не съжалявам за времето и парите за тази проста процедура - в бъдеще ще си благодаря за това, че е показано като далновидност. Как да премахнете гъбичките в банята тогава няма да бъде тази, която би ви интересувала.

 • Хапчетата на тавана в банята са особено често срещани в апартаментите на стари сгради, където няма такава добра влагоустойчивост на стените, както в новите сгради. Често, и външния му вид в кухнята близо до мивката.
 • В банята най-често се появява черна гъбичка - той е истински любител на проводниковата вода. Така че, как да се почисти гъбичките в банята от различни повърхности? Тя може да се срещне навсякъде: черни петна внезапно се появяват на пластмаса, тухли, бетон, дърво, боя, керамика. За щастие има специални противогъбични почистващи препарати за тези случаи.
 • Храносмилането в банята се образува много често: причината за това е висока влажност. Ясно е, че стените, таванът и подът на банята влизат в контакт с вода много пъти, няколко пъти на ден. Има както специални химически противогъбични средства за банята, така и "баба", народни начини.

Как да видите различните видове гъби по стените, можете да видите на снимката.

как да премахнете гъбичките в банята
Пример за възпроизвеждане на плесен на тавана

Какво представлява опасната гъбичка в банята? Не е тайна, че гъбата и плесен не разваля само на външния вид на стаята и разрушава строителни материали, но също така може да доведе до тежко заболяване или само на алергии и лошо здраве - достатъчно приятен, съгласен?Референция: Продуктите от гъбичките, които човекът е принуден да вдишва, са изключително токсични. Ето само някои от болестите, които може да провокира при хората: бронхит, пневмония, екзема, дерматит и стоматит.

Унищожи гъбичките

Унищожаване на гъбички, когато той най-накрая се появи, трябва да се извърши бързо, иначе гъбички ще запълни цялата повърхност на стените и тавана - и да се отърве от ще бъде изключително трудно от него. Отстраняването на гъбичките в банята чрез химически средства трябва да се извършва с изключително предпазливост: повечето от тях са много опасни за човешкото здраве. Преди да разберете какво да убиете гъбата в банята, трябва да носите специално защитно облекло, ръкавици и понякога - респиратор.

химични агенти

гъбички в банята
Начало средства за контрол на мухъл

Един противогъбичен агент за банята трябва да се пръска само ако в къщата няма деца и домашни любимци. Ако в банята имаше гъбички, е необходимо да се мисли не само за това, как най-бързо да се отърве от гъбички, но също така и за причините: най-вероятната причина е неправилно проветряване на помещението, което постоянно се поддържа на повърхността, когато е мокро. Също така, причината за появата на стена гъбички е изтичането на кранове, нарушаването на хидроизолацията на дренажни линии или водопроводи.

Информация: Basic анти-мухъл в банята - това е меден сулфат (вариант на бюджета), Спектър, PS 50, импрегниране на "снежна топка" и Titan Fungtsid. Медният сулфат е лекарство, благодарение на неговата цена, много популярно сред хората, които търсят какво да третира банята от гъбичките. Те обаче не бива да се пренебрегват: много по-разумно е да се отпуснеш със специални съвременни средства. Факт е, че използването на меден сулфат може би ще спаси един вид гъбички, но това може да доведе до друго.Как да унищожим гъбички в банята с помощта на химията? Друг чудесен инструмент срещу гъбичките в банята е всяко химично вещество, съдържащо хлор, дори обикновена белота. Не забравяйте, че работата с него е необходима в ръкавиците, като защитата на повърхността на кожата е изключително токсично вещество, което може да предизвика химическо изгаряне.

как да премахнете гъбички в банята
Средства за предпазване от плесени

Понякога е невъзможно да се избегне появата на гъби дори в обикновени дневни. Той може да се появи в спалнята, в дневната и в детската стая. Ако тапетът в стаята е залепен, тогава гъбата на стената с тапета трябва да мине през няколко етапа:

 1. Почистване на заразената зона - отстраняване на всички слоеве до бетон или тухли, след това - третиране с противогъбичен агент.
 2. След това - антисептичен грунд.
 3. Следващият етап е импрегниране на хидроизолационна смес, мазилка и шпакловка.

След пълно изсъхване на стената - последният етап: залепване тапет. Само напълно изчистването на стената е правилният начин да се победи гъбата.

За съжаление, няма начин да завършите стените и тавана, които сами по себе си биха могли да устоят на гъбата - тя може да се образува на всяка повърхност, която влиза в контакт с влага. В банята, шевовете между плочките, силиконовите уплътнения по шевовете, душовете са особено податливи. За да се отървете от него, съществуват различни начини за различните видове повърхности. Нека да разгледаме основните.

Как да премахнете плесен от плочки

гъбички в банята, отколкото опасни
Отстраняване на гъбички от повърхността на плочките

Гъбички върху плочки могат да бъдат отстранени прост начин - с помощта на конвенционален водороден пероксид и след това просто да поддържа предварително повредена област чиста, периодично вземане предотвратяване със същия агент.

Помислете за метод, който ще ви покаже как да премахнете гъбичките в банята по шевовете. Това ще изисква усърдие и време, но е доста ефективно: затова ще обърнем специално внимание на него. Това ще трябва: отвертка (или друг остър предмет на "лопата" по ширината на шева), оцет, сода и хлорсъдържащи вещества (например, нормална бял), твърда четка за зъби, тесен четка, шкурка, изглаждане. Така че премахването на гъбичките между плочките се извършва по няколко начина:

 • Метод номер 1. Бързо. Това ще изисква най-разпространената сода и оцет или белота. Изсипете течност в контейнера, използвайте четката, за да минете през всички шевове между плочките, където сте открили гъбичките. След като избършете с кърпа (гъба) предварително обработени места с вода - е необходимо напълно да изплакнете разтвора. За да фиксирате резултата, отидете на едно и също място с гъба или парцал със сода;
 • Метод номер 2. Изсипваме обикновена сода (това е отличен противогъбичен агент) в чиния, вземаме стара четка за зъби. Навлажняваме четката с вода, накиснете я в сода и грижливо три части от пространството за интерплейт, повредено от гъбичките. След изплакване на обработените зони с вода и избършете на сухо;

Тези методи, както показва практиката, се отърват от гъбичките, но само за шест месеца. Най-вероятно ще се появи отново: премахнахме повърхността, но ситуацията не се е подобрила значително. За да гъбички по плочки в банята между керамичните плочи изчезна завинаги, има по-сложни начини.

 • Метод номер 3. Механична. Не забравяйте, че имахме нужда от отвертка? Взимаме го в ръка и напълно отстраняваме фугите от шевовете. Процесът е дълъг и обезпокоителен - но е по-ефективно от премахването на фугиращия разтвор напълно, без да се демонтират плочките, просто не го намерите. С това премахваме не само гъбата, но и нейния източник. Бъдете внимателни: за съжаление, методът е опасен за появата на банята, така че лесно да можете да повредите самата плочка. След това трябва да преработите получените пукнатини с оцет и след това да нанесете нова фугираща смес.

Отстранете формата от уплътнителя

лекарство за гъбички в банята
Появата на плесен върху акрилен уплътнител

Храносмилането на уплътнителя, което често запълва шевовете в банята, е също така склонно към гъбички. Само напълно премахване на уплътнителя и обновяване на връзката напълно - обезпокоителен и скъп. Освен това резултатът е максимум шест месеца или една година: след като гъбичката се завръща отново. Хапчето за силикон без лечение със специални средства няма да бъде загубено никъде. Ето защо, обработката на банята от гъбичките върху силиконовия уплътнител, в идеалния случай, също трябва да се състои от няколко етапа:

 • Отстраняване на стария уплътнител;
 • На това място е необходимо да се разхождат издухвачи, т.е. буквално да изгорят цялата гъбичка;
 • Нанесете нов уплътнител.

Само в този случай е по-вероятно гъбичката да не се появи отново. Разбира се, за това е необходимо да се спазват общите климатични условия в стаята, както пишехме по-горе.

Фурацилин срещу гъбички

отстраняване на гъбички в банята
Използването на фурацилин за борба с гъбички

Как и какво да обработваме гъбата в банята? Фурацилин от гъбичките в банята също може да спести. Това е добро средство за отстраняване на плесените. За да направите това, 1 таблетка фуратилин на 1 литър вода (повече и не се изисква). Трябва просто да покриете с фурацилин. Мнозина твърдят, че след няколко такива процедури, те забравят как изглежда гъбичката - така че това лекарство е ефективно за някои от видовете му. Опитайте: може би, и вие ще спестите такъв прост бюджетен инструмент от гъбичките в банята.

заключение

След като сте завършили всички процедури, трябва да наблюдавате доброто състояние на помещението, склонно към появата на гъбички и в бъдеще това заболяване може да бъде избегнато. За това е много полезно да се създаде течение в стаята - да се отворят прозорци и врати, особено при ветровито време.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Храносмилането в банята, както е премахнато, отколкото да се премахне плесен по стените и какво…Храносмилането в банята, както е премахнато, отколкото да се премахне плесен по стените и какво…
Панелна къща с беседка за баня Наскоро в банята се появи неприятна миризмаПанелна къща с беседка за баня Наскоро в банята се появи неприятна миризма
Как да премахнете гъби от стенатаКак да премахнете гъби от стената
Как да се отървем от мухъл върху гредитеКак да се отървем от мухъл върху гредите
Тогава да обработвате стените от гъбички и плесени в банята, преди да стекате плочкитеТогава да обработвате стените от гъбички и плесени в банята, преди да стекате плочките
Тогава да измиете плесента в банятаТогава да измиете плесента в банята
Как да победят плесен по стените - обработка на изби и ямиКак да победят плесен по стените - обработка на изби и ями
Въпросът е как да се отървем от гъбичките в дървена къща? Прочетете!Въпросът е как да се отървем от гъбичките в дървена къща? Прочетете!
Как да се отървете от гъбички в къщатаКак да се отървете от гъбички в къщата
Влага в банята, какво трябва да направя?Влага в банята, какво трябва да направя?
» » Храносмилането в банята как да се борим и колко опасно? Ефективни средства и методи на борба