Как да се отървете от гъби по стените

Как да използвате наличните средства, за да се отървете от гъбичките по стените

 • Предистория на произхода на гъбични спори по стените
 • Как да премахнете плесента с химически средства
 • Как мога да се отърва от гъбичките по традиционен начин?
 • Всеки строителен материал често може да повреди ефектите от гъбични атаки. Това е наличието на разширяващи се микроскопични спори извън материала, което е колекция от много тъмни и зелени точки. Тъй като премахването на гъбичките по стените не е лесно, трябва да се гарантира, че новата им външност е изключена. Храносмилателната система може да бъде причинена от редица опасни заболявания, така че първото поява на гъбична атака на стената веднага е необходимо да се елиминира.

  Гъбата се появява на стените на помещения с висока влажност.

  Предистория на произхода на гъбични спори по стените

  Сред основните признаци на образуване на гъбични отлагания върху повърхността на тавана и стените, можете да идентифицирате зелени или сиви точки. Разкъсана мазилка, люспест тапет, появата на слабо усещаща миризма на влага показва наличието на гъбички в определени места в жилищните помещения.

  В повечето случаи гъбичните плаки прогресират в помещения с висока влажност, които се наблюдават в сауни, бани, бани, мазета и др. Образуването на гъбична атака се случва в стенните панели, които имат връзки с ниско ниво на запечатване.

  Предпоставката за високо ниво на влажност във всяка стая е свързана с наличието на дефекти във вентилационната система. Неподходящият местен микроклимат не само съпровожда появата на гъбични находища по стените на банята или помещенията в мазето, но и ускореният процес на растеж на мухъл.

  Формоването на тавана се дължи на потока на вода от стаята отгоре.

  Може да възникне гъбичка, ако водата прониква в стаята на сутерена, преминавайки през повърхността на стените на сградата. Като цяло, основната причина за появата на плесен може да бъде нарушение на технологичния процес по време на строителството на къщата. Например, в този случай свързващата площ на стените и пода в стаята на сутерена е мястото, където започват да се появяват влага и мана.  Гъбите могат да се появят и в резултат на грешките, направени по време на монтирането на хидроизолационния слой. Изход от тази ситуация е осъществяването на ремонтни работи, насочени към премахване на всички предпоставки, свързани с образуването на повишено ниво на влажност.

  За тази цел е необходимо да се провери състоянието на стените в стаята и нейния таван, всички комуникации. Например може да настъпи повреда на изтичането на вода. Когато на тръбите в банята се появи влажност, по стените трябва внимателно да се изследват всяка тръба и всяка част от стената.

  Връщане към съдържанието

  Как да премахнете плесента с химически средства

  В помещенията в банята гъбичната плака може незабавно да расте върху цялата повърхност от дърво, камък или тухла. Нарастването на гъбичните атаки на повърхността на дървото се извършва с ускорено темпо, например, за една година основата на дървесината се унищожава от гъбички с 70%. Елиминиране на гъбички от каменни повърхности не е особено трудно.

  Обикновено, за да премахнете гъбичките от повърхността на дървото, повредените площи трябва да бъдат отстранени чрез нарязване на дървото.  Храносмилането в банята може да се дължи на неправилно проектирана вентилационна система.

  В същото време, гъбичките се унищожават и химически. Необходимо е спешно да се предприемат превантивни мерки, тъй като гъбичките могат да заразят не само мебелите в стаята, но и някои от вътрешните елементи. За дървени повърхности е необходимо подходящо лечение с помощта на специални средства, които могат да предотвратят образуването на гъбички.

  Изборът на химикали, създадени за премахване на гъбичните спори от стените, е доста широк. Фондовете са създадени под формата на спрейове, което им позволява да се прилагат без затруднения. Но когато работите с химията, е важно да спазвате всички предпазни мерки. Химическите атаки на кожата могат да причинят химически изгаряния.

  Експертите не препоръчват пръскане на химически спрей на места, които не са били засегнати от мухъл, в резултат на появата на петна по стените. За да ги предотвратите, всички зони, които не са замърсени, трябва да бъдат затворени, като се използват ленти от полиетиленово фолио или нежелани вестници. В процеса на борба с гъбичките чрез използване на спрей, трябва да извършите всички действия съгласно следната схема:

  1. Предварително лечение на целия таван, където има засегнати области на стените.
  2. Отстранете гъбичките с помощта на груба четка.
  3. Изсушете повърхността с конструкторска сешоар.

  Трябва да се има предвид, че ако има части от стените в банята или друга стая, които имат гъбички, тогава стаята понякога трябва да бъде вентилирана.

  Връщане към съдържанието

  Как мога да се отърва от гъбичките по традиционен начин?

  Средства за гъбички: боракс, сода, оцет.

  Ефективна за борба с разпространението мухъл може да бъде, използвайки безопасни конвенционални средства.

  Идеалното средство за отстраняване на гъбичките по стените е медният сулфат, т.е. неговият разтвор. За тези цели е необходимо да се приготви разтвор от 10 литра вода и 100 г прах от меден сулфат. Трябва да се има предвид, че това решение може да доведе до образуването на сини петна по повърхността на стената.

  Средства, които действат като най-ефективни, са белина или всички видове белина. Ако искате да се отървете от гъбичките по стените, които са възникнали твърде дълго, то това е подходящо за специално решение, базирано на алкалносъдържащ сапун за пране. Малките площи са идеално третирани с масло от чаено дърво. Храносмилането може да бъде унищожено с помощта на сода за пиене, напръскване на веществото върху засегнатата област, след което да се напръска оцет върху цялата повърхност.

  Можете да се отървете от гъби по други начини. Елиминирайте гъбичките не само от химически продукти, но и чрез създаване на локален микроклимат, който няма да позволи разпространяването на спорите на гъбичките. Образуването на тъмно натрупване върху повърхността се получава в резултат на нарушаване на циркулацията на въздуха поради липсата на добра вентилационна система на помещението.

  Инсталирането на вентилация ще помогне да се реши проблемът, свързан с това как да се отървете от гъбичките. Наличието на изпускателни вентилатори изисква своевременно почистване на вентилационните канали, което е характерно в голяма част от остарелите сгради. Това се дължи на намаляването на влажността на въздуха.

  След изсушаване на повърхностите можете да започнете да отстранявате плаката за плесен. Облицованите стени трябва да се почистват от горния слой от бетон, засегнат от гъбична атака. Възможно е гъбичните спори да са вече срещани в структурата на строителния материал.

  Професионалистите се съветват да извършват пълен ремонт на всеки двадесет години, а конвенционалната козметична работа трябва да се извършва на всеки пет години. Превантивните мерки също са полезни. Елиминирането на плаката се свързва с спазването на редица правила, които ще избегнат проблеми. Сред тях можем да различим:

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да премахнете гъби от стенатаКак да премахнете гъби от стената
Въпросът е как да се отървем от гъбичките в дървена къща? Прочетете!Въпросът е как да се отървем от гъбичките в дървена къща? Прочетете!
Как да се отървете от гъбички в къщатаКак да се отървете от гъбички в къщата
Влага в банята, какво трябва да направя?Влага в банята, какво трябва да направя?
Как да премахнете плесен от стените на апартамента?Как да премахнете плесен от стените на апартамента?
Тогава да обработваш дърво от мухъл и гъби?Тогава да обработваш дърво от мухъл и гъби?
Как да премахнете плесен от стените на причината за появата на гъбичките и технологията за борба с…Как да премахнете плесен от стените на причината за появата на гъбичките и технологията за борба с…
Как да премахнете гъбичките в мазето, антисептично лечение и вентилацияКак да премахнете гъбичките в мазето, антисептично лечение и вентилация
Какво означава да се отървете от мухъл и гъби по стенитеКакво означава да се отървете от мухъл и гъби по стените
Отстраняване на плесени и гъбичкиОтстраняване на плесени и гъбички
» » Как да се отървете от гъби по стените