Как да премахнете гъбичките в мазето, антисептично лечение и вентилация

Как мога да премахна гъбичките от стените на мазето

Изграждането на мазето, направено в съответствие с техническите стандарти, ще гарантира неговата продължителна работа, безопасността на продуктите, подредени в него. При конструктивни грешки, неправилно организирана вентилация, недостатъчна водна устойчивост на стените на избата, често се получава влажност. По стените, които са дълготрайни дълго време, гъбата се развива. Вътрешната повърхност на стените е покрита с характерно покритие - бяло, синьо или черно. Има неприятна миризма на мухъл. Зеленчуците и плодовете, съхранявани за съхранение в мазето, също са покрити с мухъл и започват да се влошават. Как да се почисти гъбичката в мазето и какви мерки ще му попречат да се появи на стените на мазето?

Хидроизолация на изба.Мерки за почистване на стените на мазето от матрицата трябва да се извършват в две посоки - всъщност да се премахне плаката и да се предотврати разпространението й в бъдеще.

Механично отстраняване на гъбични отлагания

Отстранете формата от вътрешната повърхност на стените, като ги третирате с антисептик. Преди преработката от мазето, всички продукти, разположени там, са извадени. Повечето от веществата, които се използват за противогъбично лечение, са отрови. Затова необходимите предпазни средства - гумени ръкавици, ботуши, маска, облекло трябва напълно да покрива откритите части на тялото. Преди обработката антисептични изба стени почистват (промиват) от плесен плака с влажна кърпа или четка за отстраняване на слоя в гъбички изба. и се суши. Допълнително противогъбично лечение може да се проведе със сухи вещества (прахове), разтвори и фумигация:

Устройството на зародената изба.

  1. Меден витриол. 10% разтвор на син прах меден сулфат във вода се нанася върху повърхността на стената с четка или се напръсква от пистолет.
  2. Вещества, съдържащи хлор - прах от хлор, белина за пране.
  3. Измиване на стените с вар. Смес от вар и бели варовици се нанася върху стените като кал.
  4. Сух прах и оцетна киселина. Прахът се покрива с обработената повърхност (подходящ за пода) и оцет се пръска от горе. Взаимодействието на веществата води до образуване на активен газ, неутрализиране на гъбични спори.
  5. Фумигация на мазето със сяра. За да направите това, мазето е запечатано, за да се предотврати изтичането на отровен газ. Вътре в стаята е монтиран керамичен или метален контейнер (стари саксии, плочи) със сяра. Количеството горими вещества се взема от изчисляването на 20 g на 10 m 3 от обема на обработеното пространство. Сярата се запалва и мазето се затваря. Серен диоксид, образуван по време на горенето, действа убиващо върху всяка гъба. След 6 часа (по-късно, след 9 или 12 часа), сутеренът се вентилира и се поставя контейнер (кутия) с негасена вар за абсорбиране на остатъчния серен диоксид.


Механично отстраняване на матриците ефективно за кратко време. За да се отървете от гъбичките, е необходимо да идентифицирате и елиминирате причините за натрупване на влага върху стените на мазето. Порите на мухъл, които са повсеместни във въздуха, могат да се възпроизвеждат само при условия на висока влажност.

За да се предотврати конденз на стените, вентилацията на сутерена, хидроизолацията на конструкцията и адсорбентите абсорбират излишната влага.

Връщане към съдържанието

Адсорбенти за абсорбиране на влага

Инсталираните абсорбери трябва периодично да се сменят с пресни (това се прави с вар, гипс) или да се изсушават (например, стърготини и парчета вестници се изсушават на слънце).

Вентилация и хидроизолация

Задължителната вентилация и хидроизолация на всеки сутерен е разработена така, че да им попречи да овлажняват и образуват гъбички на вътрешната си повърхност. Хидроизолацията няма да позволи на влагата да прониква, прониква през покрива и стените на конструкцията. Един от евтините методи за хидроизолация е битумът, разтворен в бензин. Те са покрити с елементи от конструкцията, заровени в земята, за предпочитане отвън. По-ефективно е импрегнирането на бетонни стени с вещества, съдържащи пенеттрин. Те могат да се прилагат от вътрешната страна на стените, когато взаимодействат с влагата, активното вещество на пенеттрона образува неразтворими кристали, заемащи кухини и пори на бетон.

Вентилацията на пространството на избата за предотвратяване появата на плесен се полага по време на строителството. Вградена е вертикална или наклонена ауспуха, покрита отгоре с козирка за предотвратяване на атмосферни валежи. Екстрактът отвежда въздуха в тавана на сградата. Втората тръба (захранване) е монтирана в противоположната страна на мазето и доставя въздух до дъното на въздушното пространство на ямата, близо до пода. Височината на външния вход на захранващата тръба трябва да е по-малка от височината на външния изход. Инсталирането само на една изпускателна тръба не осигурява достатъчно ниво на вентилация на вътрешното пространство и няма да предпази стените от появата на гъбичките.

Важната роля в процеса на образуване на кондензат и разпространението на мухъл върху стените се играе от дизайна на ямата. Разделянето на вътрешното пространство в две зони - входът (избата) и складовото помещение, разделянето на зоните от солидни врати ще спомогнат за стабилизиране на температурите на вътрешното пространство и липсата на кондензация.

Без правилно организирана вентилация, надеждна хидроизолация, мазето няма да може да изпълнява определените му функции за дългосрочно съхранение на хранителни продукти.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да организираме вентилация в мазето или мазетоКак да организираме вентилация в мазето или мазето
Екстракция в мазето със собствени ръце - монтаж на система за вентилацияЕкстракция в мазето със собствени ръце - монтаж на система за вентилация
Как да се отървем от мухъл върху гредитеКак да се отървем от мухъл върху гредите
Как да победят плесен по стените - обработка на изби и ямиКак да победят плесен по стените - обработка на изби и ями
Изолация на стените на мазето отвън и отвътре на видеотоИзолация на стените на мазето отвън и отвътре на видеото
Почистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбичкиПочистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбички
Извличане в мазето на правила за подреждане, изчисляване на участъкаИзвличане в мазето на правила за подреждане, изчисляване на участъка
Сутерена вентилация в гаражаСутерена вентилация в гаража
Вентилация на избата и избатаВентилация на избата и избата
Налейте по стените къде да отидете за помощ?Налейте по стените къде да отидете за помощ?
» » Как да премахнете гъбичките в мазето, антисептично лечение и вентилация