Екстракция в мазето със собствени ръце - монтаж на система за вентилация

Изтегляне на устройството в мазето със собствени ръце

Правилно направената качулка в мазето предотвратява образуването на конденз по стените на склада и предпазва събраните култури от разпад. Пазарът на строителни материали днес предлага широка гама от стоки за организиране на системи за обмен на въздух. Но, всъщност, за устройството на просто изваждане на мазето нищо свръхестествено не е необходимо. Можете да го направите сами и без допълнителните финансови разходи. Но за всичко в ред.

Какво е използването на вентилация?

Преди да се говори за извличане от мазето, е необходимо да се разбере правилно изискванията, които се представят на складовете днес. Само след това може да се разгледа въпросът за организирането на правилното рисуване.Мазето е малка изба, в която обичайно се съхраняват храни, зеленчуци и консерви. В жилищна сграда, температурата е твърде висока за съхранение на реколтата, и на улицата, напротив, през зимата - твърде ниска. Зеленчуците и плодовете трябва да се съхраняват при температура от +1 до +4 градуса. Освен това, за да се гарантира, че културата е лежала достатъчно дълго, е необходимо да се контролира влажността в помещението.

Доставящата тръба трябва да е на 20-30 см от пода на мазето.Височината на тавана на избата може да бъде различна. Температурата в помещението под нивото на замръзване на земята винаги ще бъде положителна. Дори при най-лошите студове земята е рядко там, където може да замръзне до дълбочина над 150-200 см. Въпреки това е по-добре да направите изба в студените климатични зони на дълбочина 250 см или повече.

Ако стените на мазето прилепват към външните стени на сградата, а след това без подходяща топлоизолация в склада, почти винаги ще има студ. Въздухът близо до стената на замръзване ще се охлади и ще стигне до мястото, където се съхранява храната.

Правилно е да се построи мазе, така че да не се придържа към стените на къщата и да не надхвърля границите на структурата. Освен това е желателно да се поддържа разстояние от около 80-100 см от тавана на мазето до пода на сградата.

Екстрактът за мазето се прави, за да се осигури нормална влажност на помещението. При постоянна циркулация на въздуха, влажността в сутерена ще бъде на ниво приемливо за съхранение на продуктите. Твърде висока влажност може да се избегне, ако направите добра хидроизолация със собствените си ръце по време на строителната фаза.

Протягане на собствените си ръце

Дизайнът на най-простата рисунка е практически независим от размера на къщата, целта на мазето и терена с климата. За устройството такъв екстракт за мазето със собствените си ръце ще изисква две тръби, едната от които ще бъде изпускателна, а другата - захранване. С помощта на тези тръби обменът на въздух ще се извършва на закрито.

Екстрактът за избата може да бъде направен естествен или задължителен.

За устройството за принудително рисуване в мазето трябва да използвате специални вентилатори, които можете да си сглобите или да си купите вече готови в магазина. Важно е оборудването да работи в условия на висока влажност.

Правила за монтаж на тръбопроводи за отвеждане и захранване

Монтажът на тръби за извличане от мазето е съвсем прост. Доставящата тръба трябва да се издърпа на повърхността на земята. Долната част трябва да е в долната част на мазето, на разстояние 20-30 см от пода. Изпускателната тръба трябва да се намира в противоположния ъгъл на помещението под тавана над продуктите. Горната му част трябва да се отстрани от всички тавани към покрива.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да организираме вентилация в мазето или мазетоКак да организираме вентилация в мазето или мазето
Защо вентилацията в частната къща е толкова важна?Защо вентилацията в частната къща е толкова важна?
Как да изолирате мазето отвътре Затопляне на пода, тавана и стенитеКак да изолирате мазето отвътре Затопляне на пода, тавана и стените
Извличане в мазето на правила за подреждане, изчисляване на участъкаИзвличане в мазето на правила за подреждане, изчисляване на участъка
Сутерена вентилация в гаражаСутерена вентилация в гаража
Той се нахвърли върху собствените си ръце под къщатаТой се нахвърли върху собствените си ръце под къщата
Вентилация на избата и избатаВентилация на избата и избата
Как да направите вентилация в сутерена на гаража, естествено или задължителноКак да направите вентилация в сутерена на гаража, естествено или задължително
Отопление в сутерена, партер или избаОтопление в сутерена, партер или изба
Отводняване на избата на сутерена и издръжливост на къщатаОтводняване на избата на сутерена и издръжливост на къщата
» » Екстракция в мазето със собствени ръце - монтаж на система за вентилация