Как да организираме вентилация в мазето или мазето

Как да организираме вентилация в мазето или мазето

Вентилацията на мазета и мазета е едно от най-важните условия за тяхното ефективно използване. От една страна, в ненапомпана стая със застоял въздух, зеленчуците гниене. От друга страна, при наличието на чешми, кореноплодите изсъхват. Поради тази причина е необходимо да се установи въздушна обмяна. за да се създаде нормален режим на влажност на температурата в мазето. Обикновено вентилацията се организира с помощта на две вентилационни тръби, единият от които е захранващият въздух, а вторият - изпускателната система. Те се намират на две нива от мазето в различните ъгли. Отворът на изпускателната тръба се поставя на върха под тавана, а захранващата тръба е на дъното на височина 50-60 см от пода (фиг.1).

Въздухът се движи през вентилационните тръби поради разликата в специфичните маси на външния и вътрешния въздух, така че тази вентилационна система се нарича естествена. Скоростта на движение на въздуха в този случай директно зависи от температурната разлика в мазето и отвън. Колкото по-високо е, толкова по-бърза е скоростта и обратно.

Фиг. 1. Монтаж на снабдяваща и отработена вентилация в мазето. 1 - тръба за захранване - 2 - изпускателна тръба - 3 - изолация (двойна)За да се създаде стабилна продукция на тягата комин над билото на покрива и част на тръбата е разположен в тавана или pogrebitsy обикновено изолирани. Наклонът се увеличава с височината на изпускателните тръби. Изберете напречното сечение на вентилационните тръби, в зависимост от площта на мазето. Например, за изба с площ от 6-8 м2, секцията на изпускателната тръба ще бъде 12 х 12 см.

Допълнителен приток на външен въздух преминава през слотовете и изтичането на врати и люкове. Ако е направена само една вентилационна тръба, нейното напречно сечение трябва да бъде най-малко 15 х 15 см.Вентилационните тръби се доставят с клапани (клапани) и капаци. Тези клапани са предназначени да регулират обмяната на въздуха и да поддържат нормално ниво на температура и влажност.

За малките мазета е възможно да се направи една вентилационна тръба с вендуза, за която тя е разделена вертикално на два идентични канала. На един канал въздухът се вкарва в мазето, от друга - изтласква се. За всеки канал можете да направите отделни ключалки.

За да проверите ефективността на вентилацията. Необходимо е да прикрепите хартиени фитили към изхода на тръбите. Можете да гледате и потоците въздух (конвекция). За да се следи потока на въздуха може да се използва за да предизвика dym- на въздуха да циркулира в мазе (сутерен), че е необходимо да се постави кофа с горещи въглени. Нечистият въздух, влага, мухъл и влага кондензира върху тавана и стените, които се появяват в мазето (мазе) в действие, се предполага, че липсата на вентилация в стаята.

За да се увеличи влажността на въздуха, е необходимо да се пръска вода, да се поръсва пода с мокри стърготини или да се постави кутия мокър пясък в мазето (мазето). За да се намали прекомерната влажност на въздуха, е необходимо да се организира чрез вентилация. През есенното време се препоръчва да се отварят люкове, врати, както и клапани на вентилационните тръби.

В резултат на движението на въздуха влажността ще спадне значително. Едновременно с това е необходимо да поставите кутия в мазето (изба) с негасена вар или голяма солена кухня, която има способността да абсорбира вода.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изводи в основата на къща, изработена от дървен материалИзводи в основата на къща, изработена от дървен материал
Ние правим естествена вентилация в частна къща със собствени ръцеНие правим естествена вентилация в частна къща със собствени ръце
Екстракция в мазето със собствени ръце - монтаж на система за вентилацияЕкстракция в мазето със собствени ръце - монтаж на система за вентилация
Защо вентилацията в частната къща е толкова важна?Защо вентилацията в частната къща е толкова важна?
Извличане в мазето на правила за подреждане, изчисляване на участъкаИзвличане в мазето на правила за подреждане, изчисляване на участъка
Сутерена вентилация в гаражаСутерена вентилация в гаража
Вентилация на избата и избатаВентилация на избата и избата
Как да направите вентилация в сутерена на гаража, естествено или задължителноКак да направите вентилация в сутерена на гаража, естествено или задължително
Вентилационна конструкция на сутеренаВентилационна конструкция на сутерена
Ефективни начини за борба с влагата в мазето - инженерните системи на вашия апартамент и домаЕфективни начини за борба с влагата в мазето - инженерните системи на вашия апартамент и дома
» » Как да организираме вентилация в мазето или мазето