Извличане в мазето на правила за подреждане, изчисляване на участъка

Правилното устройство за изтегляне в мазето

  • Правила за подреждане на вентилацията
  • Изчисляване на напречното сечение на кръгова и правоъгълна тръба

За да се осигури правилна температура и влажност, за безопасността на зеленчуците и плодовете в сутерена е оборудвана със снабдяваща и отработена вентилация. Правилно направените екстракти ще предотвратят появата на кондензат, гъбички и мухъл, няма да позволят изпарението да спестява продукти на жилищни или стопански постройки и да ги приведе в атмосферата.

Желателно е да издигнете изпускателната тръба и да я изолирате.

И правилно изчислете и извадете качулката от мазето и можете, не е трудно. Освен това материалите за него вече могат да бъдат закупени във всеки строителен магазин.

Правила за подреждане на вентилацията

Фигура 1. Как да инсталираме правилно вентилационните тръби.Дясната качулка в мазето е оборудвана с 2 тръби: захранване и отработени газове. Наличието на повече от тях с по-малък диаметър не е желателно.

Изпускателната тръба е разположена под тавана, а захранващата тръба е на височина 0,5-0,6 м от пода. Те трябва да бъдат оборудвани с клапани за регулиране на интензивността на вентилацията. За да се подобри обмяната на въздуха, е желателно вентилационните тръби да се намират на различни места в сутерена: изпускателната тръба се монтира близо до изхода, а захранването се намира от другата страна (фигура 1).

Ако мазето е малко, тогава е възможно да се ограничи до една тръба, която има два канала с вентилатор (Фигура 2).

За правилното изваждане на аспиратора от мазето е необходимо да се изолира изпускателната тръба над мазето или пода на тавана. За тази цел във вентилационната тръба е монтиран по-голям диаметър и между тях е поставен изолационен слой: минерална вата, експандиран полистирол, пяна и др. Друга възможност е да навиете епруветката с покрит с фолио полиетилен и да го свържете с тел. Горният отвор на захранващата тръба трябва да бъде покрит с мрежа, за да се предотврати проникването на гризачи в мазето. Също така е важно тази дупка през зимата да не е покрита със сняг.Как да направим правилния капак за правилното тяга: вентилация трябва да е някъде в 1 метър над билото на покривната конструкция над мазето, тръби себе си трябва да са възможно най-малки завои (в идеалния случай - директно).

За да се предотврати дъжд и сняг, качулката в избата трябва да бъде оборудвана с дефлектори или козирки.

За да се осигури най-добрата защита срещу валежите, поддържане на температурния режим и спестяване на използваемото пространство, желателно е над мазето да има сграда: гараж, жилищна сграда, лятна кухня.

За интензивна вентилация на мазето е по-добре да се правят двойни врати: външните врати са обикновени, вътрешните са направени решетка. През есента външната част се отваря и избата се вентилира допълнително през решетката.

Можете да увеличите вентилацията чрез инсталиране на електрически вентилатор в изпускателната тръба, например от кухненския абсорбатор. Тя се фиксира както постоянно, така и временно (само за периода, когато трябва бързо да се отцеди мазето или през лятото, когато естествената вентилация спира: външният въздух е по-топъл, отколкото в мазето).

Фигура 2. Малка изба е оборудвана с една тръба с вентилатор.

Много е важно: ако подземните води текат близо до повърхността на земята или мазето е с лоша защита от дъжд, сняг и стопилка и локви са постоянно на пода, тогава няма да помогне за извличане. Първо трябва да се погрижите за добра хидроизолация или дренаж на мазето.

Екстрактите за избите са направени от плътно монтирани дъски (дебелина - 30-40 мм), можете да вземете метални, пластмасови или гофрирани тръби с необходимата дължина. Основното е, че вътрешният им диаметър е с необходимия размер.

Връщане към съдържанието

Изчисляване на напречното сечение на кръгова и правоъгълна тръба

За да можете правилно да изтеглите капака в мазето, трябва да направите някои изчисления. Но първо се запознайте с две аксиоми:

  • здравината на мазето се осигурява, ако обемът на въздуха в него се актуализира в час 2-4 пъти;
  • Скоростта на въздуха в аспиратора за мазето е 1 м / сек.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да организираме вентилация в мазето или мазетоКак да организираме вентилация в мазето или мазето
Екстракция в мазето със собствени ръце - монтаж на система за вентилацияЕкстракция в мазето със собствени ръце - монтаж на система за вентилация
Защо вентилацията в частната къща е толкова важна?Защо вентилацията в частната къща е толкова важна?
Сутерена вентилация в гаражаСутерена вентилация в гаража
Вентилация на избата и избатаВентилация на избата и избата
Как да направите вентилация в сутерена на гаража, естествено или задължителноКак да направите вентилация в сутерена на гаража, естествено или задължително
Вентилационна конструкция на сутеренаВентилационна конструкция на сутерена
Ефективни начини за борба с влагата в мазето - инженерните системи на вашия апартамент и домаЕфективни начини за борба с влагата в мазето - инженерните системи на вашия апартамент и дома
Вентилация в сутерена на дизайнерските характеристики, продукта на изчисленията, инструкциите за…Вентилация в сутерена на дизайнерските характеристики, продукта на изчисленията, инструкциите за…
Как да изсъхне мазето да се проветрява и вентилираКак да изсъхне мазето да се проветрява и вентилира
» » Извличане в мазето на правила за подреждане, изчисляване на участъка