Как да изсъхне мазето да се проветрява и вентилира

Как да изсъхне и дезинфекцира избата

  • Създаване на благоприятни условия в мазето
  • Подготовката на мазето за зимата
  • Начини за отстраняване на влагата от мазето

Много домакини в края на лятото и началото на есента се опитват да осигурят по-високо качество на съхранение или замразяване на зеленчуци, плодове, билки, които са се разраснали на площадката. Но пресните храни винаги са по-вкусни от консервните им заместители. Проблемът е, че те нямат място да държат в къщата.

Трябва да се помни, че хидроизолационната система не позволява излишната влага да се появи в мазето.

Решаване на проблема за съхранение на продукти, отглеждани на 6 хектара продукти частично помага на избата, която е по-голямата част от летните жители и жителите на частни домове.

Но за това е необходимо да се спазват определени условия. Първо, трябва да отглеждате тези храни, които ще се съхраняват добре. И за това е необходимо да се работи добре и да се оплоди почвата, за да се избере подходящо посадъчният материал. Голяма роля в този бизнес играят качествените грижи за растенията, навременната реколта в сухо време. Складовата стая трябва да бъде внимателно подготвена. Трябва внимателно да наблюдаваме факта, че не изглежда гъбички и мухъл. И те могат да се появят от влага. Как да изсъхне мазето, за да си осигури качествени и вкусни продукти през цялата зима?

Създаване на благоприятни условия в мазетоУстройството на мазето.

За да се създадат оптимални условия за съхранение, избата на пружината се отваря за достъп до свеж топъл въздух. От него трябва да извадите дървени кутии, рафтове, прегради, които през зимата са били подземни. Те се измиват обилно с гореща вода и сапун и се сушат. Дървени прегради или стени, които не могат да бъдат отстранени, е желателно да ги дезинфекцират на тяхното място.

Дезинфекцията се извършва с 10% разтвор на желязо или меден сулфат. Нанесете разтвора върху стените с пръскачка. Същото решение се третира с бетон или с пръстен. Разтворът на витриол може да бъде заменен с вар-пушенка, покривайки го с половин сантиметър слой. Стените могат да бъдат опушени от появата на сива градина. За да се гарантира, че в магазина за зеленчуци дълго време няма да се появяват заболявания, стените на мазето са избелени с калциев разтвор с добавяне на 100 g витрило към 10 литра вода. Още по-дезинфекциращ ефект дава повредена вар.

За унищожаването на мухъл и микроби се използва друг начин за използване на негасена вар: тя се образува, когато парата се гаси. Обемът от 5 с. m, трябва да вземете 1,5 кг варовик, поставете го в голям контейнер и го напълнете с вода. Не се намесвайте. От мазето трябва да излезете, за да не вдишвате вредни двойки. Дни след 15-20 г. лечението се повтаря. След това осигурете ефективна хидроизолация и вентилация на мазето.Вентилацията може да бъде подредена по много прост начин. Достатъчно е да поставите 2 тръби в различни страни на мазето. Те трябва да се освободят и да се пуснат във въздуха. Диаметърът на тръбите е 12-16 см. Такава вентилация трябва да осигурява известно ниво на влажност и температура в склада за зеленчуци. По-добре е да следите температурата с термометър за алкохол. През зимата в избата трябва да бъде от -2 до +4 ° C.

Връщане към съдържанието

Подготовката на мазето за зимата

Диаграма на изолацията на подовата настилка.

Подгответе избата за съхранение на културата, която започва да се извършва през пролетта. Необходимо е да се проветрява, суши, избелва, дезинфекцира стаята. За да направите това, използвайте сапун, четка, негасена вар, креда, витрило. За да не се натрупва излишната влага в мазето, стаята на етапа на строителството трябва да бъде оборудвана с хидроизолация. За изолиране на използваните стъкла, рубероид, последван от покритие от катран, течно стъкло. Ако тези произведения не се изпълниха навреме, струва си да ги изпълнявате през лятото.

Избата, оборудвана в подземния етаж на къщата, трябва да има плътно затворен люк или врата с топлоизолация. Подът е оборудван с двоен: подови настилки, плоски плочи, прикрепени към долната страна на гредите. Шевовете се замърсяват с глина, пясък се излива отгоре. Към горната страна на гредите е закрепена друга настилка.

Мазето, оборудвано с гараж, може да бъде подредено с листове от азбесто-цимент. За борба с плесен те са покрити с горещ битум, избелен с вар, който абсорбира добре влагата. Вентилационната тръба е монтирана в мазето в задната част на стената.

За вентилация на вградената и полунагрешена изба е инсталирана тръба за изпускане и захранване. Изпускателната тръба започва от тавана, излиза през тавана. В другия ъгъл на мазето е монтирана тръба за захранване, която започва приблизително на 50 см от пода и излиза. Това помага да се отървете от влагата, което е важно при изсушаването на мазето.

Връщане към съдържанието

Начини за отстраняване на влагата от мазето

Диаграма за източване на мазето.

За дълъг период на експлоатация на мазето, почистването и сушенето му е много важно. Как да изсъхне мазето? С настъпването на пролетта трябва да се проветри. Това е известно на всеки собственик. Но това не е достатъчно. За изсушаване на мазето с вентилация е необходимо да се създаде естествено течение. Но е трудно да се направи, тъй като въздухът в мазето е студен и тежък.

Въпросът за сушенето на мазето в къщата вече е ясен. Остава да се превърнат всички съвети на практика. Не забравяйте и създаването на хидроизолационна система, която да не допуска прекомерна влага в мазето. Помогнете по този въпрос и подходящо оборудваната зона за слепи, където могат да бъдат направени.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Създайте есенен декорСъздайте есенен декор
Екстракция в мазето със собствени ръце - монтаж на система за вентилацияЕкстракция в мазето със собствени ръце - монтаж на система за вентилация
Правила за съхранение на храната в хладилникаПравила за съхранение на храната в хладилника
Красиви контейнери за насипни продукти и подправкиКрасиви контейнери за насипни продукти и подправки
Вентилация на избата и избатаВентилация на избата и избата
Как да направите вентилация в сутерена на гаража, естествено или задължителноКак да направите вентилация в сутерена на гаража, естествено или задължително
Изграждане на изба, главните точкиИзграждане на изба, главните точки
Затопляне на мазето в гаража от тавана до мазетоЗатопляне на мазето в гаража от тавана до мазето
Вентилационна конструкция на сутеренаВентилационна конструкция на сутерена
Ефективни начини за борба с влагата в мазето - инженерните системи на вашия апартамент и домаЕфективни начини за борба с влагата в мазето - инженерните системи на вашия апартамент и дома
» » Как да изсъхне мазето да се проветрява и вентилира