Ефективни начини за борба с влагата в мазето - инженерните системи на вашия апартамент и дома

Ефективни начини за борба с влагата в мазето

Значението на една изба в икономиката на всяко семейство е известно на всички. Това е мястото, където се съхранява всичко, което се съхранява за зимата - зеленчуци, различни видове консервация. Повишената влажност е враг номер 1, тъй като зеленчуците се съхраняват в такива условия лошо и за кратко време. Температурата трябва да бъде постоянна - от +2 до + 4 ° С.

Местоположението на избата може да бъде различно: в къщата, в двора, в гаража. Предвид близката маса за подпочвените води не е възможно да има изкопана изба по обичайния начин. В този случай направете насипни магазини за зеленчуци.

Във всеки случай водата не трябва да се допуска в мазето. Често се случва, че през пролетта собствениците страдат от наводнения. Мнозина имат време да премахнат цялото съдържание на мазето, преди да се появят.

Влагата настъпва, когато подземните води се издигат твърде високо. За да се предотврати навлизането на вода в самата изба, глина трябва да се използва за покриване на основата с слой от 40 см.

В мазето стените са допълнително облицовани (между стената и новата зидария е желателно да има разстояние до 8 см). На самия връх трябва да оставите дупка, която ще свърже въздуха в мазето с въздуха в пролуката. След това тя ще служи като елемент на вентилация.

Подът също трябва да бъде покрит с глина. След това се поставя върху дървен материал. Трябва да има въздушен слой под пода, който по-късно ще се свърже със същата празнина, която е направена между стената на основата и новата зидария.

Всички тези слоеве трябва да имат отвор в качулката. Изпускателната тръба трябва да бъде затворена за лятото. Този метод осигурява пълно изсушаване на мазето.Това се случва, че в мазето няма вода, но на тавана има капчици и се усеща влага. Това може да означава само, че вентилацията е поставена неправилно.

Вентилация в мазето

Ако говорим за мазето, което се намира не в къщата, а на улицата, тогава се изисква леко различна вентилационна система. В противоположните ъгли на тази стая трябва да излязат две стоманени тръби. Единият е да се появи чист въздух, а вторият е необходим за извличане на дим.

Тръбата, която служи за въздушен поток, трябва да бъде инсталирана по-близо до пода в мазето на разстояние 20-50 см от него. На улицата тя трябва да гледа малко. За да се предотврати проникването на насекоми и вредители в мазето, отворът на тръбата трябва да бъде затворен с решетка.Изпускателната тръба трябва да се монтира под тавана на разстояние 20-50 см от нея. Но над земята, тръбата трябва да се издига средно с 1,5 м. Ако мазето е в гаража, то трябва да бъде извадено на половин метър над повърхността. Изпускателната тръба трябва да бъде покрита с чадър. Той предпазва от валежи в мазето.

Инсталирайте двата капака на двете тръби. В особено студено време те ще трябва да бъдат покрити, така че избата да не се охлажда толкова бързо. И клапата на отработените газове трябва да бъде затворена по-плътно.

Външната част на тръбата не пречи на изолацията. Това ще намали образуването на замръзване и студ. Но при тежки студове все още си заслужава да се крият зеленчуци.

Тръбата може да стане мразовита, трябва да бъде напълно почистена от нея. Той може да натрупва кондензат. Контейнерът, поставен под тръбата, ще ви предпази от излишната влага на пода. Не забравяйте да излеете вода от контейнера.

Вентилация на избата през лятото

Основната задача през лятото е да изсъхне мазето. Температурата на въздуха на улицата е много по-висока от тази в мазето, така че е невъзможно навлизането й в стаята. В този случай съществува метод на принудителна вентилация. Можете да инсталирате вентилатор близо до аспиратора за известно време. Този метод е доста ефективен, но скъп.

Ако кондензатът все още се събира, трябва да помислите за повишаване на изпускателната тръба. Това ще увеличи сцеплението и вентилацията, съответно. Ако сте сигурни, че вентилацията няма нищо общо с нея, тъй като тя се прави правилно и влажността все още е налице, струва си да се разгледа водонепропускливостта. Може би грешката е направена тук и влагата прониква през тавана и стените.

Таванът и стените обикновено се изработват от бетон, но понякога и те са изложени от тухли. Може би не е съвсем ясно как, но водата прониква през бетона в мазето. Благодарение на хората, които са изобретили материалите, с които можете да ги оправите.

На потребителите се предлага такава смес. Тя се нарича хидроизолационна система Pinetarat. Съставът включва висококачествен цимент с добавки, който се разрежда с вода. Той не позволява влагата да влезе вътре. Основното нещо - да го слой слой не повече от 1 мм. Можете да приложите върху влажни стени и тавани.

Както се оказа на практика, тази смес има уникален ефект върху бетона. Изглежда, че се слива с нея, запълва всички микрокредити с нанокристали и се превръща в един от тях. Това затваря достъпа до влага в мазето.

След прилагане Pinetrat се оставя за няколко дни, докато кристалите запълнят напълно бетона. След това слоят от сместа може да бъде отстранен. След известно време стените ще изсъхнат. Този метод не е труден, затова може да се използва самостоятелно. Производството на този наркотик е установено в Беларус, така че на цена също е на разположение.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се изгради една маза с вашите ръце в гаража, под къщата, в страната, на балконаКак да се изгради една маза с вашите ръце в гаража, под къщата, в страната, на балкона
Как да изградим изба? Мазе в земя с високо ниво на подпочвените водиКак да изградим изба? Мазе в земя с високо ниво на подпочвените води
Екстракция в мазето със собствени ръце - монтаж на система за вентилацияЕкстракция в мазето със собствени ръце - монтаж на система за вентилация
Тайните на опитни летни жители, или как да инсталирате пластмасова избаТайните на опитни летни жители, или как да инсталирате пластмасова изба
Хидроизолация на сутерен или как да се изгради суха част от избата 2Хидроизолация на сутерен или как да се изгради суха част от избата 2
Той се нахвърли върху собствените си ръце под къщатаТой се нахвърли върху собствените си ръце под къщата
Как да направите вентилация в сутерена на гаража, естествено или задължителноКак да направите вентилация в сутерена на гаража, естествено или задължително
Изграждане на изба, главните точкиИзграждане на изба, главните точки
Вентилационна конструкция на сутеренаВентилационна конструкция на сутерена
Подземните води в мазето на частна къща какво да правят и как да се изпомпват сами?Подземните води в мазето на частна къща какво да правят и как да се изпомпват сами?
» » Ефективни начини за борба с влагата в мазето - инженерните системи на вашия апартамент и дома