Той се нахвърли върху собствените си ръце под къщата

Той се нахвърли върху собствените си ръце под къщата

При изграждането на жилищна сграда, на етапа на нейното планиране се взема решение за необходимостта от изграждане на мазе (изба). Избата в техния дизайн е различна. Остава само да се избере такъв дизайн, който да отговаря не само на вкусовете на собственика, но и да изпълнява своята функционална цел. Семейство с домашен двор, изба е просто необходимо. В края на краищата можете спокойно да съхранявате всякакви хранителни продукти, консерви за дома, туршии и много други.

Избата трябва да бъде изградена умело, съзнателно. На пръв поглед изглежда, че е много лесно да се изгради изба. Това не трябва да бъде бърза конструкция, временна конструкция. Изграждането на мазе, както и изграждането на къща, трябва да се поемат с пълна отговорност. Мазето ще служи за радост на собствениците в продължение на десетки години, ако е цялостна, надеждна, суха, добре вентилирана, с постоянна температура.

Най-често, когато земята е малка и няма възможност за изграждане на изба в открито, издигнато място, подредете изба с ръце под къщата, гараж, навес. Разумният домакин започва да построява къща (навес) с издигането на мазе, а не обратното. В противен случай ще бъдат изразходвани много повече пари и труд.

В случай, че изграждането на изба в къщата не е възможно, има вариант да се организира в гаража, например

При изграждането на изба не забравяйте факта, че е (постоянно) във влажна среда. Ето защо, всички материали за него са избрани много внимателно. Не се препоръчва използването на стоманобетон за мазето. Както показва практиката, много зеленчуци, когато се съхраняват в такава изба, губят своите хранителни и вкусови качества.Важно е да запомните, че избата е мокра. Изберете материала внимателно. Дървото не е най-добрият вариант за използване в мазето!

Има много материали за изграждането на мазе. Стените, изработени от тухли, няма да окажат вредно въздействие върху продуктите. Глината с добавяне на пясък се използва като решение. Може би каменна кариера.

Стените от тухли са чудесен изборПо време на изграждането на стените на мазето трябва да бъдат направени минимум два вентилационни отвора (вентилация). Те се намират на противоположните страни на мазето. Желателно е, едно отдолу, другото отгоре. Естествената циркулация на въздуха ще намали влажността и натрупването на вредни газове. Вентилационните отвори с решетки с фини окото изключват проникването на гризачи.

Не забравяйте и за хидроизолацията на външните стени на мазето. Поради хидроизолацията влагата няма да влезе в стаята. За да подредите хидроизолация, стените са освободени от земята, добре изсушени. След това вземете битуминозната мастика и внимателно изтрийте външните стени. На битума се залепват два слоя покривна хартия. Оформеното пространство е покрито с глина и гъсто напълнено.

Ако решаваме въпроса какво ще бъде полът, по-добре е, ако е възможно, да го оставите естествено, земно. Такъв етаж неутрализира миризмите, е в състояние да поддържа постоянна температура в стаята.

Можете да подредите пода от счупени тухли, чакъл, разширена глина. В същото хидроизолация на пода е задължително. Този процес е същият като при стените на мазето. Битум подхлъзване. По-горе е покрита с рубероид. След това можете да направите малка замазка (около 5 см).

Подът в мазето може да бъде оставен земен. Въпреки това, можете да поставите тротоар плоча, камък или счупени тухли

Таванът на мазето може да бъде изработен от различни материали. Основното изискване за тях, те не трябва да отделят миризми. Припокриването на припокриването може да обслужва сухи мазилки, тънки дъски и други тънки материали, дори синтетични.

Слепият район, разположен по протежение на периметъра на къщата, предпазва мазето от дъжд и стопилка. Тя се прави обикновено от циментов хоросан, асфалт.

Полезно е да знаете какво да изсушите избата, може би с помощта на обикновена свещ. Вентилационната тръба е изградена почти до пода на мазето. В обикновена кутия под тази тръба е монтирана горяща свещ. Оригиналната сцепление се създава от хартията, изгорена в тръбата. По-нататъшното сцепление се поддържа от горяща свещ. Само за три дни с няколко свещи ще изсъхне мазето.

Препоръчваме ви да гледате много полезно видео, как да направите избата под собствените си ръце под къщата:

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
M2 - как да направите изба със собствени ръцеM2 - как да направите изба със собствени ръце
Как да изградим изба? Мазе в земя с високо ниво на подпочвените водиКак да изградим изба? Мазе в земя с високо ниво на подпочвените води
Екстракция в мазето със собствени ръце - монтаж на система за вентилацияЕкстракция в мазето със собствени ръце - монтаж на система за вентилация
Как да направите изба в страната със собствените си ръцеКак да направите изба в страната със собствените си ръце
Хидроизолация на сутерен или как да се изгради суха част от избата 2Хидроизолация на сутерен или как да се изгради суха част от избата 2
Шкафове, панели, рафтове, шкафове за малка кухня с много снимкиШкафове, панели, рафтове, шкафове за малка кухня с много снимки
Изграждане на изба, главните точкиИзграждане на изба, главните точки
Изграждане на къщи с мазеИзграждане на къщи с мазе
Отводняване на избата на сутерена и издръжливост на къщатаОтводняване на избата на сутерена и издръжливост на къщата
Сграда със собствени ръце - технология за изграждане на избаСграда със собствени ръце - технология за изграждане на изба
» » Той се нахвърли върху собствените си ръце под къщата