Как да направите вентилация в сутерена на гаража, естествено или задължително

Как да се направи ефективна вентилация на мазето на гаража

  • Естествена вентилация на сутерена
  • Принудителна вентилация на мазето
  • Какво е необходимо за изграждане на вентилация в сутерена на гаража

Мазето под гаража е традиционно подредено за две цели - като място за съхранение на зеленчуци (изба) или място за съхраняване на частите и инструментите на автомобила. За пълното съхранение на продукти или инструменти, стаята трябва да е суха по всяко време на годината. Съхранението на метални части в мокро помещение ще доведе до ръжда. Повишената влажност в хранителния магазин ще причини мухъл не само на стените, но и на зеленчуци, гниене и влошаване.

За да се създаде необходимото спадане на налягането, е необходимо да се поставят вентилационните канали в мазето далеч един от друг на различни височини.

За да се избегне намокряне на стени и влошаване на съхранените предмети или продукти в сутерена, се извършва хидроизолация и е инсталирана вентилационна система.Хидроизолацията ще предотврати възможното проникване на влага в земята, вентилацията ще премахне влагата от вътрешното пространство на подземния участък. Как да направите вентилация в сутерена на гаража?

Разположението на вентилационната система в шахтата на мазето.

Оборудването на мазето трябва да се извършва по време на строителния процес. В този случай се поставят две вентилационни системи. Едната - за вътрешното пространство на гаража, оборудван с тръба за изпускане и захранване (за всмукване на въздух от улицата). Вторият - за пространството на мазето, оборудван с качулка и приток, който се отваря във вътрешното пространство на гаража. Това е системата от вентилирани вентилатори, които могат да осигурят правилна вентилация на гаражната изба и да предотвратят образуването на конденз по стените й.Влагата в мазето може да се появи не само в резултат на кондензация на излишъка му, но и да се получи (изтичане) от пода в гаража, разположен над ямата. През зимата се разтопя сняг от дъното и гумите на автомобила, дъждовните капки се оттичат на пода, след като в колата са поставени в гаража при дъждовно време. За да се премахне изтичането или кондензираната влага, системата за вентилация е проектирана - естествена или принудена. От какви закони се основава спонтанното действие на естественото движение на въздуха и как правилно да се проветрява с турбулентни потоци?

Естествена вентилация на сутерена

Схемата на устройството за естествена вентилация на изба: 1 - входна тръба, 2 - изпускателна тръба, 3 - цесловка.

Принципът на действие на естествената вентилационна система се основава на действието на физическите закони. Необходимото движение на въздуха ще се осъществи поради разликата в температурата, създавайки разлика в налягането при входа и изхода на вентилационната система. Монтажът на вентилационни канали се извършва в проходните отвори на гаража. Размерът на отворите надвишава диаметъра на тръбите с 2-3 см. Вентилационните отвори се намират в тавана на мазето. Диаметрите на захранващите и изпускателните тръби са еднакви. Как да подредим входа и екстракта, за да направим вентилацията най-ефективна?

преминаването на захранване се вкарва в един отвор и се понижава до пода така, че разстоянието между долния си край, а подът е 30-40 см. Горният край на притока изтеглени във вътрешността на гаража. Тя може да бъде изравнена с пода или да изпъква над пода до малка височина.

Изпускателният елемент се вкарва през втория отвор на мазето, долният му ръб може да се изравни с тавана на мазето или да се спусне надолу от тавана (с 10-20 см). Изцеждащото устройство се издига нагоре, минава през гаражното пространство и се извежда през покрива в открито улично пространство. Такава височина ще осигури достатъчно естествено теглене и постоянно движение на въздуха. На изпускателния вентилатор се поставя козирка отгоре, предпазвайки вътрешното пространство на мазето от навлизането на атмосферна влага.

Изграденият канал за изгорели газове може да бъде едновременно качулка за две стаи - сутерен и гараж. За да направите това, той извършва дупка, разположена близо до вътрешния таван на гаража. Тази дупка ще бъде изчерпана за гаражното пространство. Размерите му трябва да бъдат равни на диаметъра на тръбата.

По-голяма температурна разлика между входящия въздух и вентилационния проводник ще се наблюдава през зимата, така че действието на естествената система ще се осъществява главно през зимата. Как да направим вентилацията възможно да работи по всяко време на годината?

Връщане към съдържанието

Принудителна вентилация на мазето

Схемата за снабдяване и отвеждане на вентилацията.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Вентилацията на частна дървена къщаВентилацията на частна дървена къща
Съвети за монтиране на изби и секции Вентилационно устройствоСъвети за монтиране на изби и секции Вентилационно устройство
Как да организираме вентилация в мазето или мазетоКак да организираме вентилация в мазето или мазето
Екстракция в мазето със собствени ръце - монтаж на система за вентилацияЕкстракция в мазето със собствени ръце - монтаж на система за вентилация
Защо вентилацията в частната къща е толкова важна?Защо вентилацията в частната къща е толкова важна?
Извличане в мазето на правила за подреждане, изчисляване на участъкаИзвличане в мазето на правила за подреждане, изчисляване на участъка
Сутерена вентилация в гаражаСутерена вентилация в гаража
Вентилация на избата и избатаВентилация на избата и избата
Отопление в сутерена, партер или избаОтопление в сутерена, партер или изба
Затопляне на мазето в гаража от тавана до мазетоЗатопляне на мазето в гаража от тавана до мазето
» » Как да направите вентилация в сутерена на гаража, естествено или задължително