Как да се отървем от мухъл в апартамента

Как да се отървем от мухъл в апартамента

В режим без спиране

Получихте ли формата? То разваля не само интериора. И може да се появи навсякъде: на плочката на банята в кухнята и дори в стаите. В действителност плесен - колония на гъбички, които произвеждат токсични mikospor, и в големи количества. Те се натрупват в белите дробове, кожата, прониква в тялото през порите си и да влезе храната може да "носи" на горната част на възпаление на дихателните пътища, астма, хроничен ринит, дерматит, конюнктивит, и така нататък. Г.

Дори по-лошо, ако малки токсични частици "proberutsya" в кръвоносната система: с течение на времето това може да доведе до черния дроб и увреждане на бъбреците, стомашно-чревния тракт, предизвика чести главоболия, необясними "атаки" умора.

Какви са причините?

Появата на мухъл в къщата - сигнал, че на първо място трябва да се справите с висока влажност. Но за да завърши тази война с победата ви, трябва да знаете причините за образуването на злокачествени гъбички. И те могат да бъдат много различни. Неприятна история, когато плесен расте на склоновете на пластмасови прозорци, но тук е напълно възможно да се преодолее.Най-лошият вариант е "гъсти растеж" по стените. Това се случва, когато хидроизолацията им се счупи, микроструктурите се появяват в междупланинските стави, в самите плочи, във вътрешните им кухини.

Местна отбрана

Загубата на плесен по стените на банята или кухнята не е толкова трудна. Проверете вентилационната система на къщата: приведете светена материя към вентилационната решетка. Веднага изгаснат? Изплакнете дупката и повторете теста: мината може да бъде запушена от паяжини или отломки. Резултатът ли е същият? Възможно е мината да бъде затворена от съседи, като се извършват ремонти, - да се обадите на служителя на жилищния отдел (или домашния служител на компанията) да провери системата за вентилация на къщата.

Сега можете да поемете унищожението на кадифения враг. В магазините днес, много средства за борба с мухъл. Ако гъбички по стените малко, помогнете на такива доказани средства, като 9% оцет или разтвор на меден сулфат. Когато работите върху повърхности, не забравяйте гумени ръкавици, маски и очила. След това матрицата трябва да се остърже от стените и да се измие правилно с четка.Ако въздухът циркулира лошо в апартамент поради пластмасови прозорци, проветрете помещението по-често. Има ли малко дете в къщата, страхувайки се, че ще улучи? Възможно е да се инсталира специално устройство за приток върху рамката, което ще осигури безопасна допълнителна вентилация.

Двойно въздействие

Най-трудният случай е влажната стена. Хидроизолация от вътрешната страна, затопляне с помощта на най-модерните строителни материали - само временно решение на проблема. Кардинал - поправете стената отвън. Кандидатствайте с молбата на организацията, отговорна за работата на къщата (ESA, частно управляващо дружество, HOA и др.). Неговият представител трябва, след като е проверил помещенията, да изготви акт и да организира работи по запечатването.

Времето минава, но не е така? Адрес към териториалните служби на жилищната инспекция, Роспотбравдзор. Изпратете заявления с препоръчана поща, като запазите вторите копия, както и получените отговори. Възможно е, че ще трябва да се обърнете към съда. Като цяло опцията е дълга и нервна.

Но има и секунда - да се хареса на индустриалните алпинисти: те ще работят за уплътняване на шевове и пукнатини пред стената.

Който се занимава с външен ремонт, не може да направи без вътрешния: от заразените повърхности е необходимо да се премахнат тапетите, шпакловъците, мазилките. След това лекувайте стената с противогъбично съединение, я изсушете и извършете ремонт.

Лично мнение

Георги Ланской, журналист, писател:

- За щастие, за 12 години този проблем не ми е познат, тъй като апартаментът ми е много сух. Като цяло, трябва да почистите апартамента по-често и след това няма да имате плесен.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се отървем от мухъл по стените?Как да се отървем от мухъл по стените?
Стените стават черниСтените стават черни
Как да се отървем от мухъл в къщатаКак да се отървем от мухъл в къщата
Как да се отървем от плесен по стенитеКак да се отървем от плесен по стените
Тогава да обработвате стените от гъбички и плесени в банята, преди да стекате плочкитеТогава да обработвате стените от гъбички и плесени в банята, преди да стекате плочките
Как да се отървете от мухъл по стените в апартаментаКак да се отървете от мухъл по стените в апартамента
Как да премахнете плесен по стенитеКак да премахнете плесен по стените
Почистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбичкиПочистване на стените срещу средства за формоване за унищожаване на гъбички
Как да се отървем от мухъл у дома, миризма в апартамента таван, баня, прозорци и стениКак да се отървем от мухъл у дома, миризма в апартамента таван, баня, прозорци и стени
Защо не мога да затопля апартамента с печка? Болка в порталаЗащо не мога да затопля апартамента с печка? Болка в портала
» » Как да се отървем от мухъл в апартамента