Начини как да се справите с черна плесен по тавана и стените

Черна плесен на тавана и стените в апартамента

В модерното жилище има няколко опасности, които могат да ни докоснат и които не можем да подозираме. Това са не само неканени гости (хлебарки, мравки), но и мухъл. Този организъм особено харесва топло и влажни помещения. Ето защо, банята е отлично местообитание.

За да се справите ефективно с това зло, трябва не само да знаете как да го получите, но и причините за появата му в апартамента.

 причини

Така че, за да почистите мухъл веднъж завинаги, трябва да разберете причините за появата му. Както вече беше отбелязано, важна основа е влагата. Ако съчетаете гъбички спори и влажна среда, тогава черна плесен на повърхността е гарантирано. За гъби започва да се развива интензивно, достатъчно за няколко седмици. И тогава ще бъде много по-трудно да се справим.

Прекомерната влажност в помещението се появява по няколко причини.

  • Благодарение на съседите. Ако те редовно разливат водата на пода, то в крайна сметка ще достигне вашия таван. И дори най-ефективната хидроизолация е малко вероятно да помогне. Това са реалностите на жилищните сгради.
  • Фистули. Ако водата капе дори много малки капки и много бавно, бетонът ще се импрегнира с времето. И резултатът - мухълът - няма да ни накара да чакаме дълго. Разбира се, такива проблеми застрашават само метални тръби, модерните полимерни материали едва ли ще позволят това.
  • Демонтаж на канализационната връзка. В някои случаи това е възможно. И да забележите, че такъв проблем е доста труден, защото се проявява, когато тръбата е напълно запълнена. И за това, водата трябва да изтича няколко апартамента по едно и също време.
  • Лоша вентилация - друга причина за висока влажност, която може да предизвика появата на стените, подът и тавана, които след това ще трябва да се бият. Как да премахнете тази причина? Достатъчно е да инсталирате вентилатор и да почистите канала.

 вещиМухълът е не само визуално негативна гледка, но това е опасност за човешкото здраве. Появата на гъбички може да причини чести инфекции на белите дробове. Това се отнася главно до децата и тези, които имат слаб имунитет. Факт е, че с развитието на гъбичките се отделят токсични вещества.

Той се храни с този организъм с минерални и органични съединения. Мазилка или бетон за него е отлична храна. Това означава, че в крайна сметка стената или таванът постепенно ще се разрушат.

В резултат на това, ако не предприемете никакви действия за борба с мухъла, мазилката може да се срути. Ето защо е много важно да разберете как да се справите с гъбичките.

 Превантивни мерки

 стандартПросто трябва да смесите медния сулфат с гасената вар. Сместа ще се появи със синкав нюанс и бактерицидно действие. Въпреки това, не трябва да се опитвате да прилагате vitriol на повърхността на тавана, защото ефективността на такова действие ще бъде ниска, а естетиката ще страда много.

 Модерна версия

Няма нищо по-добро от антисептичния грунд, който се използва в процеса на ремонт на стаята. Той не само премахва плесента, но и предотвратява възможния му вид. Това съединение се нанася върху повърхността и след това се активира, когато влажността се покачи.

 Борба срещу плесените

Ако не бяха предприети превантивни мерки и все пак гъбичките се появиха по стените или тавана, тогава би било необходимо да се положат много усилия за отстраняването му.

Първо трябва да отстраните гипс и варовик, за да стигнете до бетона. Работата не беше много прашна, таванът е добре напоен. След това извадете излишното с шпатула.

След това тя може да бъде грундирана чрез цялостно разстилане на цялата повърхност. За това можете да използвате четка в ъглите, а не ролка.

Когато сместа изсъхне, може да се приложи проникващ грунд. Той изпълнява две функции наведнъж: подобрява сцеплението и укрепва повърхността. След това таванът и стените могат да бъдат шпакловани и боядисани.

 Онлайн версия

Ако не искате или не можете да извършите сериозни ремонти, можете да отидете по друг начин. Можете да използвате обикновена белота, като я прилагате върху областите, засегнати от гъбичките.

 Простри тавани

Ако банята има опънат таван, тогава може да се образува гъба под нея. За тази цел грубата повърхност трябва да се третира със специален грунд преди монтажа на конструкцията. В противен случай конструкцията ще трябва да се отстрани, повърхността да се обработва и след това да се инсталира отново. В противен случай засегнатите райони ще се увеличат и повърхността ще се срути.

 За да се преодолее мухъл, се изисква много усилия

Ако гъбата се появи в апартамента, справянето с него няма да е лесно. Това ще изисква много сила и търпение. Затова е полезно да видите снимки и видеоклипове. Това е единственият начин да получите чисти и безобидни повърхности на стени и тавани.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се отървем от мухъл по стените?Как да се отървем от мухъл по стените?
Стените стават черниСтените стават черни
Налейте в банята как да се отървете от него, как да се биете, как да го почистите, да го махнете и…Налейте в банята как да се отървете от него, как да се биете, как да го почистите, да го махнете и…
Матрицата е устойчива на мухълМатрицата е устойчива на мухъл
Оформя се върху стените на апартаментаОформя се върху стените на апартамента
Как да се отървете от мухъл по стените в апартаментаКак да се отървете от мухъл по стените в апартамента
Тогава да измиете плесента в банятаТогава да измиете плесента в банята
Как да премахнете плесен по стенитеКак да премахнете плесен по стените
Как да се отървем от мухъл у дома, миризма в апартамента таван, баня, прозорци и стениКак да се отървем от мухъл у дома, миризма в апартамента таван, баня, прозорци и стени
Как да премахнете плесен от стените на апартамента?Как да премахнете плесен от стените на апартамента?
» » Начини как да се справите с черна плесен по тавана и стените