Подравняване на стените с гипс за по-нататъшно завършване на чистотата и нюансите

Подравняване на стените с гипс

При всеки ремонт на апартамент в тухлена къща (а не само в тухла) винаги се сблъсквате с много неравни стени. Причината за тези неравни стени се крие в липсата на опит на строителите, които измазани стената пред вас или малка стойност от работа заради това, което трябваше да побърза и да забравите за качество. Но във всеки случай сега решете този проблем за вас. В края на краищата, всеки иска да види дори стени, ъгли и дори лепило тапет е много по-хубаво и по-лесно на една плоска стена. Между другото, модерен тапет не толерира дори стени и изглеждат на тях само отвратително.

Подравняването на стената започва с дефинирането на нейните изпъкнали и вдлъбнатини. Това се прави с помощта на ниво и правило. Забележете нивото с колко стената се движи вертикално и с правилото проверяваме равнината. Трябва да се реши да счупи старата мазилка или да я остави. Ако тръгнете, проверете за "изразили" места, където мазилката е паднала зад стената. Такива места са демонтирани. Препоръчително е да премахнете старата мазилка, ако е възможно.

Важна точка в работата е подготвянето на стени. Уверете се, че по-добре четка като четката ще отнеме повече слоя от ролката, което означава, че стар мазилката импрегнирани по-добре и да бъде свързан праймер (ако ронлив).

За да закупите материала следвате по-рано, всички изчислени. Билките купуват въз основа на височината на стената и дължината на правилото, че ще работите. Правилото трябва да надхвърля фаровете с периметър 5 см за удобна работа. Външният ъгъл може да служи и като маяк.Как да поставите фар. Изисква ниско и бързосъхнеща мазилка. Всеки гипс ще направи, а вие също можете да използвате строителна мазилка (но тя много бързо се хваща). Познавайки неравностите на стената, можем да поставим фара на правилното разстояние от стената.

Изложете на пръв поглед екстремни маяци. Между тях издърпайте конеца и поставете останалата част от конеца. Това ще ви помогне да избегнете счупването на стената. Използвайте всяка възможност да намалите дебелината на мазилката, дори ако трябва да ударите фар, като сте уловили стената с 3 мм. За повече информация относно мазилни мазилки и как да инсталирате фарове, вижте нашия материал на маслени мазилки.След като мазилката, на която са монтирани фаровете, е грабнато, можете да започнете мазилка. Препоръчително е да използвате гипсова мазилка. С такава мазилка е по-добре да се работи, тя е по-гъвкава от варо-цимента. Но гипсовите мазилки имат значителен недостатък - те не могат да бъдат използвани извън и в мокри помещения, но можете да приложите по-голям слой наведнъж. Мазилката трябва да се разреди според инструкциите на производителя (прочетете инструкциите на опаковката). Работата започва отдолу: мазилката се излива с мистрия или шпатула, а след това затяга правилото до върха.

След правилно извършената работа, гладката стена няма да ви остави да чакате.

Стените ще изсъхнат в зависимост от дебелината на слоя.

С измазана стена можете да направите още това, което е планирано: шпакловка под тапета или нанесете декоративна мазилка. Основното е да оставим стената да изсъхне напълно и да позволи на всеки слой шпакловка да изсъхне.

Още нещо. Ако дебелината на слоя, който ще приложите, е повече от приемлива (прочетете инструкциите на опаковката), след това нанесете мазилката на два слоя и използвайте армировъчна мрежа. Решетката ще даде силата на гипса.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Подравняване на стените с гипсова мазилкаПодравняване на стените с гипсова мазилка
Сигнали за стенно изравняванеСигнали за стенно изравняване
Тапет залепване цени тапети залепване Тапет залепване ценаТапет залепване цени тапети залепване Тапет залепване цена
Подравняване на стените на котировкатаПодравняване на стените на котировката
Кой тапет е по-добре да лепене върху неравномерни стени? Съвети на магистриКой тапет е по-добре да лепене върху неравномерни стени? Съвети на магистри
Подравняване на стените с профили на фарПодравняване на стените с профили на фар
Тапети за неравни стениТапети за неравни стени
Подравняване на стените в апартамент във ВоронежПодравняване на стените в апартамент във Воронеж
Тогава да стените на тапетитеТогава да стените на тапетите
Тогава стените под тапетите да се изравнят със собствените си ръцеТогава стените под тапетите да се изравнят със собствените си ръце
» » Подравняване на стените с гипс за по-нататъшно завършване на чистотата и нюансите