Озеленяването на покрива със собствените си ръце ще украси къщата

Озеленяване на покрива със собствените си ръце - оригиналния начин да украсите къщата си!

Озеленяването на покрива със собствените си ръце е начин да направите уникалния си дом, превръщайки го в зелена трева. Покривът е не само защита, но и красив декоративен елемент на жилищна къща или пристройка. При производството на покриви се използват различни материали, включително гъвкави плочки.

Но не само материалът дава на къщата красива гледка. Можете да помислите как правилно да осъществите процеса на озеленяване на покрива със собствените си ръце.

Модерните системи за озеленяване придават оригиналност и уникалност на всяка конструкция. Няма значение - даването му, къща в провинцията, икономическа сграда, беседка или дори гараж.

Озеленяването на покрива също изпълнява защитна функция срещу ефектите на ултравиолетовите лъчи и евентуални повреди.

Озеленяването на покрива е доста изгодно решение, тъй като самият дизайн работи като климатик - предпазва от топлина през лятото и през зимата от студа. Същевременно спестяванията за отопление и климатизация на сградата са повече от 25%.

Интересен факт - по време на Средновековието в Европа (там и сега "зелените" покриви са доста популярни) озеленяването на покривите на къщите на жителите на селата е въпрос на жизненоважна необходимост. По този начин местните жители маскирали домовете си - от планините изглеждаше, че враговете не са селище, а просто зелена поляна.

В наше време озеленяването на покрива е оригинален начин да украсите къщата си, което има много предимства:

жизнения цикъл
 • подобрява микроклимата чрез неутрализиране на праха,изравняване на температурата,
 • произвежда допълнителен кислород
 • създава екологично чиста жилищна площ за

  При самостоятелното градинарство на покрива е необходимо да се познават някои аспекти и нюанси на технологията на този процес.

  Как да направите това?

  Озеленяване на покрива със собствените си ръце - инсталирането на морава върху покрива  Неопитните собственици, когато създават морава на покрива, неправилно изчисляват теглото на конструкцията. В края на краищата самата трева, поставена на толкова необичайно място, оказва силен натиск върху самия покрив. "Зеленият" покрив не трябва да надвишава теглото от 75-100 кг на покрив.

  Обърнете внимание на основата на покрива - какви материали са били използвани при неговото изграждане.

  Озеленяване на покрива като начин да се даде уникалност и чар на скучни къщи конструкции!

  За градинарството покривният скелет, който е изработен от масивна дървесина, е по-подходящ. Но от материали, които набъбват под въздействието на влага, е по-добре да откажете. Най-добрият вариант е твърд шперплат.

  За защита от висока влажност Изисква наличието на специален хидроизолационен материал, който е поставен върху основата, защото зелените се нуждаят от постоянно овлажняване на почвата.

  Неговите функции могат да се извършват както на достъпни, така и на познати на всеки полиетилен или полипропиленов филм и съвременни "дишащи" нетъкани мембрани.  На следващия етап нанесете твърд материал. не позволявайки на корените на растенията да проникнат дълбоко в себе си. Следващата идва топлоизолационен слой. Че топлината не напуска къщата, той се нуждае от бариерен слой на покрива.

  Следващият слой трябва да се състои от тънък слой от чакъл или друг подходящ изтичане на покритие, което не трябва да се излива слой от по-малко от 20 мм.

  Използването на черни геотекстили е необходимо, за да се създаде филтърен слой, тъй като всички хранителни вещества трябва да бъдат запазени по време на силни дъждове.

  Геограмата се използва само ако наклонът на покрива е над 25 ° С.

  Наземните растения обичат оптималния субстрат: равно съдържание на торф, пясък и хумус.

  Малко растение е достатъчно и слой от 10 см. При засаждане на големи растения трябва да се увеличи дебелината на почвата.

  Добре обмислете дренажната система и напоителната система при озеленяване на покрива

  Карлсън ще бъде доволен!

   И какво да засаждаме?

  Озеленяването на покрива - изборът на растения за зелени покриви 

  Важна стъпка в озеленяването на покрива е изборът на растения. Вашият "зелен" покрив трябва да изглежда твърд. Растенията за тези цели се подчиняват на непретенциозни, готови за оцеляване рязко температурни промени, пориви на силен вятър и не страдат от горещото слънце.

  Лайка, клиринг, мащерка пълзящи, млади - това е необходимия списък на растения за градинарство. От зърнени култури на покрива е възможно да се развие груба кохлета, жива, пълзяща и синя трева.

  Необходимо е да се засадят няколко вида растения на покрива. И мъртвите растения се заменят с нови.

   Какво ще струва?

  КОЙ МОЖЕ ДА СЕ РАЗПОЛАГА?

  Ако вземете средната цена, тогава без да купувате и засаждате растения, 1 квадрат. м от такъв зелен покрив ще струва около 2000-2500 рубли. Най-скъпите материали са топлоизолация и дренажна система, средната цена е 600-750 рубли на квадратен метър. м.

  Най-икономичният вариант е да закупите семена от цветя и трева и да засадите всичко сами. Що се отнася до вътрешната украса на селска къща, препоръчваме да прочетете "Как да украсяваме къща без да харчим почти стотинка?"

  Създаването на градина на покрива не е лесна задача. особено ако няма такъв опит. Необходимо е да се осигурят много, да се изберат материали, които да не ви разочароват, да избират и засаждат растенията правилно и да познават много специфични нюанси. Ето защо, за да се избегнат сериозни грешки, по-добре е да се обърнете към специалисти.

  Как иначе може да трансформирате вашия сайт, а оттам и къщата - полезна информация ТУК.

 • Споделяне в социалните мрежи:

  сроден
  Кой е собственикът на покрива на подземния гараж Имате ли нужда от съгласието на собствениците на…Кой е собственикът на покрива на подземния гараж Имате ли нужда от съгласието на собствениците на…
  Покривни елементи и тяхното разположениеПокривни елементи и тяхното разположение
  Покрийте покрива със собствените си ръцеПокрийте покрива със собствените си ръце
  Озеленяване на покривиОзеленяване на покриви
  Живот на покрива на покрива на покрива и характеристиките на устройствотоЖивот на покрива на покрива на покрива и характеристиките на устройството
  Къща с тревен покривКъща с тревен покрив
  Как да покрием покрива на дървена къща?Как да покрием покрива на дървена къща?
  Как да направите аутсорсинг на покрива?Как да направите аутсорсинг на покрива?
  Покрив беседка със собствените си ръце, опции за дизайн и правила за инсталиранеПокрив беседка със собствените си ръце, опции за дизайн и правила за инсталиране
  Покривни цветяПокривни цветя
  » » Озеленяването на покрива със собствените си ръце ще украси къщата