Penoplex или полистирен е по-добре

Penoplex или полистирен - което е по-добре за затопляне на стените на къщата навън

Известно е, че всички на пяна, след като се състезаваше само със стъклена вата, днес той има много производни произведения, които, между другото, често отстъпва място на други съвременни форми на изолация. Между другото, основната борба с фасадната изолация се развива между два продукта.

Нагреватели за дома

Работата по изолацията на жилищната сграда може да бъде направена от различни материали, включително ролки и дори течни. Най-често срещаните са плочките, изработени от експандиран полистирол или penopolix. Тези материали се използват активно в изолацията на фасадите, както за мазилки, така и за тухли или сайдинг.

За такива нагреватели не е необходимо да създавате допълнителна основа, а процесът на изолация е закрепването на плочи със специално лепило и дюбели.

Материалите имат своите предимства и недостатъци.

Какво представлява пластмасова пяна?

Пластмасови, натрошени и разпенени, е основата на изолационна пяна. Цялата пресована клетъчна маса в по-голямата си част е газ. Всяка клетка блокира потока от конвекционни потоци, което позволява да се говори за този материал като с високи топлоизолационни свойства.

Недостатъците на пластмасовата пяна е, че залепените клетки достатъчно бързо от монолитна структура могат да се превърнат в планина от обикновени топки. И също така, че пяната е изключително лесно да се пробие.Пенопластът може да бъде различен и неговите характеристики зависят от методите на производство:

  • плътност (по-плътна, по-топла, съответно);
  • Якост (колкото по-висок е индексът на механичната якост, толкова по-плътна е пяната);
  • устойчивост на агресивна среда и други влияния.

В зависимост от това кои пластмаси са били използвани за производството на пяна, този материал може да има различни имена. Например фенол-формалдехидна пяна или полистиренова пяна.

Пенопластът не е запалим материал, но излъчва много вредни вещества в огъня. В същото време тя не гори, а само се топи.

Всички видове пластмаси от пяна са разрешени за работа по изолацията на всякакви конструкции в жилищни помещения, както отвън, така и отвътре. Няма забрани и за използването му извън сградата. Въпреки това, тъй като структурата на този материал се залепва клетки в контакт с влага вътре в листа и последващо бързо понижаване на температурата, възможно комуникация междина между тях, което води до напукване пяна листове.Въз основа на това можем да кажем, че пяната не е най-добрият вариант за мокра фасада. Въпреки това, тя може да бъде подходяща за изолация, да речем, под сайдинг.

Какво е пеноплекс?

Penoplex е една и съща пластмасова маса, разбита в прах и обогатена с въздух. По този начин основата на пенополиса е и газ. Само за разлика от полистирола екструдираните топчета не са залепени, а са свързани само чрез натискане.

Това ни позволява да говорим за много високите топлоизолационни характеристики на този материал.

Penoplex има следните свойства:

  1. Повишена здравина.
  2. Висока плътност.
  3. Достатъчно висока устойчивост на агресивни среди.

Този материал струва повече от полистирол. Но е по-компактен. По този начин, пенъклек с дебелина три сантиметра по термични характеристики е близо до пластмасовата пяна, дебелината на която е десет.

Penoplex принадлежи към категорията екологични материали. Но като се има предвид, че тя се понася добре от ниските температури, тя често се използва за външна изолация и дори при изграждане на пътища и полагане на открити пространства.

Като се вземе предвид горното, може да се заключи, че за мокрите и сухи фасади, перплексът е по-подходящ.

По този начин пяната и пенопластата са добри материали, чрез които е възможно да се работи върху качествената изолация на фасадите на къщите отвън.

Само преди да ги купите, знаете точно какво ще бъде върху изолацията. Това ще ви помогне да направите правилния избор.

Можете да изпратите връзка към този материал на приятелите си в социалните мрежи:

Оставете отговор Отказ отговор

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изолирате стените с пенопласт от полистиролКак да изолирате стените с пенопласт от полистирол
Затопляне на стени Затопляне на стени от мрамор - полистирол или минерална ватаЗатопляне на стени Затопляне на стени от мрамор - полистирол или минерална вата
Пенопласт екструдиран - описание, приложение, цена Пенопласт - предимства при приложениеПенопласт екструдиран - описание, приложение, цена Пенопласт - предимства при приложение
Нагревател пени, които дебелина трябва да бъде за студове -30 градусаНагревател пени, които дебелина трябва да бъде за студове -30 градуса
Изолация за дървена къща извън подбора на сайдинг материал и дизайн функцииИзолация за дървена къща извън подбора на сайдинг материал и дизайн функции
Подова изолация от полистирен по стъпала - технология, видеоПодова изолация от полистирен по стъпала - технология, видео
Затопляне на външни стени с екструдиран полистирол, външни стени от екструдиран полистирол,…Затопляне на външни стени с екструдиран полистирол, външни стени от екструдиран полистирол,…
Затопляне на къщата Затопляне на частна къща от грунт блок, ХарковЗатопляне на къщата Затопляне на частна къща от грунт блок, Харков
Стена изолация с пяна от вътрешната страна на видеотоСтена изолация с пяна от вътрешната страна на видеото
Затопляне на фасадите с минерална вата от минерална ватаЗатопляне на фасадите с минерална вата от минерална вата
» » Penoplex или полистирен е по-добре