Топлоизолация на шумоизолираща пяна и пяна

Топлоизолация на шумоизолираща пяна и пяна

Известно е, че правилно изпълнената топлоизолация на стените предпазва стаята от въздействието на летните горещини и зимния студ, създавайки удобна температура в нея по всяко време на годината. Като нагревател за корпусни къщи се използват успешно два вида полистиролови материали: пяна и пяна. Въпреки сходството на двете материали (като пяна и penoplex създаден чрез разпенване полистирен) в характеристиките на тези нагреватели, има и някои разлики, дължащи се на присъствието в тяхната структура на различни добавки.

За да се определи какъв материал е по-добре да се направи изолация на рамката къща (пяна или пяна), е необходимо да се разбере какво те се различават един от друг и това, което е обичайно между тях.

Общи свойства на пяна и пенополикс:

  • Водоустойчивост. И двата нагревателя имат нисък капацитет на абсорбиране на влага. За разлика от базовите материали, пенополистиролът не абсорбира изпарения и затова запазва своите топлоизолационни свойства, когато е мокър. Въпреки това, докато изолационен стиропор рамка у дома, за да се счита, че penoplex абсолютно водонепропусклива и пяната все още е в състояние да абсорбира влагата леко.
  • Ниската топлопроводимост е друго общо предимство на изолацията от полистирол. И двата материала имат много висока икономия на топлина.
  • Запалимост. Стиропор и пенопласт са запалими материали, но висококачественото покритие помага да се неутрализира този дефицит.
  • Дълготрайност. Полистирените могат да служат за много дълго време само ако се спазват определени правила. Когато се съхранява на открито, те бързо губят свойствата си - поради тази причина, чрез извършване на рамка къща изолационната пяна или Penoplex, се препоръчва възможно най-скоро да започне довършителни работи, което ще се скрие изолацията от пряка слънчева светлина, вятър и предпазва от температурни крайности.
  • Устойчивост на компресия. Полистиролната изолация е доста устойчива на натоварванията при натоварване. Те издържат на натиска на подовата настилка, почвата по стените и т.н.

Каква е разликата между стиропор и пеноплекс?

Придобиване резултат на пяна въздухопропусклива светлина гранулиран структура, полистирен (известен още като - нормално полистирол), и едновременно става прекалено крехък, което води до някои трудности при рязане на листа.

Penoplex, наричан още екструзионен полистирол, има по-мека структура, която улеснява закрепването му върху неравни повърхности, когато изпълнява задача като затопляне на рамкова къща с пяна.По-малкото от този материал е ограничаващата критична температура на разрушаване на структурата + 75 ° С, при която от нея се отделят токсични вещества. Също така, материалът не издържа на въздействието на ацетони, бензени, алкохоли и техните пари.

Монтаж на изолация

Така че, когато изборът в полза на един или друг изолатор вече е направен, възникват следните въпроси: как да се изолира рамката къща с пяна пластмаса или penokleksom? Как да инсталирате правилно нагревател?

Когато изолация пяна конструкция стена, преди всичко да се вземе предвид параметър като дебелината на изолацията, която се избира, като се вземат предвид дебелината на основната стена, средна температура и влажност в региона и някои други нюанси.Особено се предпочита да се използва като изолация от пяна върху външната страна на рамката къща, предвид факта, че минерална вата с неговата ниска устойчивост на влага за това е много по-малък и се използва повече за вътрешна изолация на стените.

Плочи от полистирол са монтирани на стената по няколко различни начина, а именно:

  • За специално лепило за експандирани полистироли. Такова лепило съществува в две форми: като суха смес и като пяна. Сухото лепило, подобно на външен вид с лепилото за керемиди, се разрежда с вода (съгласно инструкциите), след което се поставя върху стената. Адхезивната пяна е подобна на обикновената монтажна пяна и обикновено се използва за плоски стени. Нанесете такова лепило с конвенционален пистолет за пяна. Когато изолацията на стените на рамката с експандиран полистирол трябва да бъде изключително точна, тъй като този материал е достатъчно крехък и ръбовете на плочите лесно се прекъсват. Ако намерение за по-нататъшно мазилка на стените, лепилото за предпочитане се прилага по време на монтажа не поразителен или групи, и да се разпределят по цялата повърхност на докинг полистирол плоча.
  • С помощта на крепежни елементи ("гъби"). За монтиране на табели с крепежни елементи изолация на стените скелет пяна за домашно ползване, е конвенционален дюбел-бетон ноктите, но със специална шапка, задържане на пяна в стената на рамкиране. Изработени от пластмаса, такива "гъби" не са податливи на корозия и изключват образуването на студени мостове.

Монтирането на пяна в рамката къща с помощта на "гъбички" е надежден и лесен за производство. Действията са както следва:

  1. В стените се правят дупки, съответстващи на дебелината и дължината на "гъбите".
  2. Нанесете лист от експандиран полистирол.
  3. Поставете пластмасовата част на "гъбата" и след това чукайте специален пирон, който идва с "гъбички", като по този начин raspiraya част от него, разположен в бетон

- С помощта на рамка. Когато изолация рамка къща и Penoplex пяна понякога нанася допълнителен дървена рамка, която представлява мрежа или барове, които са фиксирани към стената, след което от вътрешната страна на трупа е монтиран бойлер.

Справедливо е да се отбележи, че този метод на монтаж е добър само в тези случаи, когато след планираното допълнително изглаждане на стените на материала рамката на изолационната пяна, за да се прикрепи към дървени летви себе си.

В противен случай, поради същата дебелина на стелажите и експандирания полистирол, изолацията в камерата на рамката може да бъде неефективна, тъй като ще се формират студените мостове.

За по-добро фиксиране на плочите към стената, когато къщата на рамката е изолирана с пластмасова пяна, могат да се използват едновременно няколко варианта за фиксиране на експандиран полистирол. В рамка къща, например - рамка и "гъби" или "гъби" и лепило.

Независимо от това, какъв материал предпочитате да използвате за топлоизолация: пяна или пяна - в рамката ще бъде топла и уютна. И като сте извършили изолацията на рамката къща с пяна пластмаса със собствените си ръце, все още можете да спестите много.

Дайте линк към тази статия на вашите приятели:

Можете да кликнете върху бутоните и да публикувате този материал в социалните мрежи.

Оставете отговор Отказ отговор

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изолация от външната страна на стената с полиуретанова пянаИзолация от външната страна на стената с полиуретанова пяна
Затопляне на полиуретанови пясъчни рамкови къщи, фундаменти, покривиЗатопляне на полиуретанови пясъчни рамкови къщи, фундаменти, покриви
Висококачествена топлоизолация на стените от блока от пянаВисококачествена топлоизолация на стените от блока от пяна
Нагревател пени, които дебелина трябва да бъде за студове -30 градусаНагревател пени, които дебелина трябва да бъде за студове -30 градуса
Топлината на ревюта на ppo, цена на квадратен метър, инструкция за снимки и видеоТоплината на ревюта на ppo, цена на квадратен метър, инструкция за снимки и видео
Затопляне вън и вътре в стените на тухлена къща с минерална вата, пяна, PPUЗатопляне вън и вътре в стените на тухлена къща с минерална вата, пяна, PPU
Разпратена топлоизолация в ТаганрогРазпратена топлоизолация в Таганрог
Топлоизолация с пръскане в СтаврополТоплоизолация с пръскане в Ставропол
Спрей топлоизолация в ПятигорскСпрей топлоизолация в Пятигорск
Спрей топлоизолация в Ростов на ДонСпрей топлоизолация в Ростов на Дон
» » Топлоизолация на шумоизолираща пяна и пяна