Затопляне с полиуретанова пяна

Полиуретанова пяна: митове и реалност.

Време е да ви разкажем за полиуретанова пяна - материал, който може да се използва и в топлина. звукоизолация и хидроизолация на корпуса и в декоративния му дизайн.

Това е силен и лек материал с уникална структура, поради което придобива следните качества: най-нисък коефициент на топлопроводимост и най-ниска водопоглъщаемост в сравнение с други топлоизолационни материали.

В тази статия искам да разбера някои митове, поради които много хора се страхуват да прилагат този строителен материал, за да подобрят качеството на живота в собствения си дом.

1. "PPU (пяна от пяна) е запалим материал ..."

Подобно на повечето нагреватели, полиуретановата пяна се отнася до трудни горими материали (устойчиви на открит пламък и термично излъчване). Но ако го сравним с експандиран полистирол, със състава на полиуретановата пяна има огнеустойчиво вещество, което не позволява пламъкът да се разпространи. Това дава основание да се разгледа описаното материално самозагасване. Ако кажете на ясен език, тогава ако има външен източник на огън, ППУ ще изгори и при липса на такъв, не.2. "PPU е токсичен ..."

Преди да започна да отхвърлям това изявление, ще ви напомня, че само естествени материали могат да се считат за екологично безопасни: дърво и камък, които не се подлагат на антисептично третиране.

Ако се обърнете отново към други нагреватели, тогава лидерът по отношение на екологосъобразността може да бъде наречен minnow, тъй като не излъчва летливи химикали. Но от него се извлича същия формалдехид, който се съдържа в залепваща основа, която позволява на влакната да запазят формата си за определено време. В допълнение, миниатюрата не може да се толерира от алергии, така че не се допуска използването му в детски и предучилищни заведения.Ако се върнем към ЗЗП, тогава фактът на освобождаването на летливи химически вещества действително се е случил преди това. Причината за това е в компонент "А", който вече е изваден от производството. А компонентите, използвани в производството на полиуретанова пяна, понастоящем нямат високо летливи етерни фракции. Поради това, по време на теста, който се провежда 3 дни след прилагането на PUF, в стаята не се откриват вредни вещества. Само за тези 2-3 дни остатъчните реакционни газове напускат приложения материал и става абсолютно безопасно в екологичния план.

3. "Пеникуретан абсорбира влага като гъба"

Въпреки това може да звучи парадоксално, полиуретановата пяна с най-нисък индекс на плътност в сравнение с други топлоизолационни материали има най-ниското ниво на абсорбиране на влага. Ако той ще бъде в контакт с водата дълго време, той постепенно ще проникне в неговата структура, но други материали от тази цел ще бъдат наситени с вода много по-бързо.

4. "Въпреки, че полиуретанова пяна и висококачествена изолация, но скъпо ..."

Всъщност, изолацията с PPU ще струва малко повече от използването на други материали.

Това трябва да бъде разгледано по-подробно:

• Обикновено, чрез изчисляване на разходите, свързани с изолацията, ние забравяме да се вземат предвид разходите за монтаж на топлоизолационния материал, който обикновено представлява най-голямата част от разходите при работа с листов материал;

• при избора на полиуретанова пяна не е необходимо да се използват мембрани за отстраняване на влагата, тъй като няма въздушна междина между повърхността и нагревателя и следователно не се появява конденз;

• Периодът на експлоатация на PUF е няколко пъти по-висок (!) Отколкото други видове топлоизолация, тя е около 50 години.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Затопляне на полиуретанови пясъчни рамкови къщи, фундаменти, покривиЗатопляне на полиуретанови пясъчни рамкови къщи, фундаменти, покриви
Полиуретанова пяна - машина за разпръскване на пянаПолиуретанова пяна - машина за разпръскване на пяна
Разпратена топлоизолация в ТаганрогРазпратена топлоизолация в Таганрог
Затопляне на балкона чрез пулверизиране на полиуретанова пянаЗатопляне на балкона чрез пулверизиране на полиуретанова пяна
Полиуретанова пяна за затопляне на стените в СамараПолиуретанова пяна за затопляне на стените в Самара
Намиране на изолация на стените на къщата полиуретанова пянаНамиране на изолация на стените на къщата полиуретанова пяна
Арзамас затопля стените на полиуретановата пяна в къщатаАрзамас затопля стените на полиуретановата пяна в къщата
Полиуретанова пяна за затопляне на стени "Тоглиати"Полиуретанова пяна за затопляне на стени "Тоглиати"
Dzerzhinsk затопляне на стените на дома полиуретанова пянаDzerzhinsk затопляне на стените на дома полиуретанова пяна
Преглед на термоизолационния материал полиуретанова пянаПреглед на термоизолационния материал полиуретанова пяна
» » Затопляне с полиуретанова пяна