Какво да направите, ако ламинатът се различава

Какво да направите, ако ламинатът се различава

Ламинат - надеждно и издръжливо покритие, което има висок индекс на якост. Възможно е обаче, в относително кратък период от време, да се появят дефекти и мехури върху покритието или да възникне феномен, когато панелите се различават.

Вече многократно е отбелязано, че едно от предимствата на ламината е лекотата на инсталиране и възможността за частичен ремонт. В случая, например, надраскване или подуване или несъответствие на отделни табла, не е необходимо да се почива цялото покритие. Достатъчно е да разберете причината за образуването на щети и да ги премахнете с помощта на специални инструменти или просто да замените отделните елементи.

Много пъти вече изброени предимства на ламинат, но както се оказа, той също има някои недостатъци. Сега е просто такава задача - да се идентифицират проблематичните или слабите места на ламинираните панели.Експертите идентифицират три основни недостатъка, или проблеми, всъщност, име, както желаете, характерни за ламиниран паркет. Нека да опитаме, за да разберем всеки, за да разберем причината за появата и възможните решения.

Най-често срещаните професионалисти по проблемите смятат, че са напукани или покрити с писъци. Не е необходимо такъв феномен да се появи веднага след инсталирането, може да отнеме известно време. Но фактът, че явлението е често срещано и се появява достатъчно често, е факт. Може да има няколко причини за това. Това се каза повече от веднъж - нарушение на технологията за подготовка на субстрата за ламинирано покритие. Ламинат е много чувствителен към този вид отклонения, следователно, да се изключи тази причина, да се спазват всички правила на технологичния процес на подготовка на бетонна замазка.Най-често срещаният проблем на ламинираните подови настилки е скърцане, което се дължи на лоша подготовка на субстрата

Вторият най-популярен проблем е разликата между шевовете между панелите. Какво ще стане, ако ламинатът се разпадне? И отново се връщаме към технологията на полагане. Ламинат след монтаж, след известно време, може да се различава, затова е много важно да се наблюдава вдлъбнатината от стените. И тук не може да се използва правилото - колкото повече, толкова по-добре. Това се дължи на това и може да има празнини между панелите, което показва несъответствие между ламинатните брави. В противен случай, ако вдлъбнатината е недостатъчна, може да се наблюдава появата на деформация на ламинатните плоскости.

Един от най-често срещаните проблеми при ламинираните подови настилки е разликата между ставите

Не бързайте и не завършете пълно демонтиране на покритието. Първо, определете какво е причинило отклонението на шевовете и появата на пукнатини, а след това продължете да елиминирате проблема. Може би ще бъде достатъчно, за да се премахнат первазите и да се определи разстоянието между тях, да се коригира и всичко ще бъде на мястото си. Ако причината, например, чести промени в температурата в помещението или недостатъчна влажност на въздуха, тогава ламинатът може да бъде компресиран, което също води до неизбежното отклонение на шевовете. Опитайте да използвате специални маски и постоянно да наблюдавате нивото на влажност, особено в студения сезон, когато отоплителната система е включена. На места, където са монтирани радиатори, това може да бъде много забележимо.

Това, за съжаление, не е целият списък от причини, които могат да засегнат появата на слотове между ламинираните панели. Това, с което трябва да обърнете внимание в бъдеще, за да избегнете подобни проблеми, е качеството на материала. Малките спестявания днес, в бъдеще, ще бъдат сериозен проблем, който може да доведе до цялостно повторно инсталиране на цялата подова настилка.

Ламинираните плоскости трябва да са с достатъчна дебелина. За тази цел дебелината на основния носещ слой на ПДЧ съответства, е желателно тя да е не по-малка от 6 mm. Ако в къщата или апартамента е инсталирана система "топъл под", добре е да се консултирате със специалисти по отношение на избора на ламинат, субстрат и инсталационни характеристики.

Препоръчваме Ви да гледате най-полезния видеоклип, как да направите сами ремонт на ламинат. По-специално, вие ще се научите как да премахнете драскотини и вдлъбнатини на ламинат:

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изберете ламинат, който е устойчив на влага в кухнятаИзберете ламинат, който е устойчив на влага в кухнята
Изберете нов етаж Дебелината на ламината и основата под ламинатИзберете нов етаж Дебелината на ламината и основата под ламинат
Ламинатните удари поправят проблемаЛаминатните удари поправят проблема
Стенни довършителни работи с ламинатСтенни довършителни работи с ламинат
Какво да изберете линолеум или ламинатКакво да изберете линолеум или ламинат
Ламинат или линолеум? Невероятният избор на най-добрите подови настилкиЛаминат или линолеум? Невероятният избор на най-добрите подови настилки
Ламинатни недостатъци, предимства, предимстваЛаминатни недостатъци, предимства, предимства
Какво да направите, ако ламинатът е подутКакво да направите, ако ламинатът е подут
Ламинат, имитиращ ламинат от каменни повърхности под камъкЛаминат, имитиращ ламинат от каменни повърхности под камък
Как да поставим - линолеум върху ламинат или обратно?Как да поставим - линолеум върху ламинат или обратно?
» » Какво да направите, ако ламинатът се различава