Как да изберем подходящия ламинат и да изберем цвета

Как да изберем подходящия ламинат?

Как да изберем подходящия ламинат? Този въпрос се изисква от много хора, които са изправени пред ремонт в къщата. И особено виждайки разнообразието на съвременните ламинат и напълно загубени. И за да отговорим на този въпрос, ние ще разгледаме предимствата и характеристиките на това покритие.

Предимства на ламинат:

 • В допълнение към силата на този вид покритие е различно, тъй като не причинява алергии на всички, и е лесно да се чисти, а не избледняват на слънце.
 • Също така на него няма драскотини, така че ако искате да уредите пермутации, то това покритие е само за вас.
 • В допълнение, такова подово покритие не е трудно да се сглоби. Всеки следващ панел се захваща в жлеба на предишния панел. Ламинатът също е лесен за разглобяване, например ако трябва да се движите.


Устройството на ламинат:

 • Ламинатът се състои най-малко от 4 слоя.
 • За основата се използва плоскост или ПДЧ, декоративен слой, след което защитният слой се стабилизира. Но различните производители могат да добавят допълнителни слоеве и да бъдат поставени по различни начини.
?

Работа на покритието

За да изберете подходящия ламинат за вас, трябва да знаете неговите характеристики. На ламината е определен определен клас въз основа на тестове. Тя може да бъде за обществени помещения, търговски, както и за жилищни помещения.

 • Ако искате да използвате ламинат на места с голяма проходимост на хора, тогава за този ламинат е подходящ клас 31, 32, 33.
 • Ламинат клас 33 - най-стабилен, може да се използва в търговски центрове, летища и др.
 • И клас 31 може да бъде перфектно експлоатиран в хотели и малки офиси.
 • В жилищна сграда е по-добре да се използва ламинат 21,22,23 клас. Но експлоатационният живот не трябва да надвишава 5-6 години.
 • Най-бързият начин да се носят ламинат в коридора и кухнята, така че там са 23 клас ламинат е използван в хола и детския 22, а в спалните, библиотеки и офиси на 21 класове.


Дебелината на ламината зависи от неговата топлина. Препоръчително е да изберете ламинат с дебелина 8 мм, тъй като той е най-устойчив на износване.

 • Това е задължително при избора на ламинат, който трябва да знаете и неговите слабости, като малка водоустойчивост. Не излагайте ламината на дългосрочно излагане на вода, от която ламинатът бързо се влошава и губи външния си вид.
 • Но устойчивостта на влагата на материала по принцип е доста добра, тъй като може да продължи дълго време в помещения с достатъчно висока влажност. Също така ламинатът може да се почиства с мокро почистване, но с помощта на специални инструменти.
 • Ламинатът много добре резонира и звуците при ходене или падащи предмети са силни.
 • Също така минусът е в неприродния материал на финала. Разбира се, в това той е огромна конкуренция на паркет и дъска от масивна дървесина. Но е важно да запомните, че ламинатът е хипоалергенен материал.
?

Изберете цвят

ламинат в хола

Как да изберем подходящия цвят за ламинат? От цвета и текстурата на подовата настилка във вашия интериор зависи много. Следователно, този въпрос трябва да бъде разгледан с голяма сериозност. Не просто избирайте модерните цветове или следвайте съветите на приятели, защото модата ще премине и приятелите ви ще идват и ще отидат, а с вашия интериор ще трябва да живеете повече от една година.

Обикновено ламинатът се избира според цвета на вратите в стаята. Също така си струва да обърнете внимание на цялостната цветова схема в интериора. Струва си да изберете ламинат, който също изглежда страхотно с мебели.

Днес видовете ламинати са особено популярни, в общи линии са подобни на ценните дървесни видове, като: бук, дъб и орех. При избора на тъмен ламинат трябва да се отбележи, че в този случай мебелите трябва да бъдат леки, за да се избегне източването на целия интериор. Но в същото време трябва да помните, че прахът и мръсотията са най-забележими, което означава, че ще трябва да почиствате по-често. Ярката текстура има голям контраст и ще изглежда страхотно в детските стаи, както и в дневните. И в спалнята перфектното решение ще бъде ламинат с мек и приятен цвят, който може да ви подготви за почивка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Полагане на ламинатПолагане на ламинат
Полагане на ламинат върху шперплатПолагане на ламинат върху шперплат
Коркова подложка под ламинатКоркова подложка под ламинат
Изберете ламинат, който е устойчив на влага в кухнятаИзберете ламинат, който е устойчив на влага в кухнята
Изберете нов етаж Дебелината на ламината и основата под ламинатИзберете нов етаж Дебелината на ламината и основата под ламинат
Какво да изберете линолеум или ламинатКакво да изберете линолеум или ламинат
Как да изберем подови настилки от ламиниран паркетКак да изберем подови настилки от ламиниран паркет
Филтърна инфрачервена топла под под ламинат отзывы и цены Монтаж на топъл под под ламинатФилтърна инфрачервена топла под под ламинат отзывы и цены Монтаж на топъл под под ламинат
Полагане на ламинатПолагане на ламинат
Какво може да се направи от ламинат?Какво може да се направи от ламинат?
» » Как да изберем подходящия ламинат и да изберем цвета