Възможно ли е да поставите ламинат върху ламинат, паркет, линолеум, килим?

Възможно ли е да поставите ламинат върху ламинат, килим, линолеум и други покрития?

Ламинатът, представляващ изкуствен материал, има неоспоримо предимство пред паркета, което е устойчивостта на якост и удар, както и в присъствието на водоотблъскващи свойства. Поставете ламината върху съществуващото покритие теоретично възможно. Но не всички видове повърхности са подходящи за полагане.

Ламинатът е идеално положен върху плочи от дървесни частици, бетон, дървен под, линолеум, керемиди. Но дали е възможно да се постави ламинат върху ламинат, е необходимо да се мисли. Имайки фина структура, ламинатът може да пролее, което може да доведе до деформация или други повреди на този материал.

Преди да поставите ламинат на всяка повърхност, е необходимо да се извърши подготвителна работа, която включва анализ на състоянието на пода. Ако подът е силно повреден, износен, има неравна повърхност, той трябва да бъде напълно разглобен и подсилен, за да се изравнят разликите във височината. След изравняване на пода, можете да поставите амортизационна подложка, да инсталирате цокъл, а след това просто започнете да слагате ламинат.

За какви видове повърхности може да се използва ламинат?

В тази статия ще разгледаме подробно характеристиките на полагане на ламинат върху различни видове повърхности.Ето някои видове дървени облицовки, които са подходящи за полагане на ламинат: дървен под, паркет, шперплат устойчив на влага.

Килимите, паркетите и другите органични материали на подовата настилка на първите етажи не са подходяща опция за полагане на ламинат, тъй като те могат да бъдат развалени от влажно проникване в циментовата замазка.

Ако подовата повърхност на първия етаж е направена от плоскости, е необходимо да се закрепят лошо фиксиращите зони с ноктите, за да се използва хидроизолационният филм и подравняването, за да се осигури вентилация под пода.Ако основата на пода е стария скърцащ паркет, тогава е по-добре да го махнете. Ако дъската е сравнително равномерно, можете да поставите слой от шперплат върху паркета, след това върху подложка, а отгоре върху ламинат.

Шевовете на дъските в кухнята, коридора и трапезарията трябва да бъдат третирани с уплътнител. Ламинатът трябва да лежи перпендикулярно на посоката на старите дъски.

Ако подът е покрит с линолеум, керемиди, камък или винилово покритие, той не може да бъде изваден, ако повърхността е плоска, а неравностите не надвишават 2 мм на 1 работещ метър.

стар линолеум настилка, не се препоръчва да се ламинат, балатум може да се деформира, което оказва негативно влияние върху новата повърхност, тъй като повърхността, върху която е поставен ламинат трябва да бъде напълно плосък. От стената е необходимо да оставите празнина от 10 мм при промяна на размера на покритието с понижаване на температурата и влажността.

Покритие с кратка дрямка не могат да бъдат отстранени в случай, че тя се намира на по-горните етажи и е здраво закрепена на земята, както и гнилостните гъбата не е повреден и няма неприятна миризма.

Високото покритие на купчината не е подходящо за полагане на ламинат, тъй като купчината образува вдлъбнатини и поради такава неравномерност ламинатните брави не издържат натоварването.

Идеален за полагане на ламинат е бетонна замазка с хидроизолационна основа. Също така е надеждно и безопасно да се полага на топъл под на водна основа.

От всичко казано по-горе стигаме до извода, че е възможно да се постави ламинат върху ламинат, както на всяка друга повърхност, ако е перфектно равен, без разлика във височината и други нюанси. Но е по-добре да не го правите. Успехът на полагане на ламинат ще бъде напълно гарантиран, ако основата е твърда, здраво закрепена и фиксирана, а също и амортизиращ субстрат. В противен случай можете да очаквате такива неприятни "изненади" като скърцане, появата на пукнатини, разхлабване на брави поради неравномерно натоварване. Ако основата на пода е направена от многослойна дъска, резултатът от полагане също ще бъде изключително лошо качество.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Полагане на ламинатПолагане на ламинат
Коркова подложка под ламинатКоркова подложка под ламинат
Изберете ламинат, който е устойчив на влага в кухнятаИзберете ламинат, който е устойчив на влага в кухнята
Полагане ламинат в апартаментаПолагане ламинат в апартамента
Изберете нов етаж Дебелината на ламината и основата под ламинатИзберете нов етаж Дебелината на ламината и основата под ламинат
Подготовка на пода за ламиниран паркет - подготовка на пода за ламинатПодготовка на пода за ламиниран паркет - подготовка на пода за ламинат
Как да се определи ламинат?Как да се определи ламинат?
Какво да изберете линолеум или ламинатКакво да изберете линолеум или ламинат
Филтърна инфрачервена топла под под ламинат отзывы и цены Монтаж на топъл под под ламинатФилтърна инфрачервена топла под под ламинат отзывы и цены Монтаж на топъл под под ламинат
Lay ламинат собствени важни точкиLay ламинат собствени важни точки
» » Възможно ли е да поставите ламинат върху ламинат, паркет, линолеум, килим?