Как да се определи ламинат?

Инсталация (монтаж) на ламинат. Как да се определи ламинат?

За да може ламинатът да се адаптира към условията на полагане, е необходимо да остане в затворено състояние в средата на помещението в продължение на два дни. Температурата трябва да бъде поне 18 градуса, а относителната влажност - повече от 70%.

Ламинатът може да бъде монтиран върху паркет, линолеум или друга основа. Основното е, че условията за сила, гладкост и влажност са изпълнени. Когато поставяте ламинат върху бетонната основа за пароизолация, е необходимо предварително да поставите пластмасовото фолио.

Преди да фиксирате ламината. необходимо да се премахнат всички неравности че надвишава 3 mm на 1 п. м. и prostelit звукопоглъщане субстрат и субстрата е необходимо лепило лента полиетилен с дебелина 2-3 см ..Преди да започнете снасянето, важно е да определите посоката. Ако светлината от прозореца пада перпендикулярно на шевовете, те ще бъдат ясно видими. следователно ламинатна инсталация оптимално е да се планира, така че светлината да пада успоредно по отношение на бъдещите шевове.

Монтирането на ламинат започва с фиксиране на две дъски от първия ред - от левия ъгъл. Специалните клиновидни клинове укрепват сгънатия ред, помагат за предотвратяване на разминаване и осигуряват пролука между стената и ламината от 7-15 мм. Тези пропуски се осигуряват в случай, че ламинатът е стеснен или разширен след полагането. Ако те не са направени, вероятността е висока, че ламинатът "ще стои в края". За да се направят панелите по-лесни за захващане, ламинатът трябва да бъде монтиран със самата брава.Полагането на ламинат е най-доброто в полупансион - това ви позволява да разпределяте натиска между дъските, когато ламинатът е стеснен и разширен. Съвременната технология за полагане на ламинат не осигурява фиксирането й на лепило-ламиниран паркет, като се използва плаващ метод.

Преди да поставите ламината под рамката на вратата. Тя трябва да бъде отрязана отдолу с опора. Монтирането на редицата, която пада под вратата на вратата, започва от вратата. Ламинираните подови настилки трябва да са на около 5-7 мм под вратите в затворено състояние и да не лежат на нищо отдолу.

Редовете, които попадат на нагревателната тръба, също започват да се натрупват от тръбата. След определени измервания в два панела, полукръг се отрязва с мозайката, за да се фиксира към тръбата. И двете панели прикрепени към предишния ред, и оставени от предварително разликата на 10-16 mm около тръбата близо специално нарязан на 2 части кръгла дюза свързан с PVA лепило.

По време на монтажа на всички редове, раздалечителните клинове винаги трябва да останат на място. Монтирането на ламинат в края ще помогне за затягане.

Ако подовото пространство е повече от 100 м2, не можете да правите без компенсиране на фуги с ширина 12 мм. Ако не са предвидени, в ламината, пукнатините се образуват с времето и това значително ще съкрати живота на подовата настилка.

Съвременната технология за полагане на ламинат не изисква използването на лепило. Удобното заключване позволява, ако е необходимо, да се отвори механизмът и да се замени повредената платка. Въпреки това, ако има смущения по време на процеса на полагане, поради което е невъзможно да се монтира панелът, можете да го поставите с лепило, като предварително сте спрели част от ключалката.

Отстранете разделителните клинове не може да бъде по-рано от 12 часа след инсталацията, всъщност, и зареждане на ламинат през тези 12 часа не може.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Иглолистен субстрат за ламинатИглолистен субстрат за ламинат
Полагане на ламинатПолагане на ламинат
Полагане на ламинат върху шперплатПолагане на ламинат върху шперплат
Коркова подложка под ламинатКоркова подложка под ламинат
Полагане ламинат в апартаментаПолагане ламинат в апартамента
Как правилно да поставите ламината самиКак правилно да поставите ламината сами
Изберете нов етаж Дебелината на ламината и основата под ламинатИзберете нов етаж Дебелината на ламината и основата под ламинат
Подготовка на пода за ламиниран паркет - подготовка на пода за ламинатПодготовка на пода за ламиниран паркет - подготовка на пода за ламинат
Какво да изберете линолеум или ламинатКакво да изберете линолеум или ламинат
Филтърна инфрачервена топла под под ламинат отзывы и цены Монтаж на топъл под под ламинатФилтърна инфрачервена топла под под ламинат отзывы и цены Монтаж на топъл под под ламинат
» » Как да се определи ламинат?