Lay ламинат собствени важни точки

Полагане на ламинат със собствените си ръце

Вътрешността на модерен апартамент е трудно да си представим без ламинат. Към днешна дата ламинатът е един от най-популярните настилки. Ето защо, когато се научите как да поставите ламинат под себе си, можете да спестите прилична сума пари за ремонт на вашия апартамент, който можете да поставите в интериора.

Подготвителни работи за полагане на ламинат.



Преди да започнете да полагате ламинат, трябва да подготвите повърхността за полагане. Подът трябва да се почисти от мръсотия и дори ако разликата във височината надвишава 3 мм на 1 квадратен квадратен метър, хълмовете трябва да бъдат отрязани, жлебовете трябва да бъдат притиснати. Ако има много неравности на пода, може да се наложи да направите подова настилка за подравняване. Понякога при подови настилки се използват шперплат или плочи от ПДЧ.

След като повърхността е подготвена, можете да започнете да полагате ламинат. Но преди ламината трябва да се държат в една стая, в която ще го положи в следващите 48 часа, за да се залепи "легни" и адаптирани към микроклимата на помещенията.



Не забравяйте, че ламинатът трябва да бъде поставен в стаи с умерена влажност, в бани и бани е неприемливо.

От инструмента ще се нуждаем от:

  1. чук
  2. бар или летва за ламиниране
  3. скоба във формата на буквата S, за пробиване на ръбовите дъски на ламината
  4. пишеща машина или електрическа мозайка (втората е по-предпочитана)
  5. молив и владетел
  6. Разсейващи клинове с ширина 10-15 мм

Полагане на ламинат със собствените си ръце

При стартиране на ламиниран паркет не забравяйте, че ставите на ламелните плоскости трябва да са перпендикулярни на прозореца, т.е. Слънчевите лъчи трябва да падат по ставите, така че няма да изпъкнат.

Необходимо да бъдат под ламинат субстрата от корк или разпенен полиетилен, за подобряване на звука изолационни свойства и трайност на ламината. Ако ламината е поставен върху бетонния под, а след това да го предпазите от остатъчната влага в циментов под подовата настилка трябва да се постави на филм от полиетилен в място с връзките с припокриване 20 сантиметра. След това полиетиленовото фолио трябва да бъде свързано заедно чрез лепилна лента. Алтернатива на полиетилена е пенополиетиленовото фолио, което съчетава изолация от пара и шум. Има видове ламинат върху подложката, която е приложила специален субстрат, но такъв ламинат се отнася към клас 32 и 33. Такъв ламинат е много удобно в подреждане, но неговата цена е доста висока.

След поставяне на основата, можете да започнете да полагате първите ламинатни плоскости. Поставете първите няколко дъски в първия ред и подгответе дъските за следващия ред. Поставянето на втория ред трябва да бъде положено в половин дъски (цялата ламинатна плоскост е нарязана наполовина, а втория ред започва от нея). Този вид полагане допринася за подобряване на силните характеристики на ламината, което ще увеличи експлоатационния му живот. Между стената и ламинираните плоскости е необходимо да се монтират разделителни клинове. За да се свържат дъските, е необходимо да сложите дъската под ъгъл от 30 градуса и да я поставите в жлеба. Първите плоскости се поставят без крайна връзка. Когато лежеше първа дъска 4, два във всеки ред трябва да бъде най-накрая заедно и щракна ключалките с плоча, това блъскане равномерно през ламинат съвет. Получената конструкция ще служи като основа за по-нататъшното полагане на ламинат.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ламинат в интериора СъветиЛаминат в интериора Съвети
Иглолистен субстрат за ламинатИглолистен субстрат за ламинат
Полагане на ламинатПолагане на ламинат
Полагане на ламинат върху шперплатПолагане на ламинат върху шперплат
Шперплат, положен под ламинатШперплат, положен под ламинат
Коркова подложка под ламинатКоркова подложка под ламинат
Изберете ламинат, който е устойчив на влага в кухнятаИзберете ламинат, който е устойчив на влага в кухнята
Полагане ламинат в апартаментаПолагане ламинат в апартамента
Подготовка на пода за ламиниран паркет - подготовка на пода за ламинатПодготовка на пода за ламиниран паркет - подготовка на пода за ламинат
Къде да започнете полагане на ламиниран паркет инструкция за полаганеКъде да започнете полагане на ламиниран паркет инструкция за полагане
» » Lay ламинат собствени важни точки