Полагане на ламинат на пода

Ламинат може да се полага почти на всяка равна повърхност, включително и на топъл под. Има три типа на този етаж: филм с инфрачервено лъчение, вода, както и електрически. Ако вече е избран ламинат, се извършва полагане на топъл под, както и при нормални условия. Ако все още нямате избор, нека разберем кои ламинирани подови настилки са по-добри за топъл под.

Ламиниран паркет на топла вода е да се избере, само въз основа на вкусове и апартаменти домакин на възможности, тъй като топлото етаж, с гладка промяна на температурата, най-добре е съвместим с всички видове ламинат.

Полагане на ламинат върху електрически подовете с нагряване е само ако нагряването ще се осъществи бавно с помощта на регулатор, за да не се повреди отопляемата подова настилка. Изборът на ламинат за топла цена на пода, за който не е висока, след това не разчитайте на неговата висока дълголетие, защото в тази ситуация натоварването върху покритието се умножава с допълнително отопление. В този случай ламинатът на подовата топла вода ще бъде най-малко податлив на износване.

Преди да започнете, трябва да разберете какъв вид подово отопление се полага. Инфрачервеният топъл под ламинат е специален тънък полимерен филм, който се освобождава под формата на ролка. Той излъчва инфрачервени лъчи по цялата повърхност. Инсталацията е лесна за изпълнение и всички видове ламинат са перфектно съчетани с инфрачервен под.Свалете ролката, фолиото се фиксира на пода с лепилна лента, а отгоре се поставя подово покритие (килим, линолеум и др.). Монтирането на нагревателя отнема няколко минути. Дебелината на пода не се увеличава. Системата работи от електрическа мрежа. Желаната температура се настройва с помощта на термостата. Ако желаете, нагревателят може бързо да се прехвърли на ново място.

Такъв етаж бързо се нагрява и позволява да се постигне оптимална температура в помещението. Полагане на ламинат на пода се извършва в зависимост от вида фиксиране на ламинат, затова трябва да се запознаете с инструкциите на производителя. Първо, инсталирането на най-топлия под е извършено, след това ламинатът е положен, проводниците на инфрачервения под са скрити под дъската.Ламинатът е много добре комбиниран с подови системи на водния под и се използва в крайградско и вилно строителство. Системата на топлия под е съставена от термостат със сензор, специална нагревателна секция и различни аксесоари за монтаж на системата.

При монтирането на подово отопляемия под ламинат има повече нюанси, отколкото при полагането на инфрачервения под. Необходимо е да се вземат предвид многобройни важни точки, например, преди да поставите ламинат на топъл под, е необходимо да използвате субстрат.

Важно е при предпазването от проникване на влага и ще направи пода не толкова шумен. По принцип за тази цел се използва специален полиетиленов филм. Един килим не може да се използва като основа за ламината. Монтажът на отоплителната система трябва да се извърши приблизително две седмици преди монтажа. Ламинат за подово отопление с подови настилки може да бъде различен от пряка евтиност и noname.

Трябва незабавно да кажем, че популярността на топли подове под ламинат е заслужена. В края на краищата, с този метод за отопление на стаята, цялата повърхност без мебели под краката излъчва топлина. Ламинатът се поставя на топъл под, бързо и лесно. Поддържането на ламинираните подови настилки не отнема много време, но е необходимо само редовно почистване с помощта на специални почистващи препарати и почистване на подове. Преди почистване намалете температурата по цялата повърхност на пода.

За ламинат не е подходящо електрическо подово отопление (на кабела). Много производители и дори продавачи казват, че можете да направите топла под под ламинат, състоящи се в полагане на електрически кабел, но да живеете за вас. Термичната проводимост на ламината (паркета) не позволява създаването на ефективна система, която да не прегрява или да не загрява плочата. Най-ефективното решение за ламинираните подови настилки е филмовите подове, тъй като те се основават на инфрачервено отопление, но по-евтино.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Иглолистен субстрат за ламинатИглолистен субстрат за ламинат
Полагане на ламинатПолагане на ламинат
Изберете ламинат, който е устойчив на влага в кухнятаИзберете ламинат, който е устойчив на влага в кухнята
Полагане ламинат в апартаментаПолагане ламинат в апартамента
Монтиране на топъл под ламинатМонтиране на топъл под ламинат
Полагане на инфрачервения топъл под ламинатПолагане на инфрачервения топъл под ламинат
Warm етаж под ламинат, както го правим, цени, от гледна точка на компанията прет-а-паркетWarm етаж под ламинат, както го правим, цени, от гледна точка на компанията прет-а-паркет
Филтърна инфрачервена топла под под ламинат отзывы и цены Монтаж на топъл под под ламинатФилтърна инфрачервена топла под под ламинат отзывы и цены Монтаж на топъл под под ламинат
Субстрат под ламинат на топъл воден подСубстрат под ламинат на топъл воден под
Възможно ли е да поставите ламинат върху ламинат, паркет, линолеум, килим?Възможно ли е да поставите ламинат върху ламинат, паркет, линолеум, килим?
» » Полагане на ламинат на пода