Монтиране на топъл под ламинат

защо монтаж на топъл под ламинат и как да го направя.

Ламинатът е подово покритие, което е само 90% дърво. Поради това подовете от ламината са по-студени от паркетните подове или от подовите настилки.

За да покриеш килими върху ламинат, не би било желателно и е неудобно. Те се плъзгат на повърхността. В този случай трябва да поставите топъл под.

Но в този случай, трябва да направите много внимателен поглед върху избора на ламинат. Не забравяйте да обърнете внимание - на опаковката трябва да има специален символ, което означава, че този продукт може да се използва със система от топъл под.Сега има няколко варианта на топъл под, които са съвместими с ламинирания под:

1. Водно подово отопление. Най-добрият вариант. Това е най-нежното, защото при нагряване на температурата на пода се покачва гладко, няма резки промени в температурата на подовата настилка.

2. Електрическо подово отопление. Такъв етаж бързо се нагрява, което не е много добро за ламинат. Но този вид топла поло е добра, защото можете да контролирате процеса на нагряване. Инсталирайте го заедно с ламинат е подходящ само ако контролирате постепенното нагряване на пода.3. Филм топъл под. По-малко популярни, но не по-малко обещаващи. Тази система е подходяща за употреба с ламинирано покритие, тъй като отговаря на всички изисквания. Гладко се нагрява и има ниски критични температури. В допълнение, този тип етаж се счита за енергоспестяващ.

Лесно е да се монтират под ламинат топла подове, съгласно изискванията на производителите или да се консултират специалисти.

Как да инсталираме топъл под ламинат, ако използвате отоплителен филм.

Подготовка на повърхността преди започване на работа:

  • почистване на пода;
  • елиминира контакта на филма със структурата на помещението;
  • уверете се, че подовата повърхност е плоска, без наклони.

След приключване на подготвителната работа, повърхността на пода се утаява изолин (материал, отразяващ топлината).

Филмът трябва да бъде нарязан на ивици с необходимата дължина. След това готовите ленти от филм трябва да се поставят върху изолината, като се залепят с лепилна лента. Всички изрязани ръбове и кабелни връзки са изолирани със специална лента. Термостатът е инсталиран на място без течения. Проверете системата за експлоатация и ако всичко е направено правилно, покрийте с пластмасова обвивка, след което можете да сортирате ламината.

Филмът не се вписва под мебелите, той може да се полага само в местата, където най-често си отивате. Ако искате да го използвате като основно отопление, то трябва да покрива 60-80% от повърхността на пода.

Съвети за ремонт на помещения от Decor4House.ru

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Полагане на ламинатПолагане на ламинат
Топъл под в спалнята гледки, имоти, плюсове и минусиТопъл под в спалнята гледки, имоти, плюсове и минуси
Полагане на инфрачервения топъл под ламинатПолагане на инфрачервения топъл под ламинат
Електрическо подово отоплениеЕлектрическо подово отопление
Warm етаж под ламинат, както го правим, цени, от гледна точка на компанията прет-а-паркетWarm етаж под ламинат, както го правим, цени, от гледна точка на компанията прет-а-паркет
Какво да изберете линолеум или ламинатКакво да изберете линолеум или ламинат
Филтърна инфрачервена топла под под ламинат отзывы и цены Монтаж на топъл под под ламинатФилтърна инфрачервена топла под под ламинат отзывы и цены Монтаж на топъл под под ламинат
Подови настилкиПодови настилки
Субстрат под ламинат на топъл воден подСубстрат под ламинат на топъл воден под
Ламиниран паркет - мога ли да използвам и как да избирам?Ламиниран паркет - мога ли да използвам и как да избирам?
» » Монтиране на топъл под ламинат