Полагане на ламинат

Подготовка за полагане
ламиниран паркетПреди да поставите ламинат, трябва да го купите. Необходимо е ламинатът да се постави в стаята, където ще бъде поставена. В този случай помещението трябва да е топло. Ламинатът трябва да се извади от опаковката и да се разстила хоризонтално в стаята, да се остави ламинатът в това положение 2-3 дни, за да може ламинатът да събира влага, която е в стаята.

Полагане на ламинат (ламинатно устройство)

Преобразуването на ламинирания под трябва да се почисти. От прах, мръсотия и ако е необходимо, след това изравнете пода. Основата на пода трябва да е суха, в противен случай нашият ламинат може да доведе (деформира). След това поставете основата, която може да бъде закупена заедно с ламинат във всеки магазин. Подложката служи като акустичен изолационен материал, а също така подобрява работата на ламината. Ако подът все още не е изсъхнал, тогава материалът за бариери срещу пара е поставен под основата, така че да стига до стените 40-50 мм. около периметъра на стаята.ламиниран паркетЛаминатът трябва да бъде положен по протежение на основните стени и паралелно на светлината, падаща от прозореца. Трябва да оставите празнина между ламинат и стени - 10-15 мм., Полагане на тези клинове от дърво или облицовки, пълна с ламинат.ламиниран паркетВпоследствие тези пропуски са затворени с плинт, който е фиксиран само към стената.

Поставете и подравнете първия ред релси към стената, започнете втория ред от подрязаната част от първия ред. Обърнете специално внимание на първия ред, той трябва да бъде напълно равномерно. В противен случай всички следващи серии ще се смени.

ламиниран паркетВ помещения, по-дълги от 6 м и по-големи от 5 м, сумата от квотите (заедно с тези, които са близо до стените) трябва да бъде повече от 5 мм. В пространства, по-дълги от 10 m и / или по-големи от 8 m, трябва да се направят допълнителни пропуски. Тези пролуки могат да бъдат маскирани с помощта на специални стелажи или коркова дървесина.

Изясняването никога не поставя ламинат или паркет на топъл под, обяснение за това в друга статия.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Шперплат, положен под ламинатШперплат, положен под ламинат
Коркова подложка под ламинатКоркова подложка под ламинат
Изберете ламинат, който е устойчив на влага в кухнятаИзберете ламинат, който е устойчив на влага в кухнята
Полагане ламинат в апартаментаПолагане ламинат в апартамента
Шперплат, положен под ламинатШперплат, положен под ламинат
Как правилно да поставите ламината самиКак правилно да поставите ламината сами
Изберете нов етаж Дебелината на ламината и основата под ламинатИзберете нов етаж Дебелината на ламината и основата под ламинат
Ламинатните удари поправят проблемаЛаминатните удари поправят проблема
Подготовка на пода за ламиниран паркет - подготовка на пода за ламинатПодготовка на пода за ламиниран паркет - подготовка на пода за ламинат
Как да се определи ламинат?Как да се определи ламинат?
» » Полагане на ламинат