Шперплат, положен под ламинат

Имам нужда нанасяне на шперплат под ламинат и защо. Ламинатът се характеризира с факта, че то гърми при ходене, а дори и специални звукоизолиращи субстрати дори не са спасени. Но опитът от използването на шперплат като субстрат, казва, че можете да постигнете много добра топло и звукоизолация.

Още по-добре, отколкото при използване на субстрат. Подложката, така или иначе, създава мембрана и при ходене се получава звук.

Дебелината на шперплата за поставяне на пода трябва да бъде 12 мм, устойчива на влага. Обърнете внимание на факта, че шперплатът не е ламиниран, той е гладък и гладък. В този случай е по-добре да поставите слой полиетилен между шперплата и замазката.

Шперплатът трябва да бъде нарязан предварително. Има различни мнения относно размера на парчетата. Една от възможностите е да се режат парчета от 50 х 50, така че празнините между парчетата шперплат да са не повече от 7 мм. Друга възможност е да нарязвате на 4 части.Пропуските са основният проблем при полагане на шперплат.

Поставете шперплат върху мастика и дюбели. За дебелина на шперплата 12 мм, използвайте гвоздеите 6 * 60 мм. Стъпка 20 мм. След това ставите трябва да бъдат шлифовани с шлифовъчна машина. Ето защо, колкото по-гладко е изходен материал, толкова по-лесно и по-бързо ще бъде да се смила.Съвети от професионален строител:

Основата за ламинат трябва да бъде почти перфектна. Ако сложите на етаж 2 m платина шперплат, разликата трябва да е 2 mm и най-много 3. Ако разликата между пода и изглаждане на повърхността повече, вие ще получите плаващ етаж под краката си. Ето защо основната трудност при полагането на ламинат е приготвянето на субстрата. Зависи от това и колко дълго ламинатът ще служи.

Ако имате подова настилка на пода и след това насипен под, тогава не е необходимо да използвате шперплат. Тъй като това е материал, който свързва различни материали, обикновено дърво и DSP.

Когато използвате шперплат под ламинат, подовете са по-големи и по-малко шумни.

Освен това, опитът при експлоатацията на ламинат с шперплат предполага, че такива подове служат по-дълго. Но като слой шперплат под ламинат е абсолютно не е необходимо, те го правят само по желание, няма технически нужда от това.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да поставите ламинат върху шперплат шперплат и дали е възможно да се шперплат под ламинатКак да поставите ламинат върху шперплат шперплат и дали е възможно да се шперплат под ламинат
Полагане на ламинат върху шперплатПолагане на ламинат върху шперплат
Как да лепи керамични плочки на шперплатКак да лепи керамични плочки на шперплат
Коркова подложка под ламинатКоркова подложка под ламинат
Шперплат, положен под ламинатШперплат, положен под ламинат
Изберете нов етаж Дебелината на ламината и основата под ламинатИзберете нов етаж Дебелината на ламината и основата под ламинат
Полагане на шперплат под линолеум върху бетонна замазкаПолагане на шперплат под линолеум върху бетонна замазка
Как да поставите шперплат на пода в дървена къща избор на материала и стилизиране процесКак да поставите шперплат на пода в дървена къща избор на материала и стилизиране процес
Субстрат под ламинатСубстрат под ламинат
Субстрат от всякакъв вид, който да купи в светецаСубстрат от всякакъв вид, който да купи в светеца
» » Шперплат, положен под ламинат