Субстрат под ламинат на топъл воден под

Субстрат под ламинат на топъл воден под

Всеки се стреми да създаде максимален комфорт и комфорт в дома си. Тези концепции включват не само естетическия дизайн и функционалността на отделните мебелни елементи или облицовки, важно е създаването на оптимален температурен баланс.

Наскоро системата за "топъл под" стана много популярна. Буквално няколко думи за такива системи и техните характеристики.

Системата от подовата на топла вода се смята за най-добрата, но е скъпа и не е подходяща за всяка стая. Но филм инфрачервен под - най-оптималната опция

  • В момента има три системи, които са класифицирани според нагревателния елемент.
  • Системата има топла вода. Името говори само за себе си. Като отоплителен елемент се използва тръба, по която се циркулира вода. Основният недостатък на такава система е високата цена на проекта и самата инсталация.
  • Системата е с топъл електрически под. По-лесен за инсталиране, обаче, има един съществен недостатък - формирането на електромагнитно поле.
  • Системата е филмов инфрачервен под. Най-оптималната възможност от икономическа и екологична гледна точка. Добро съгласие с всякакъв вид подови покрития, включително и с ламинат.


Сега основната задача е да разберете как правилно да инсталирате подовата система за топла вода под ламинираното подово покритие и какъв вид субстрат под ламинат е необходим за топла вода.

Монтиране на топъл воден под под ламинатНяма да влезем в дизайнерските характеристики на такава система. Още веднъж ще се съсредоточим върху сложността на редактирането, така че инсталирането му е най-добре да бъде поверено на професионалисти. Нека да преминем директно към избора на подови настилки, за да бъдем точни да кажем, на избор на ламинат за топла вода.

Когато купувате, не забравяйте да обърнете внимание на маркировката на производителя - трябва да има знак, показващ, че този материал е подходящ за полагане върху топла вода. Ламинатът има добра топлопроводимост, но не всички марки са достатъчно развити.

Технологията за полагане на ламиниран паркет не се променя във всеки случай. Това ли е качеството на някои материали, които могат да се използват при полагане на ламинат, в зависимост например от системата "топъл под".

С качеството и маркировката на ламинат малко измисли, сега трябва да изберете правилно подложка за ламинат за топла вода етаж.

Корк субстрат е един от най-добрите избор като субстрат за ламиниран паркет на топла вода етаж

Тук също няма специални функции. Един нюанс - субстратът трябва да има достатъчна топлинна проводимост. Този тип корк може да се посочи като коркова субстрат или дуплекс. Най-популярният тип е пенополистирен субстрат. Няколко предимства могат да бъдат отбелязани наведнъж: добра топлопроводимост, якост, ниска цена и лесна инсталация. Възможно е с пълно доверие да се използва подложка от корк, която освен всички изброени по-горе качества е абсолютно екологична, тъй като има 100% естествен произход. Екструдираната пяна от полистирол също широко се използва като субстрат за ламинат. Този материал има висока устойчивост на влага и топлопроводимост. Такъв субстрат позволява да се изключат допълнителни хидроизолации и в комбинация с ниската цена на самия материал, това е значителна икономия на разходи.

Препоръчваме ви да гледате интересен и полезен видеоклип за избора на субстрат за ламинат:

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Кой топлен под е по-добър - електрически или вода?Кой топлен под е по-добър - електрически или вода?
Топъл под под ламинат в Новосибирск - купете субстрат под ламинат от фирма ThermosibТопъл под под ламинат в Новосибирск - купете субстрат под ламинат от фирма Thermosib
Подово отопление под видовете ламинат, върхове и триковеПодово отопление под видовете ламинат, върхове и трикове
Монтиране на топъл под ламинатМонтиране на топъл под ламинат
Топла подложка за ламинатни типовеТопла подложка за ламинатни типове
Подгрявайте подовеПодгрявайте подове
Филтърна инфрачервена топла под под ламинат отзывы и цены Монтаж на топъл под под ламинатФилтърна инфрачервена топла под под ламинат отзывы и цены Монтаж на топъл под под ламинат
Топла вода на пода - технологията на подовата настилка, как да се полагат тръби и да се свързватТопла вода на пода - технологията на подовата настилка, как да се полагат тръби и да се свързват
Монтиране на топъл под, филм, в апартаментМонтиране на топъл под, филм, в апартамент
Субстрат за целите на водния под, критерии за избор, видове, характеристики, характеристики на…Субстрат за целите на водния под, критерии за избор, видове, характеристики, характеристики на…
» » Субстрат под ламинат на топъл воден под