Как да изберем подови настилки от ламиниран паркет

Как да изберем ламинат

Когато възприемаме ремонт в стая, често искаме да променим всичко: под, стени, таван. Но ако стените са повече или по-малко ясни, какво да правим с пода? На паркет, като правило, средствата не са достатъчни, а линолеумът вече е притеснен и не е екологично абсолютно. В този случай най-подходящият вариант е ламинат.

Тя е много по-евтина от паркетна дъска и изглежда почти същата при правилната инсталация. В допълнение, ламиниран паркет е направен от дърво, което е много по-добре от изкуствен балатум. Помислете как да изберете ламинат за къщата и да научите за характеристиките на този избор.Определете основните характеристики на тази настилка:

  1. Устойчивост на износване;
  2. цвят;
  3. Тип закрепване и лесна инсталация;
  4. Производител.

На тези параметри ще изберем ламинат за къщата.

Носете съпротивление

Степента на издръжливост е първото нещо, което трябва да се търси. Това зависи от дебелината на слоя меламинова смола (най-горната) и се определя в табиери (толкова по-високо, толкова по-силно). В момента са налице два вида ламинат: за дома (клас 21-23) и за офис (клас 31-34).Клас 21 е изключително кратък, препоръчително е да го използвате само ако планирате да промените апартамента за една или две години (или отново, за да направите ремонт). Клас 22 може да се използва в стаи с ниско натоварване (килер, съблекалня), където ще продължи 3-4 години. Клас 23 може да работи 5-6 години в стаи, коридор и дори кухня.

Ако не искате да ресталирате настилката на всеки 5 години, препоръчваме да изберете ламинат от класове 31-34. Те са предназначени за офиси и индустриални помещения с голям дневен трафик, докато са произведени по същия начин, както вариантите за домашна употреба. Съхраняван в апартамент, такъв етаж ще трае от 10-12 години (клас 31) до безкрайност (клас 34). Разбира се, цената на ламинат се увеличава с неговата дълголетие.

Цветна палитра

Цветовата палитра на ламинат борда е много разнообразна: от почти бяло "слонова кост" до почти черен "дъб" или червено-кафяви "Череши". В същото време можете да имитирате не само дървената облицовка у дома, но и различни варианти на каменни плочи. Теоретично, цветовете на ламината може да бъде всеки, така че ако ви харесва най-мозайка в коридора, да зададете различни производители, ако те могат да изпълняват заповедта парче.

Заключващи конструкции

Конструкциите на заключващите стави, които осигуряват закрепването на ламината по време на полагане, са от два основни типа. Кликването върху Кликнете предполага, че всяка следваща дъска кликва с предишното минимално усилие и възможността за повреда е много ниска. Когато заключването е заключено, дъските се набиват един в друг, сглобяването на целия капак е сложно и има шанс за чип.

производител

Е, и накрая, изборът на производителя. На руския пазар са предимно германски компании като Aicher, Parador, Kronospan GmbH. В места с особено голям избор може да се намери ламинат на френската компания Alsapan и на шведската Perstorp Flooring AB.

Така че, за да изберете ламиниран паркет за къщата, трябва да обърнете внимание на тези няколко основни неща. Надяваме се, че нашите препоръки ще ви позволят да купите най-подходящото подово покритие за вашия дом.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Полагане на ламинатПолагане на ламинат
Ламиниран паркет, ламиниран паркет Технология на ламиниран паркетЛаминиран паркет, ламиниран паркет Технология на ламиниран паркет
Подготовка на пода за ламиниран паркет - подготовка на пода за ламинатПодготовка на пода за ламиниран паркет - подготовка на пода за ламинат
Какво да изберете линолеум или ламинатКакво да изберете линолеум или ламинат
Ламинат или линолеум? Невероятният избор на най-добрите подови настилкиЛаминат или линолеум? Невероятният избор на най-добрите подови настилки
Ламиниран паркетЛаминиран паркет
Ламинат 33 клас 12 мм - протеко предимствоЛаминат 33 клас 12 мм - протеко предимство
Линолеум, ламинат или плочки? Търсим идеалното решение за кухнята!Линолеум, ламинат или плочки? Търсим идеалното решение за кухнята!
Как да изберем ламинат за апартамент правилноКак да изберем ламинат за апартамент правилно
Laminate quik step - какво е това, от какво се състои, достойнствоLaminate quik step - какво е това, от какво се състои, достойнство
» » Как да изберем подови настилки от ламиниран паркет