Което е по-добре - паркет или ламинат, сравняващи два подови покрития

Сравнение между паркет и ламинат. Ремонт в собствения си апартамент, обикновен човек на улицата е изправен пред големи трудности, гледайки изобилието от строителни материали.

Сравнете и изберете подови покрития

Ремонт в собствения си апартамент, обикновен човек на улицата е изправен пред големи трудности, гледайки изобилието от строителни материали. Рафтовете на модерните магазини разполагат с огромен асортимент във всяка продуктова линия. Ето защо, експертите препоръчват провеждане на необходимите изследвания, които да дадат представа за техническите плюсове и минуси на всеки от тях. Например, когато избирате подово покритие, трябва да напишете всички съществуващи сортове, да определите цената и да определите основните кандидати за вашето внимание.

Предимства и недостатъци на ламинат

Нека започнем с професионалистите

Ламинатни слоеве

Начало на определен подови настилки е считан за Швеция, че е там са разработили евтини производствени техники красива, екологично чист материал, който е идеален за жилища и офиси. Технологията на производство се основава на използването на плочи или талашит, се притискат и подредени като многослойна пай има горна и долна защитни слоеве. Резултатът е панел с видими технически предимства:

 • достъпна цена;
 • екологична чистота;
 • устойчивост на химически увреждания;
 • относително добра устойчивост на влага;
 • висока устойчивост на износване;
 • добра устойчивост на удар;
 • простота в грижите;
 • лесен и лесен за инсталиране.

недостатъци

Справедливо трябва да се отбележи, че ламинатът има редица значителни недостатъци, които също трябва да бъдат взети под внимание. Той не издържа на дълъг контакт с вода, създава ефекта на кипене в употреба.

Не забравяйте! Ламинатът с ниско качество има високи електростатични свойства, което означава, че прахът винаги се утаява върху него в големи количества.Този ламинат е подут от водата

Тя не съдържа истинско дърво в структурата си и това е основната разлика между ламинат и паркет, няма горен слой, състоящ се от ценни дървесни видове, в този случай ламинатът губи конкурента си. Но за ламинат под дъска за паркет точно същите изисквания като на самия паркет.

Какво представлява паркетна дъска?

достойнство

Слоеве от паркетСледващият етаж е в средния ценови сегмент между ламинат и скъп паркет. Паркет дъска само възпроизвежда визуалния ефект на парче паркет, но всъщност това е редовна дъска, залепени заедно от три слоя. Специалната технология позволява да се постигне перпендикулярно подреждане на съседни слоеве и те създават ефекта на взаимно компенсиране на стреса на самата дървесина. Ето защо, този материал за подови настилки е свободен от недостатъците на скъпия паркет.

 • Такъв етаж никога няма да доведе;
 • няма да тича с времето;
 • е по-лесно и по-бързо да се сглоби;
 • докато е много по-евтино парче парче.

Важно е да запомните! Най-горният слой на дъската е полиран във фабриката, така че не е необходимо допълнително шлифоване след полагане. И в това отношение е по-добре.

Първите долни слоеве са изработени от иглолистни видове дървесина, върху които се полага много тесен слой, перпендикулярно на плочи от скъпи дървесни видове, които след това се покриват с няколко слоя защитен лак. В това свои разлики, ламинат в този смисъл, и тя не се вписва в свещи, така че ако бюджетът позволява, е по-добре да спрете своя избор на паркет борда.

недостатъци

Паркет съвет

Въпреки тези ласкателни технически характеристики, тази подова настилка също има свои значителни недостатъци. Тя не може да демонстрира такова изобилие в избора на модел, като ламиниран паркет за паркет или парче паркет. Най-простият, бюджетният и понякога и единственият начин за полагане на борда се счита за палуба и невинаги се вписва в концепцията за цялостния дизайн на стаята.

Разбира се, модерните технологии не стоят неподвижни и през цялото време хората търсят начини за решаване на този проблем. В момента има възможности за моделиране, създаване на индивидуален подови настилки, но те не са евтини, така че трябва внимателно да се мисли и се претегля всичко, отговаряйки на въпроса, какво е по-добре, като дланта на един или друг модел.

Какво предпочитате?

При избора между две възможности, когато се решава кое е най-доброто, или ламиниран паркет, е необходимо да се вземе предвид факта, че той да може дори да се полагат върху стария балатум, най-важното е, че подът е гладък, без никакви промени.

Ламинираният под под плочката за паркет ще изисква, преди да се полага не само да изравнява повърхността, но и да я предпазва от влажност, дължаща се на високи и ниски температурни промени. Следователно, елементът на разходите трябва да включва и закупува специален субстрат, който може да защити долния слой.

Тъй като може да действа от полиетилен, но непременно ще създаде някакъв вид шумолене в процеса на експлоатация на пода. Най-добре е да използвате коркова подложка под ламинат. под дъската такъв субстрат не е задължително необходим. И това също е вид спестявания. Както можете да видите, нюансите на избора на подови настилки са много. И не винаги евтин вариант помага да се спаси. Но във всеки случай, под паркет борда и ламинат се нуждаят от солидна основа.

Ламинат - много студен материал, дъска за паркет - естествен материал, който може да създаде специален микроклимат в къщата. Ламинат в случай на повреда не подлежи на ремонт на покритието, борда е много по-траен в това отношение. Ламинатът е непретенциозен в грижата, бордът се нуждае от внимателна обработка. Естествеността на последната ще превъзмогне всички недостатъци, така че зависи от вас да решите какво да изберете. което е по-добро от това, което да дадете предпочитание.

 • фундамент
 • Основна инсталация
 • отопление
 • Разни за ремонт
 • стени
 • Стените на къщата
 • Стени по различен начин
 • покрив
 • Покривна инсталация
 • подове
 • Монтаж на подове
 • таван
 • Монтаж на тавани
 • Споделяне в социалните мрежи:

  сроден
  Ламинат Версай Клас 33Ламинат Версай Клас 33
  Топъл под под ламинат в Новосибирск - купете субстрат под ламинат от фирма ThermosibТопъл под под ламинат в Новосибирск - купете субстрат под ламинат от фирма Thermosib
  Артистична ламинирана подова настилкаАртистична ламинирана подова настилка
  Топъл под вода под паркетТопъл под вода под паркет
  Ламиниран паркет, ламиниран паркет Технология на ламиниран паркетЛаминиран паркет, ламиниран паркет Технология на ламиниран паркет
  Къде да започнете полагане на ламиниран паркет инструкция за полаганеКъде да започнете полагане на ламиниран паркет инструкция за полагане
  Какво да изберете линолеум или ламинатКакво да изберете линолеум или ламинат
  Как да изберем подови настилки от ламиниран паркетКак да изберем подови настилки от ламиниран паркет
  Ламинат или линолеум? Невероятният избор на най-добрите подови настилкиЛаминат или линолеум? Невероятният избор на най-добрите подови настилки
  Ламиниран паркетЛаминиран паркет
  » » Което е по-добре - паркет или ламинат, сравняващи два подови покрития