Светъл под в интериора - изключително върху

Лек под в интериора

Обикновено се смята, че най-луксозният и скъп изглежда във вътрешността на тъмно оцветен дървен под. Тъмният под в интериора. Червеникавите нюанси на пода създават атмосфера на уют и топлина във вътрешността на къщата, може би защото ламинат, паркет и паркет избират точно тези нюанси. Но избеленият или много лек паркет, паркет или ламинат от дизайнери и потребители не е толкова активен и често се използва. Във всеки случай, гледайки снимката на интериора, много рядко се вижда дървен под с бял цвят. Защо е така? Може би цялата точка е, че дървени бели или дори леки подове - се считат за непрактични? И има някакъв мръсен трик? Нека да разберем заедно, какви са предимствата и недостатъците на леките подове или подовете, имитиращи леко дърво?

Какво е направено от лек, почти бял паркет и паркет?

Светли нюанси са характерни за дървесината от дървета, отглеждани в европейски страни. Въпреки че, разбира се, има и изключения: например, е с много светъл цвят на бамбуков паркет, въпреки че растението е не е открит в Европа, и в тропиците, а в действителност не е дърво. Трябва да се каже, че светло дърво, разбира се, не е чисто бяло, за да се получи чисто бял ламинат или паркет подова настилка vybelivayut дървен материал.

Явлението и дървото му

Почти бял, светъл цвят на пода се получава от кленово дърво. Цветът му е почти бял, но има жълтеникави или червеникави нюанси.Подът покритие от кленово дърво е много лек, но по-скоро не бял, но мек крем, много нежен и приятен. Въпреки това, след известно време, дървото на пода има свойство малко по-тъмно от мек крем до светло бежово. Между другото, кленов паркет дъска и паркет имат интересен ефект - ефектът на "хамелеон". Подовете от дървото променят цвета си в зависимост от обкръжаващото го пространство и светлина.

Светлите дървени дъбови подове са много популярни в нашия интериор. Те често се използват за декориране на подовата настилка в интериора на спалнята. в хола в детските стаи. Трябва да се отбележи, че това дърво е особено харесвано от производителите на подови настилки за отличното си представяне. Това е дъбово дърво, което често е изложено на избелване, което води до паркет или паркет - избелен дъб.

Паркет от избелен дъб може да се различава в нюанси - може да бъде от бяло-сиво до топло жълтеникаво или кремаво. Много често избеленият дъб се имитира от производителите в ламината.

Подова настилкаСъщо така за производството на светло оцветени подови настилки от дървена пепел дърво се използва. Дървото на това дърво има жълтеникаво бяло беловина, което е много надеждно и силно, не се изкривява и не се напуква.

Хвани за подови настилки

От габър произвеждат светъл паркет. Но самата дървесина е много трудна за обработка. Ето защо тези подове са по-рядко срещани, отколкото например дъбовете. Но те имат предимства - практически не са склонни към абразия. Но ако в производството на такива подове се допуснат недостатъци и различни пропуски, тогава те могат да се разрушат и да се напукат. Ето защо подовите настилки от габър са най-добре закупени от отличен производител, който се е доказал като надежден и съвестен. Кърмене умира може да бъде перлено бяло, мръсно бяло, пясъчно, тогава, тъй като самата дървесина има сиво-бял цвят.

Брезови подове

Интериорът на брезовия под е много светъл. Дървото има бели-жълти или леко бели-червеникави нюанси. Ако подовата настилка от бреза е произведена правилно, като се спазват всички технологични процеси, брезовите подове са много високо качество и могат да издържат много дълго време.

Къде да кандидатствате?

Трябва да кажа, че белият под не е подходящ за всеки интериор. Всъщност всичко зависи от стила на интериора. Например, във вътрешността на класическия стил. или в стила на рококо, бароково или антично използване тъмни подови настилки - естествен дървен паркет или дървен масив. Много добри бели подове в интериора в стила на страната. или в етно-стил, например, в скандинавски, в стила на минимализма.

Какви са предимствата на белите подове?

  1. Лекият под е светла стая. Всъщност, голяма ярка повърхност, сякаш добавя светлина към стаята. Следователно, ако прозорците на помещението отиват на север, използването на бяло или леко подово покритие е оправдано от практическа гледна точка.
  2. Лекият под е лесна стая! Всъщност леките подове създават усещане за лекота на пространство, пространство.
  3. Лек под - повече стая. Всеки знае, че светлите цветове и нюанси визуално увеличават всяка стая, така че стаята, украсена с бяло или леко подово покритие, изглежда по-просторна и обемисти!
  4. Лекият под е многофункционален отличен фон! Това всъщност е отличен фон за ярки и необичайни аксесоари за интериора. мебели от най-различни цветове, дори тъмни. Светлината на почти бял паркет ще бъде идеално комбинирана с мебели от Венге и с декоративни аленови вази.

Накратко, не се страхувайте от бялото при проектирането на подовете, защото ползите са много по-големи от недостатъците!

Оценявайте статията и спечелете наградата:

(Средна оценка: 5. средно 4.80 от 5)

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Иглолистен субстрат за ламинатИглолистен субстрат за ламинат
Полагане на ламинатПолагане на ламинат
Лепила за паркетЛепила за паркет
Модерно подово отопление с ламиниран паркетМодерно подово отопление с ламиниран паркет
Паркет етаж луксозен етаж снимкаПаркет етаж луксозен етаж снимка
Ламиниран паркет, ламиниран паркет Технология на ламиниран паркетЛаминиран паркет, ламиниран паркет Технология на ламиниран паркет
Тъмно ламиниран паркет в интериораТъмно ламиниран паркет в интериора
Съвременни дървени подовеСъвременни дървени подове
Кои етажа е по-добре да се в един апартамент - апартамент като местообитаниеКои етажа е по-добре да се в един апартамент - апартамент като местообитание
Ламинат за облицовки, ламинат за камък, ламинат за метал или ламинат за бетонЛаминат за облицовки, ламинат за камък, ламинат за метал или ламинат за бетон
» » Светъл под в интериора - изключително върху