Ламинат в интериора опции за снимки, избор и комбинация Какъв цвят ламинат да избирате?

Ламинат в интериора: ние избираме цвят и текстура

20 юни 2014 г. | Категория: Подобряване на дома

Декорирането на помещенията на една къща или апартамент е трудна задача не само от гледна точка на издръжливост и разходи, но и при избора на материали. В крайна сметка интериорът ще бъде хармоничен и уютен само в случай на компетентен подбор и съвместимост на всички избрани елементи: от стените до етажите и избора на мебели.

Как да изберем ламинат за клас и потребителски качества, които вече сме написали по-рано. Днес ще говорим по-подробно за цвета на ламината в интериора.

Какъв цвят е ламинатът да изберем?

На първо място, ние определяме стила на интериора, защото за всеки специфичен стил има различна цветова палитра, включително цвета на пода. Добре проектиран интериорен дизайн - успехът на ремонта.

За мнозина истинският проблем е избора на сянката на пода: лека или тъмна? Недвусмислено не може да се отговори на този въпрос. Нека се опитаме да разберем и да определим за себе си какво е подходящо за вашия интериор.

Нека да поговорим за някои от най-популярните стилове в модерния интериор. и думата "модерна" предполага не толкова модерност под формата на времеви интервал, колкото в използваните материали, които сега могат да бъдат намерени на строителния пазар.

Държавен стил или както се нарича - страна - първоначално произхожда от Англия, а след това идва в Америка и Европа. За него е възможно да се носи и стил, в който традиционно е била изработена руската колиба. Всяка страна има свои особености от този стил, но всички интериори в селски стил съчетават наличието на естествени материали и тъкани в декорацията на стаи и мебели в различна цветова комбинация. Подовете в селския стил обикновено са дървени. Но могат ли да бъдат заменени с ламинат?

Американска ранчо (американски стил) - това е изобилие от цветно грубо дърво (греди, подове, мебели в комбинация с коване, тъкане).

Laminate тъмни нюанси, имитиращи структурата на дъската дъска могат да бъдат използвани в интериора на този стил, като алтернатива на естественото дърво.

Швейцарска хижа - което означава "хижа овчарска" или "ферма" - комбинация от естествено дърво и камък, наличието на открити греди на тавана на естествени нюанси, обикновено тъмни, които са комбинирани с нотка на секс. Ламиниран цвят "орех" или "пепел" е идеална за интериора в този стил.

Мотото на стила на прованс е простота и комфорт . "Прованс" в превод е провинция. Това е стил, създаден от много поколения жители на южната част на Франция, има светли цветове с ярки импрегнации, естествени материали в обзавеждането на помещения, "стари" мебели. Цветът на пода в провансалски стил също обикновено е лек.

Ако този стил ви харесва особено и не можете да слагате скъпа дървена дъска с подчертана текстура, можете да използвате модерен ламинат, тъй като производителите са напълнили пазара с голямото си разнообразие. За Прованс е подходящо да се използва ламинат с "старо", сякаш изтъркан текстура, с най-светлите нюанси, например избелен дъб с наклон.Ориенталски стил, също може да се припише на страната . Японският интериор е доминиран от национални материали като бамбук и сизал. В продажба можете да намерите ламинат, който имитира тези естествени материали.

Цветът на интериорния етаж в японски стил може да бъде светъл и тъмен, основното е да се запази цялостното балансиране на цветовете на стаята.

Интериор в стила на минимализма се характеризира с ограничение, като правило, съчетава два или три нюанса, е изграден на контраст или почти едноцветен. В такъв интериор ламиниран паркет от бял, сив или черен цвят се полага по-често на пода.

Същите ламинирани цветове също са присъщи на интериора в стила на високите технологии. Често се поставя ламинат "Венге" на пода. Черният текстуриран ламинат също е неразделна част от готическия стил.Любителите на ламинатите ще се интересуват от ламинат с гланцова повърхност.

Недостатъкът на такова покритие е, че е по-трудно да се грижи за него, отколкото за обикновен ламинат - не изглеждате като бос, а живеенето в животновъдството ще създаде определени проблеми. Но лъскавата повърхност ще даде на стаята усещане за дълбочина и елегантност.

За продажба е възможно да се срещнете с ламинат от необичайни и не обичайни цветове и нюанси, които разширяват границите в създаването на творчески интериор, включително такъв стил като поп арт. Цветовете на синьото, зелено покритие могат да се комбинират с декора на стените или аксесоарите, които запълват интериора.

Избор на ламинат за необичайно подово решение

Често, за зониране на помещенията, използващи комбинация от няколко цвята или оттенъци на ламинат. С този метод визуално можете да разделите стаята на няколко части (зона за гледане на телевизия, трапезария и др.).

Полагайки редуващи се ламинатни дъски от няколко цвята, създават необичайно цветово решение на пода. Тази опция е подходяща за творчески хора, които се страхуват от монотонност.

Тъмният ламинат с лек панел ще даде на стаята известен ритъм. Такова покритие визуално удължава стаята.

Съвременните технологии в производството на ламинат позволяват да се произвежда този материал при напълно неочаквани резултати. Текстурата на кожата на крокодил или наклон на пода на стаята ще го направи изискан и бляскав.

Използвайте ламиниран паркет не само като подово покритие, но и като стена. На стената, като правило, ламинатът е положен частично, наблягайки на зона.

Фенове на покрития от африканското зебрано дърво могат безопасно да използват в интериорния дизайн ламинат, който имитира дървесината на това екзотично дърво.

Цвят на пода в комбинация с цвета на вратите

Има мнение, че цветът на пода задължително трябва да се комбинира с цвета на вратите в стаята. В някои случаи тази комбинация ще бъде от полза, особено ако подът и вратите контрастират със стените.

Тъмният под и вратите изглеждат добре на фона на светли монохромни стени. Или напротив, леки врати и под на фона на по-тъмни стени.

Често цветовете на вратите се избират за цвета на шкафа, а подът и стените в този случай действат като фон. Свързващият елемент ще служи като плот в цвета на вратите и мебелите.

Комбинацията от ламинат и цветове на вратите може да бъде напълно неочаквана. Ако искате нещо необичайно в интериора, използвайте "цветен кръг", което би било правилният избор на цветове и нюанси, съответстващи един на друг.

Когато избирате цвета на покритието, не забравяйте, че в добре осветена слънчева стая на тъмно ламиниран паркет, прахът ще се вижда по-ясно, отколкото при светъл. Ако не сте фен на ежедневното почистване, а след това се въздържайте от тъмния пол.

А бял ламинат, с цялата си "стерилност" няма да толерира мръсотия, тя ще изглежда разхвърлян, така че подът не е подходящ в коридора в нашите климатични условия, отново, ако не възнамерявате да се заселят там с парцал. Като цяло, изборът на ламинат цветове, така че физическо лице, тъй като всеки човек е различен.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Баня в тюркоазен цвятБаня в тюркоазен цвят
Ламинат под кожатаЛаминат под кожата
Ламинат в интериора СъветиЛаминат в интериора Съвети
Тайната на избора на ламиниран цвят е тайната на стилен интериорТайната на избора на ламиниран цвят е тайната на стилен интериор
Какво да изберете линолеум или ламинатКакво да изберете линолеум или ламинат
Какъв килим трябва да положите върху ламинат?Какъв килим трябва да положите върху ламинат?
Тъмно ламиниран паркет в интериораТъмно ламиниран паркет в интериора
Различни ламинат в различни стаи - избор на ламинат в различни стаи снимкаРазлични ламинат в различни стаи - избор на ламинат в различни стаи снимка
Как да изберем подходящия ламинат и да изберем цветаКак да изберем подходящия ламинат и да изберем цвета
Бял ламинат - обратна връзка с клиентите за леко покритиеБял ламинат - обратна връзка с клиентите за леко покритие
» » Ламинат в интериора опции за снимки, избор и комбинация Какъв цвят ламинат да избирате?