Тапетът под ламинат е сив и светъл, тъмен и бял

Как да изберем тапет за ламинат, в зависимост от цвета

Какво ще обърнете внимание при проектирането на интериора на първо място? Разбира се, това е цветът на довършителните материали. За да направите стаята удобна, ергономична, стилна и уютна, е изключително важно да изберете подходящия тапет под ламинат. Техните нюанси трябва да са в хармония помежду си.

Отчитане на всеки детайл

Бели тапети в частна къща

Моделирани тапети и тъмни ламинати

Не обръщайте внимание на други фактори. Комбинирането на стени и подове в цвят е необходимо да се има предвид:

 • характеристики на стаята;
 • степен на осветяване;
 • използването на определени мебели;
 • в интериорен стил.

Ако пространството е твърде миниатюрно, трябва да изберете лек ламинат в топли цветове. Сянката на стените трябва да бъде направена в едни и същи цветове. За просторни и свободни стаи, тъмни и богати цветове на довършителни материали напълно отговарят. Техният спектър може да бъде студен - това няма да предизвика дискомфорт.

Съвместимост с лекия подСпециално внимание трябва да се обърне на въпроса как да се съчетае цветът на тапета с цвета на ламината. Сред разнообразните варианти на подови настилки от светли тонове, златистите и оранжевите цветове са особено популярни. Под такъв лек ламинат тапетът в топла палитра е страхотен. Те могат да бъдат:

 • жълт;
 • оранжев;
 • сиво;
 • зелен;
 • бежово.

Съвършено способни да засенчат и да победят топлината на подовата настилка, дори и сиво или синьо тапет.

Това обаче не са всички възможни комбинации. Много е важно да изберете правилния тапет за лек ламинат. Ако е безупречно бяло, тогава можете да използвате довършителния материал за стени в такава цветова схема, като:

 • лек розов тон;
 • благородна и рафинирана бежова;
 • богата тъмна череша.

Снимката ясно показва хармоничното и стилно свързване на стените и ламината. Можете да напишете такъв лек ламинат под синия тапет. Това решение изглежда много нежно, романтично, свежо. Той е идеален за декориране на спалня или детска стая. Между другото, такова ярко решение може да бъде допълнено с тапети с чисто бял цвят.Трябва обаче да се има предвид, че подобна комбинация е трудна за изпълнение. Това, че в резултат на това не е имало ефект на оперативно отделяне на болницата, е целесъобразно да се мисли чрез детайлите. Можете да използвате контрастни первази с богат нюанс, за да придадете на интериора стилни нотки на геометрия и графика. Не прекалено много ще бъде килим на пода. Това цветно докосване ще направи дизайна по-уютен и топло.

Естествени комбинации

Не можете отделно да забележите ламинат, текстурата и цветовият образец, които приличат на естествено дърво. Най-честите версии на подовите настилки в това отношение са подовете за дъб, пепел, череша, елша, бреза. Сред всички представени варианти този най-добър продавач е първият вид довършителни работи. Кои тапети под ламинат дъб напълно се вписват? Перфектното решение - използването на фото тапети.

Тази комбинация позволява:

 • да получите естествен пейзаж в стаята;
 • Да играе чиста природа;
 • стилен и органичен дизайн на екологичния стил, който сега е на върха на популярността;
 • визуално разширяване на обхвата на пространството в близко помещение.

Трябва да мислите предварително какъв тапет за лек ламинат, имитиращ структурата и сянката на дървото, ще направи най-доброто. Можете да изберете необичайни версии. Много впечатляващ тапет изглежда с бамбукова текстура. Някои от тях се допълват от оригинално покритие от корк. На снимката можете да видите колко нетрайна и изискана е тази комбинация.

Избор на цветове в зависимост от интериора

Когато избирате нюанси, не забравяйте за интериорен стил, който се планира да запълни довършителните материали. Например, класиката е добре подчертана от дървесни мотиви. Идеалното решение за тази посока е дуетът от тъмни ламинати и тапети в светли цветове. Ако помещението не е ограничено до стегнати рамки, тогава можете да използвате материали в хладен обхват.

Hi-Tech е едно от най-популярните и популярни решения. От дълго време се вярваше, че ламинатните подове в нея не могат да се включат органично. Това не е така! Основното е да изберете сив ламинат в ограничен, лаконичен диапазон. В този случай, за стени, също ще трябва да изберете най-лесен за изпълнение тапет. Страхотно, ако имитират естествен камък или метален лист.

Въпреки това, в такъв цвят решение, подови настилки може да победи не само популярните сред интериора младежки стил. Изборът на подходящия тапет под сивия ламинат, можете да получите уважавана и солидна стая. За да направите това, такива цветове на стената като:

Изключително комбиниран сив под с нюанси на стена хартия венге и зебрано. Дизайнерите отбелязват, че благодарение на такива комбинации е възможно да получите скандинавски интериор. Също така сивият ламинат може да се превърне в основата на модернизма.

Изключително важно е да изберете правилния тапет за сянката на половете, декорирайки стил на страната. В такъв интериор, бяло подово покритие или имитация на старо дърво в ярки цветове изглежда страхотно. За стените е необходимо да изберете материал за няколко тона, по-светли от дъските.

Независимо кой стил е избран, е необходимо да се вземат под внимание препоръките на дизайнерите. Само професионалистите могат ефективно да комбинират тапетите и подовете, като използват не само добре познати, добре установени канони, но също така експериментират смело. Това ще създаде индивидуално пространство, с чар и "жар".

Оставете отговор Отказ отговор

Вашият имейл няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ламинат в интериора СъветиЛаминат в интериора Съвети
Стилни тапети за стениСтилни тапети за стени
Кои тапети за коридора?Кои тапети за коридора?
Как да изберем комбинация от цветове, текстури и мотиви към тапетаКак да изберем комбинация от цветове, текстури и мотиви към тапета
Съвети за избор на подходящия тапет за мебели?Съвети за избор на подходящия тапет за мебели?
Цвят орех Цветова комбинацияЦвят орех Цветова комбинация
Тъмно ламиниран паркет в интериораТъмно ламиниран паркет в интериора
Различни ламинат в различни стаи - избор на ламинат в различни стаи снимкаРазлични ламинат в различни стаи - избор на ламинат в различни стаи снимка
Тъмните ламинирани и тъмни врати перфектна комбинация и хармонияТъмните ламинирани и тъмни врати перфектна комбинация и хармония
Как да изберем подходящия ламинат и да изберем цветаКак да изберем подходящия ламинат и да изберем цвета
» » Тапетът под ламинат е сив и светъл, тъмен и бял