Тайната на избора на ламиниран цвят е тайната на стилен интериор

Какъв цвят да изберете ламинат: всички тънкости и тайни

Ламинатът днес е един от най-популярните подови настилки у нас, във връзка с които неговият избор е огромен. Решавайки за себе си каква версия се нуждаем, се натъкваме на огромен списък от параметри, чрез които тази или онази промяна трябва да бъде сравнена. Сред първите от тях е появата на материала. Разбира се, ламинатът е много естетическо покритие, което дава на помещението пълен облик. Въпреки това, цветовата схема на подовете трябва да се комбинира с интериора и това трябва да бъде запомнено. И така, каква е тайната на избора на ламинатни цветове?

Тайните на избор на подходящ цвят за ламинат в стая

Когато това покритие е ориентирана на първо място, е по-специално стила на вашия дом или офис. Вие трябва ясно да се разбере какъв вид настроение искате да създадете - дали искате да дадете солидност в стаята, или игривост, zhivosti- Планирате ли да се подчертае тяхната деликатен вкус и се стремят да впечатлят гостите нетрадиционен подход дизайн?

Между другото, психолозите настояват, че цветът на пода може да засегне психиката на хората, които ще прекарат много време на това място.

Важни функции на стаята, защото за сметка на възпроизвеждане на цвят може визуално да се разшири или намаляване на пространството. Така че това е друг определящ фактор.

Ламиниран покриващ цвят и стил на стаята

Ако на вашия апартамент, например, е декориран в класически стил, най-доброто решение би било закупуване ламинат "дърво" благородна порода, като дъб, бук, махагон. Този материал ще направи вашите помещения по-скъпи и солидни, така че тази опция е подходяща не само за жилища, но и за управленски офиси в различни компании. Просто не забравяйте да вземете повече и висококачествен дървен цокъл, след което цялостната картина ще изглежда просто шик. Пластмасовите продукти, от друга страна, няма да са много подходящи тук.

Материалът, имитиращ тик, череша, дъб, екзотични породи, ще бъде добър вариант за стая в стил:Прекрасно изглежда избелен ламинат в кухни в стил на провинциален стил или стил. С такъв стил ламинатът с ефект на грапавост или абразия ще се впише в интериора.

Ако предпочитате стил авангард или съвременен, а след това отидете напред и да закупите на черно, бяло и цветни материали могат дори ярко червено, в зависимост от цветовете преобладават в други части на интериора.

Ламиниран метален цвят или "под камъка", "под плочката" и т.н. подходящи за стаи в футуристичен, градски или хай-тек стил. Тук също ще изглежда добро покритие, имитиращо дърво от сиви нюанси.

Цветът на ламината и настроението на стаята

Изборът на ламиниран цвят, както вече споменахме, се определя от настроението, което искате да внесете в стаята. Например, светлокафявите подове са идеални за всекидневните, тъй като те ги правят уютни, топло и удобни за отдих и релаксация.Ламинат червено-кафяви нюанси, и най-вече с надлъжна рисунка, от друга страна, се определят присъства в помещенията на дейността, така че това е, което ви трябва за офис или тийнейджър зала, неактивни и склонни към меланхолия.

Тъмно лъскава ламинат е подходящ за помещения, в които се приемат гости или партньори, че е жив (нежилищни), конферентни зали и други. Според психолози, като подови настилки комплекта събеседници на приятелски и активна комуникация.

Цвят на ламинат и характеристики на стаята

Изборът на ламинат, неговото качество и цвят, разбира се, оказват влияние върху индивидуалните характеристики на помещението, за което е закупен материалът. Когато става дума за една тъмна стая с ниски тавани, прозорци със северно изложение, е по-добре да си купи лека ламинат (избелен дъб, венге-Кремона, бук, явор, бял бор презаписани, череша, албум и т.н.). Стаята с леки подове визуално изглежда по-просторна.

Ако стаята ви изглежда доста студена, трябва да дадете предпочитание на материала с топли тонове с червеникави нюанси - череша, орех, елша и др.

В светла, слънчева стая подът може да бъде завършен с тъмен ламинат, например тъмно сив, тъмно кафяв или черен. Но не забравяйте за правилото за дизайн - колкото по-тъмно е покритието, толкова по-изкуствено осветление. Между другото, тъмните гланцови подове се считат за отлично решение за съпружески спални.

Но не се опитвайте да поставите тъмен ламинат в много малка стая, което допълнително ще го намали. Визуално разширяване на пространството, което ще ви помогне ламинирани борда с ясно изразени надлъжни ивици, разположени навсякъде. Визуално можете да разширите стаята, ако ще подреждате такъв материал, например в коридора (обикновено се правят по този начин). Въпреки това, стаята също е стеснена. Но за да сведете до минимум ефекта на стесняване, вземете ламинат с къси и дебели ленти.

Помещенията с голям трафик, като например офис коридор, рецепция или просто коридор, не търпят леко покритие, което е очевидно, тъй като на такъв етаж замърсяването веднага се вижда. Но твърде тъмен и още по-лъскав материал, тук не работи - върху него също са видими всички драскотини и дори леки повреди.

Изборът на ламинат "под дървото" е по-подходящ за помещения, в които има мебели от дърво или от ракита. В този случай всички тези детайли на интериора трябва да са със същия цвят, но цветът на ламината може да се различава с един или два тона.

Ако имате метални, пластмасови или стъклени мебели, цветната схема на подовата настилка няма никакво значение.

Не е много важно, според експерти, цвета на ламинат в кухнята. Според същата статистика, за тази стая обикновено се купува материалът "под плочката".

Разбира се, можете да комбинирате мебели и ламинат в напълно различни нюанси, но това не е лесно. Ако нарушите законите за съвместимост, рискувате да накарате стаята да вика, вкус и в някои случаи дори вулгарно. Но, който не поема рискове, той не пие шампанско, така че, ако сте уверени във вашия вкус и вашите дизайнерски способности - не се колебайте да експериментирате!

  • Как да изберем най-доброто качество ламинат - научете от грешките на други хора
  • Как да изберем подходящия ламинат за апартамент
  • Как да изберем ламинат от клас качество 32
  • Как да изберем ламинат и подложка на пода: полезни факти за материала
  • Кои ламинат да изберете: интелигентни критерии за покупка
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ламинат в интериора СъветиЛаминат в интериора Съвети
Lay ламинат собствени важни точкиLay ламинат собствени важни точки
Ламинат или линолеум? Невероятният избор на най-добрите подови настилкиЛаминат или линолеум? Невероятният избор на най-добрите подови настилки
Ламиниран паркетЛаминиран паркет
Тъмно ламиниран паркет в интериораТъмно ламиниран паркет в интериора
Различни ламинат в различни стаи - избор на ламинат в различни стаи снимкаРазлични ламинат в различни стаи - избор на ламинат в различни стаи снимка
Как да изберем подходящия ламинат и да изберем цветаКак да изберем подходящия ламинат и да изберем цвета
Бял ламинат - обратна връзка с клиентите за леко покритиеБял ламинат - обратна връзка с клиентите за леко покритие
Водоустойчив ламинат за баняВодоустойчив ламинат за баня
Какъв е най-топлият етаж за ламиниран паркет?Какъв е най-топлият етаж за ламиниран паркет?
» » Тайната на избора на ламиниран цвят е тайната на стилен интериор