Стационарни вътрешни дялове със собствени ръце

Стационарни вътрешни дялове със собствени ръце

Видове и начини за изграждане на стационарни вътрешни помещения

При изграждането на къща тези конструкции обикновено се изграждат след издигането на опорните стени, изграждането на тавани и завършването на покривната конструкция и покривите. Понякога те са построени едновременно с издигането на стени. Вътрешните стени със собствените си ръце могат да бъдат изработени от дърво, тухла, леки бетонни блокове, естествен камък, гипсокартон, алуминиеви профили и стъкло, както и се съчетаят тези материали.

Най-трайните, огнеупорни и здрави и хидроизолационни изисквания, които отговарят, са тухлените или леки бетонни блокове. Те са разположени на основи или специално подготвени площадки.

Преградни стени от тухли

Тухлени вътрешни прегради могат да бъдат изградени от всяка тухла. За тях е необходимо да се осигури надеждна основа. Най-добре е той да бъде построен едновременно с основата на къщата. Ако не, тогава е необходимо да пробиете дупки с перфоратор и да запушите армировката, за да свържете основите, за да избегнете появата на пукнатини в стената на контактната стена. Дебелината на тези вътрешни помещения обикновено е 1/2 от тухла. С къса дължина - те могат да бъдат разположени в 1/4 от тухла. В този случай е желателно в 3-5 редици да се произвежда хоризонтална армировка зидария тел 3-6 мм.

От изкуствени и естествени камъниСтационарни стени от газобетон, пенобетон и други изкуствени камъни, но също така и на варовик могат да бъдат изградени по аналогия с тухла, с единствената разлика, че дебелината на дял е по-голям (1/2 газобетонова, пяна блок или черупка блок) и основата за нея трябва да се съобразява тегло на избрания материал. По време на изграждането на носещи стени на къщата от клетъчен бетон (газобетонова, пяна блок) дялове в същото време, че е желателно да се конструира по стените. Тъй като в случая едновременно хоризонтална армировка и зидани стени и прегради.

дървен

Вътрешните преградни стени от дърво са доста често срещани, особено в дървените къщи. Обикновено организират греди или изоставане, без задължително подреждане на базите.

Дървени вътрешни преградни стени могат лесно да бъдат построени със собствените си ръце, дори и много опитен строител. Основното нещо, в същото време, не бързайте и контролирайте процеса на тяхната ерекция с помощта на олово и ниво.Дървени прегради могат да бъдат:

  • твърдо вещество;
  • Frame и obshivnymi;
  • щитове.

Твърди дървени прегради с ръцете си, направени от дъски 40-50 мм монтирани вертикално, с последващо измазване или облицовка гипсокартон, шперплат или ламперия. Плочите са прикрепени директно към гредите и изоставанията или специално закотваните пръти. За такива прегради е необходимо относително голямо потребление на материали, но те имат добри звукоизолационни качества и здравина.

Скелетът е обвит

Вътрешните прегради на скелет-кожуха (на фиг.1) са по-икономични по отношение на потреблението на материали, но са по-ниски по отношение на здравината и звукоизолацията. За рамката се използват релси 50х90 мм, които се монтират вертикално и хоризонтално в местата, където се обединява обвивката на обвивния материал. Разстоянието между рамковите релси зависи от размера на листовете.

Като покритие могат да се използват дъски, шперплат, гипсокартон или други материали. За да се повиши шумоизолацията, преградите на рамката са пълни с изолация: минерална вата, пяна или други материали.

Фиг.1 Скелетна обвивка: 1 - облицовка - 2 - горна превръзка - 3 - вертикални пръти - 4 - хоризонтални пръти - 5 - долна лента.

Щитове от дърво

Древните преградни стени са направени предварително и са монтирани на място от готовите щитове. Размерите и формата на панелите зависят от материала и начина на монтаж. Те могат да бъдат "глухи" или с врати за врати. При производството на дву- и трислойни щитове могат да се използват материали с къса дължина.

Когато конструират дървени конструкции с отвори за врати, те монтират готови рамки на вратите или ги правят от отделни елементи в процеса на работа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Леки тухлени стениЛеки тухлени стени
Стени от клетъчен бетонСтени от клетъчен бетон
Вътрешни прегради на пяна блокове зидария със собствените си ръце, рецензии, цени, снимки и видеоВътрешни прегради на пяна блокове зидария със собствените си ръце, рецензии, цени, снимки и видео
Преградни стени в дървена къщаПреградни стени в дървена къща
От какво да построим стените на къщата?От какво да построим стените на къщата?
Samremont - зидани стени от клетъчни бетонни блокове с тухлена облицовкаSamremont - зидани стени от клетъчни бетонни блокове с тухлена облицовка
Как да се изгради тухлена къща зидария технология - зидария дяловеКак да се изгради тухлена къща зидария технология - зидария дялове
Разрушаване на стената между кухнята и помещението с възможности, инструкции за работа на етапи,…Разрушаване на стената между кухнята и помещението с възможности, инструкции за работа на етапи,…
Стандартен размер на блока от пянаСтандартен размер на блока от пяна
Стена от пяна блокове със собствените си ръце, инструкции за инсталиране, видео, снимкаСтена от пяна блокове със собствените си ръце, инструкции за инсталиране, видео, снимка
» » Стационарни вътрешни дялове със собствени ръце