Преградни стени в дървена къща

Преградни стени в дървена къща

Дяловете в дървена къща се различават малко дебела и лесно, благодарение на това, те не разполагат с голям товар върху основите и стените трябва да съответства както на стандартите за пожарна безопасност и канализация. Вътрешни прегради в дървена къща, която трябва да инсталирате след края на периода на свиване на сградата.

Как да направите дялове в дървена къщаТрябва да подходим внимателно как да направим дялове в дървена къща, тъй като преградите правилно изпълняват задачата, както топлоизолация, така и звукоизолация. Много е лесно да направите дял в дървена къща със собствени ръце, ако предварително са взети под внимание всички изисквания, свързани със здравината и нейната устойчивост на механични влияния. Преди да започнете да правите дялове, първо трябва да определите какво да правите дялове в дървена къща. Най-често срещаните видове прегради, които се поставят в дървени къщи, са дървени прегради. За да инсталирате такъв дял, е необходимо да се изгради основният скелет. За да направите това, имате нужда от стелажи със сечение от 60x90 мм. които трябва да бъдат поставени между дюзата и леглото. Рамката е покрита с натрошени дъски от двете страни, дебелината му е 25 мм, след което мазилният процес започва преди дръжката. Дюзите и скелетите са направени от трупи с размери 60х110мм или от остриета с ширина 140мм. Станцията е инсталирана в слот с дълбочина 25 мм. Измазана преграда с дебелина 150 мм, а теглото му е подобно на това, което има борд-устойчива преграда. Звукоизолацията на вътрешните преградни стени в дървената къща, които са били измазани, се постига с въздушни кухини, докато има наистина добър звукоизолиращ ефект. Направените прегради в дървена къща могат да бъдат и леки обвивки. Тези дялове са направени с постове на борда, които имат разрез от 40x100 мм. Конструкцията на преградите в дървената къща, направена с рафтове за плочи, е с дебелина 11 см, а нейното тегло е по-малко с 20 кг / м2, в сравнение с преградата с гипс. Леката преградна стена има повишена шумоизолация и е инсталирана по същия начин като дървена преграда.

Вътрешни преградни стени в дървена къщаСред вертикалните структури, които са вътре в къщата, можете да разграничите вътрешните преградни стени и стени. Вътрешните прегради в дървената къща, които не принадлежат към носещите конструкции, те са предназначени да разделят вътрешното пространство на къщата в отделни помещения. За да можете да отговорите на въпроса как да направите вътрешен дял в дървена къща, първо трябва да определите с какъв материал е по-добре да направите самите дялове. Можете да използвате различни вътрешни преградни стени, но те трябва да бъдат направени технологично правилно, така че да отговарят на изискванията, които са необходими за помещенията. Вътрешните прегради могат да бъдат разделени на прегради от масивни и леки материали. Следователно собственикът на сградата трябва да реши какво да направи преградни стени в дървена къща. В къщи с дървени припокривания често се инсталират вътрешни преградни стени, които са направени с гипсо-бетонни плочи. За производството на такива сглобяеми големи плоскости се използват различни пълнители и гипс. На ръбовете на плочите има издатини, както и прорези, за да се осигури скоростта на сглобяване на гипсокартонната преграда. Този материал няма да създаде проблеми, когато ще бъде необходимо да се извърши инсталация на инженерни комуникации, тъй като преградите с гипсов бетон могат лесно да се режат.

Дебелината на този материал достига диапазон от 6 см до 10 см. Звукоизолацията на преградни стени в дървена къща се осъществява чрез множество различни действия, които се различават една от друга в зависимост от вида на преградата. За да се подобрят звукоизолационните свойства на гипсо-бетоновите прегради, те са направени двойно. За да подобрите звукоизолацията на дървени прегради, трябва да инсталирате дъските в два реда и между тях да поставите звукоизолиращ материал или да направите въздушен слой. Използването на дървени преградни стени не изисква заздравяването на дървените подове. Такива прегради се използват и за мансардите и втори етаж на сградите. Можете да разделите дяловете, които са изработени от дърво в два вида: рамка и твърда. Монтаж на дялове в дървена къща на FCL също може да осигури добро ниво на шумоизолация, че е зависим от броя на използваните листове от обшивката, наличието на въздушния слой, а дебелината на вътрешния слой, който се използва за шумоизолация. Структурата на такава система, в допълнение към звукоизолиращия материал и GCR, включва рамка, която се прави с помощта на метални профили. Специални влагоустойчиви листове на GCR могат да се използват в помещения с висока влажност. Звукоизолацията на преградите в дървена къща също е много важен процес. За да направите това, трябва да поставите специален трислоен материал върху вътрешните прегради. Състои се от калибрирана игла, с висока плътност и полипропиленова обвивка. Също така шумоизолация може да се извърши чрез инсталиране на минерални плочи в преградата.

Устройството на преградите в дървена къща

Подреждането на преградите в дървена къща е доста труден процес. На свой ред, подреждането на вътрешните прегради в дървена къща може да се различава един от друг, в зависимост от използвания материал и структурите за издигане на преградни стени. Например: инсталирането на леки прегради от GCR се различава значително от монтажа на конструкции от гипсо-бетонни плочи. За да знаете как да направите преградни стени в дървена къща, трябва да разгледате всеки метод за монтиране на отделни материали за прегради отделно. Устройството за преградни стени в дървената къща от GKL се държи на пода или на замазката, преди полагането на подовата настилка, по време на довършителните работи. Първо, трябва да лепи гумената изолационна или полиуретанова лента в хоризонтални профили. Профили с винтове и дюбели, закрепени към тавана и пода. Водени от стъпка от 40,30 или дори 60 см. Профили на рафтове са инсталирани. От една страна, облицовката на трупа се фиксира с винтове, след което шумоизолиращият материал се полага между профилите, след което се монтира покритието от другата страна на тази преграда. Неравномерността трябва да бъде запечатана с шпакла. На свой ред системата на гипсо-бетонни плочи се монтира на пода, която е облицована с цименто-пясъчен разтвор, а под долните блокове е необходимо да се постави хидроизолация от покривен материал. Шаблонът се състои от две стелажи, които имат подвижни ламели. С обличането на шевовете, хоризонтално с дългата страна, поставете пластините една върху друга. За работа използвайте гипсов разтвор. В хоризонталните шевове армировката е поставена, която е фиксирана в стените, което ограничава преградата. Възможно е запечатването на гипсовия разтвор с пролуки между преградата и тавана. След свършената работа, стената трябва да бъде измазана.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да попълните основата под старата дървена къща три основни начинаКак да попълните основата под старата дървена къща три основни начина
Затопляне и довършителни работи на къщиЗатопляне и довършителни работи на къщи
Преградни стени в дървена къщаПреградни стени в дървена къща
Стационарни вътрешни дялове със собствени ръцеСтационарни вътрешни дялове със собствени ръце
Възможно ли е да се монтират пластмасови прозорци в дървена къща?Възможно ли е да се монтират пластмасови прозорци в дървена къща?
Как да се изгради тухлена къща зидария технология - зидария дяловеКак да се изгради тухлена къща зидария технология - зидария дялове
Монтаж на дялове от GCL и GVL върху дървена рамкаМонтаж на дялове от GCL и GVL върху дървена рамка
Звукоизолация на къщата от дървоЗвукоизолация на къщата от дърво
Подреждане на преградни стени от тухлиПодреждане на преградни стени от тухли
Как да направите дялове във ваната със собствените си ръцеКак да направите дялове във ваната със собствените си ръце
» » Преградни стени в дървена къща