Рамкови прегради в дървена къща от дневна

Прилагаме в дървена къща от дървена къща

Този тип дял се използва в случай, че в дървена къща е необходимо реконструкция или разделяне на общото пространство в зони. Рамковите прегради имат предимството, че с относително малка маса и дебелина (до 200 мм) топлоизолацията може значително да се подобри. Това създава и звукоизолация. Вътре в рамката можете да провеждате и допълнителни комуникации, например водопровод или окабеляване.

Структурата на рамковите прегради включва стелажи, облицовки и ленти. Ракла (скелет) са изработени от метален профил, дървена дограма от мека дървесина или дъски. Шперплат, гипсокартон и други гладки повърхности служат за обшивка. Интериорното пространство е изолирано с различни материали. Те също така осигуряват шумоизолация. Лентата е направена от релси или дъски. Интересното е, че всички вътрешни стени могат да бъдат инсталирани със собствени ръце.

Сортове и алгоритъм за инсталиране на рамкови дялове

Вътрешните прегради се монтират след свиване на свиването, като прозорци и врати. Ако носещите стени са постоянни и поддържащи, тогава разделящото устройство им позволява да бъдат отстранени или променени по всяко време. Въпреки че този дизайн се счита за лек, той трябва да издържа на естествените натоварвания в жилищните помещения.

Използвайте такава стена, като например в дървена къща, например в дървен лъч. Има вътрешни преградни стени с рамка и без нея.

Каркасно-щитови

Такива прегради са сглобяема конструкция и се считат за най-икономични. Тяхното устройство прави много лесно да се изгради стена със собствените си ръце. Рамката може да бъде направена от дъски от всякакъв вид дървесина с ширина 50 мм и дължина около 100 мм, установени вертикално и свързани с хоризонтална греда. Те могат да бъдат двупластови и трипластови. Конструкциите на рамковите панели са изработени от различни подредени дъски. Най-добре е да използвате щитове с широчина до 40 мм и дължина до 150 мм.

Когато се извършват двуслойни прегради, щитите се поставят вертикално на 2 слоя. И в трислойните панелни прегради средните плоскости (обикновено те са по-тънки) могат да бъдат разположени хоризонтално. Структурата на панелните панели се сглобява в канали, направени на пода и тавана. Материалът е прикован заедно. Шевовете между дъските трябва да бъдат покрити с дъски от следващия слой.

Звукоизолацията в тези прегради се осигурява чрез подреждане между плоскости от рубероид, картон, минерална вата, полистирол и друг изолационен материал. Защита на конструкцията от излишната пара е необходима за парна бариера филм. И самата повърхност е покрита с гипсова мазилка или шперплат или фибростъкло. Над дъските се извършва двойна мазилка.

Твърди дяловеНаправете здрави вътрешни прегради със собствени ръце в дървена къща, която можете да направите от един бар. Гредата се събира върху шиповете. На повърхността на пода и тавана, структурата е фиксирана с триъгълни пръти. Повърхността на конструкцията е покрита с гипсокартон, шперплат, плочи от дървесни частици. Можете също така да премахнете жлеба в опорната стена и да инсталирате дял в него. Този метод се използва добре в дървена къща, която все още не е намаляла. За да се избегне изкривяването на повърхността, широките плоскости трябва да се разделят с брадва и да се вмъкнат клинове в получените накрайници, за да се образуват малки прорези.

Може да бъде направена масивна скелетна преграда и двупластова. За да направите това, вертикално поставете дъски с дебелина 35 мм и ги покрийте със слой от тънки плоскости (до 25 мм) под ъгъл 45 градуса. Това, че в бъдеще повърхността може да бъде измазана, трябва да използвате непланирани дъски.

Дърводелски изделия (панелни конструкции)

Такива прегради нямат топло и звукоизолация. Устройството носи само функцията за разделяне на помещението в зони и може дори да не достигне тавана. Изработени са от дървени дъски с необходимия размер и са обвързани с отделни стелажи и панели. Покрийте повърхността с лак, боя или покрийте ценно дърво или шперплат.

Монтиране на рамкови прегради

За да направите ограда, трябва да знаете структурата на пода в дървена къща. Ако подът е разположен върху гредите, тогава рамката може да бъде инсталирана на един от тези греди. Завързването трябва да се извърши на малка разстояние - от 10 см от подовата настилка и тавана. Ако подът е разположен на гредите на земята, на бариерата трябва да бъде поставен върху отделни греди с пропуски за всички страни на 1 см не трябва да се поставя върху изграждането на чиста етаж -. Поради тази сложна ремонт и влошава звукоизолация.Преди да инсталирате скелетна преграда, трябва да измерите стаята, да маркирате на пода и по стените. На маркиращите линии ще бъдат поставени решетки и жлебове за бъдещата стена. Според измерванията те видяха решетките и събираха рамка от тях. Ако се планира да се монтира врата в стената, то нейната кутия се поставя на етапа на обвързване. На ръбовете на кутията има допълнителни рафтове и ги свържете към рамката.

Видео: инсталиране и използване на материали за маркиране в рамката

Събирайки рамката със собствените си ръце, можете да използвате два метода.

В първия случай тя може да бъде сглобена и инсталирана изцяло като рамка. Или можете отделно да събирате щитове и елементи (където се използват конструкциите на рамковите панели). Сглобената рамка е издигната вертикално и закрепена, подсилена с винтове. Крайните стелажи са прикрепени към стената. Долната лента е прикрепена към пода с помощта на винтове. Главите на винтовете се загряват за последващо запечатване.

За стабилността на междинните стелажи над тях са закрепени пръти и табла. Преди да бъдат инсталирани, се измерва ъгълът, под който ще се закрепят пръти. Трябва да е директен.

Навън лъчът се прикован директно с един гвоздей през стелажа, а отвътре - с два пирона, подредени под ъгъл. Маркучът за ноктите трябва да е затворен.

Вътре в конструкцията се полага топлоизолационен, паропроводим материал, който подобрява звукоизолацията. Преди това за тази цел се използваше тухла или суха шлака. Сега за тези цели се използва синтетичен агрегат, например минерални плочи. Полага се и фиксира, след като кожата е направена от едната страна. Заедно с материалите за пълнене се извършват необходимите комуникации.

За да спестите време и изолиращ материал, е по-добре да използвате рамкови клетки с размери от 500 до 500 мм или 500 на 1000 мм. Топлоизолационните плоскости се произвеждат главно в такива размери. Следователно, това устройство позволява да се нарязва плочата наполовина или да се използва целия материал, съответно.

Външен дизайн

Рамковият преграден участък е зашит с различни материали, използвайки винтове с самонарязващ се елемент. Всички винтове и гвоздеи са покрити с шпакловка. Когато се изсуши, всички повърхности са почистени и запечатани с връзки на панели и ъгли, съседни на носещите стени и тавана. За тази цел се използват различни профили за вертикални ленти, фибростъкло или шпакловъчен материал. Завършената преграда е покрита с тапети, покрити с боя и други довършителни материали.

На вътрешните прегради, направени в дървена греда, не поставяйте функциите на носещите стени, подпората на покривите или горните етажи. На местата, където е възможно да се поставят осветителни уреди или домакински уреди, е необходимо да се направи армиране с помощта на барове.

Тези, които са решили да направят скелетен дял със собствените си ръце, трябва да решите по своя вид, материални и финансови възможности. Заслужава си да се обмисли възможността за работа с дърво и други материали.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се изгради дял в дървена къщаКак да се изгради дял в дървена къща
Монтаж на гипсокартонМонтаж на гипсокартон
Затопляне и довършителни работи на къщиЗатопляне и довършителни работи на къщи
Преградни стени в дървена къщаПреградни стени в дървена къща
Демонтаж на стени и преградиДемонтаж на стени и прегради
Изграждането на каменната стена, конструкциите на къщата, дебелината на стената на рамката, рамката…Изграждането на каменната стена, конструкциите на къщата, дебелината на стената на рамката, рамката…
Профили на цената, характеристики, изчисления - купуват профили в насипно състояние с доставка в…Профили на цената, характеристики, изчисления - купуват профили в насипно състояние с доставка в…
Стационарни вътрешни дялове със собствени ръцеСтационарни вътрешни дялове със собствени ръце
Изчисляване на гипсокартонени преградиИзчисляване на гипсокартонени прегради
Звукоизолация на къщата от дървоЗвукоизолация на къщата от дърво
» » Рамкови прегради в дървена къща от дневна