Цветя от гипсокартон

Цветя от гипсокартон - цветно легло на тавана

Съдържание на статията:

Цветята от гипсокартон се използват по-често при създаването на дизайни чрез изграждане на триизмерни структури със сложна геометрия в многостепенни тавани. Такива бижута изглеждат особено впечатляващи.

Как да изберем дизайн на цветя?

Цветя от гипсокартон на тавана под формата на сложни извити триизмерни структури трябва да имат впечатляващи размери - от 2 м или повече. Само в този случай те ще изглеждат наистина ефективни. За монтажа на декора са предпочитани големи пространства с минимална височина на тавана на около 4 м. В по-ниските стая украса ще изглежда неудобно, усещане за лекота се губи, и цялото пространство ще изглежда нелепо.На високите тавани можете да постигнете отличен ефект и да създавате цветя по по-прости начини. Например, би било хубаво да изглежда като имитация роза. Този гипс структура има формата на обърнат пресечен конус, на набраните 3 плаките, чиито ръбове са неравномерно и вълнообразни контур симулиране три нива пъпка венчелистчета. Повърхността на долния етаж може да е плоска или да има вдлъбнатина с осветително тяло, за да създаде акцент върху средата на пъпката. Розите изглеждат добре както в самостоятелно, така и в групово изпълнение. Същата роза може да се направи и на тавани на височина от 3 м. Но в този случай нейните общи размери трябва да бъдат намалени.

Ако таванът е още по-нисък (2,5 м), можете да създадете плосък артикул. Ефектът на отворена работа може да бъде постигнат, ако цветът на тавана на гипсовата плоскост е направен под формата на редовна геометрична фигура, имитацията на венчелистчетата се прави гладко извити радиални линии. Броят на венчелистчетата трябва да бъде най-малко седем. В комбинация от няколко цветя, броят им може да бъде намален.

За детските стаи са подходящи прости малки цветя, които имат от 3 до 5 венчелистчета, които се изпълняват от гладка меандрична външна линия с плоска фигура. Тези цветя могат просто да бъдат отрязани от лист от гипсокартон и залепени до тавана. В този случай, дизайнерският ефект се основава на контраста на нюансите на не много ярка палитра, подреждането на цветовете на тавана и избора на осветителната система.

За да се създаде таван дизайн, е по-добре да изберете дизайни на цветя с кръгли венчелистчета (рози, лайка). Имитациите на цветя с остри листенца (лилии) са по-подходящи за зали на частни къщи с много високи тавани.

Как да направите цвете от гипсокартон и какво е необходимо за това? ?Минаваше времето дори на скучни тавани с омазняване от съветското минало. Сега, започвайки ремонт, ние се стремим да дадем нашия стил на жилище, индивидуалност и благородство. Флоралният дизайн на тавана ще ви помогне да създадете оригинален и уникален интериор.

Изглежда добре в стая с заоблени стени голям единичен, сякаш се издига в центъра на тавана, маргаритка с гладко извити венчелистчета. Те не докосват тавана. цветът е прикрепен към него с къс дръжък. Такава украса придава жизненост, мекота и лекота на въздуха до цялостния интериор. Централната му част може да бъде подчертана с някаква необичайна комбинация от цветове или лампа.

Монтирането на таван от гипсокартон с цветен дизайн в центъра може да се разглежда като вариант на най-простия двустепенен дизайн.

Изработването на цвете се състои от няколко етапа:

  • Рязане, огъване и сглобяване на гипсови елементи на предварително монтирана метална рамка;
  • внимателно завършване на повърхности от гипсокартон;
  • крайна декорация.

Най-труден и сложен в изпълнение - качествен завършване на ъглите и замазване на извити повърхности на цвете.

Декоративното покритие може да бъде всяко. За да направите това, използвайте боя, тапет, текстурирана мазилка и т.н.

Осветление в тавана с гипсокартон?

Има няколко опции за осветяване на стая. Изборът на осветлението трябва да бъде направен на етапа на проектиране.

LED осветлението на ръбовете на венчелистчетата изглежда чудесно в комбинация с малък ярък полилей, поставен в центъра на цветето. Оборудването с мек уют може да се създаде, ако осветлението е поставено под венчелистчетата и ядрото е осветено от мека дифузна светлина.

Можете да използвате конвенционални или цветни лампи. Трябва да се помни, че прекалено яркият и наситен цвят може да "смаже" илюзията за плаващ таван.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Занаяти за интериорЗанаяти за интериор
Цветя във вътрешността на апартаментаЦветя във вътрешността на апартамента
Декупаж със собствени ръцеДекупаж със собствени ръце
Пролетни цветя от хартияПролетни цветя от хартия
Декориране на саксии за цветя със собствените си ръцеДекориране на саксии за цветя със собствените си ръце
Удебелени кухни от червени цветяУдебелени кухни от червени цветя
Възглавници за дивана със собствените си ръцеВъзглавници за дивана със собствените си ръце
Композиции на ГерберасКомпозиции на Герберас
Декориране на саксии за цветяДекориране на саксии за цветя
Състав на цветя на масатаСъстав на цветя на масата
» » Цветя от гипсокартон