Избираме метални врати за къщата

Изборът на входната врата за дома, преди всичко, обърнете внимание на безопасността. В тази връзка, все по-популярни метални входни врати. В крайна сметка, в сравнение с дървените врати, стоманените врати са много по-трудни за разбиване, но това не е единственото им предимство.

метални врати
Входни метални врати

За да разберем как точно са направени металните врати, ще очертаем основните етапи на тяхното производство:

• Подготовка на частите за производство на кутията и листата на вратата
В първия етап се извършва процес на рязане, рязане и огъване на профили и листове от стомана. Нарязването може да се извърши по два начина. Първият метод се нарича механичен. В този случай пресата използват специализирани ножици и триони. Вторият вариант е кислород. Извършва се с помощта на газово рязане или ръчни ножове. И за да получите гънките под прав ъгъл, използвайте хидравлична преса.

• Монтаж и заваряване на всички компоненти
Първо, модулът на вратата е сглобен. След листа от стомана се почистват от влага, масла и други замърсители. И накрая се извършва заваряване, последвано от почистване след това от шлаки и спрейове.• Монтаж на защитни механизми
Заключващите системи заключват крилото на вратата. Това е допълнителна степен на защита срещу счупване на входната врата. Също така проверете дупките за болтове.

• Облицовка на входната врата
Обикновено довършването се извършва чрез технология за пръскане на прах, докато повърхността трябва да бъде чиста и обезмаслена. Пистовият пистолет под налягане равномерно прилага пръскане по цялата повърхност на металния лист. След напръскване на полимерния прах, крилото на вратата, някъде за половин час, се изпраща до фурна с гореща работа (около 200 ° C). В резултат на това всички микрочастици образуват защитен слой, който предпазва метала от корозия и външни фактори. Друга възможност за довършителни работи - използването на специално стъкло, както и наличието на пресечки. И, разбира се, такива врати могат да бъдат комбинирани. Можете да използвате различни материали, които дават на самата врата характеристиките, от които се нуждаете.t = d.getElementsByTagName ("скрипт") [0];
s = d.createElement ("скрипт");
s.src = "//an.yandex.ru/system/context.js";
s.type = "текст / jаvascript";
s.async = true;
t.parentNode.insertBefore (s, t);
}) (прозорец, документ, "yandex_context_callbacks");

Декорация на входната врата
Необичайна украса на входната вратаТрябва да се отбележи, че на всички етапи входната врата преминава проверка на качеството. Е, сега, когато се занимаваме с технологията за производство на стоманени входни врати, ще разгледаме техните плюсове и минуси.

Предимства на металните врати

Първото нещо, което си струва да се спомене, е цената. Вратите от метал са много по-евтини от другите видове врати. Те също са много по-безопасни от дървените, или стъклопластовите врати. Например, те не светват по време на пожар, за разлика от дървените врати. Друг плюс е липсата на поддръжка. Появата на дълбоки драскотини е изключена, вратата няма да доведе с течение на времето. След като монтирате входната врата, тя ще остане на място за много дълго време.

Материал като стоманата не се разкъсва, така че деформацията и пукнатините са изключени. Освен това, благодарение на най-новите техники за производство, вашата врата ще послужи като пречка за топлината през лятото и ще предпазва от течения и студ през зимата.

Но такива врати не само ще спестят от влиянието на външни фактори, но също така лесно ще поддържат необходимата температура в самата къща.

стомана от предната врата
Метална входна врата

Недостатъци на металните врати

Един от най-често срещаните проблеми е ръждата. Въпреки че металните листове са покрити със специален антикорозионен агент, но ако има малки драскотини на вратата, това може да допринесе за разпространението на ръжда. И говорейки за драскотини, споменахме, че могат да бъдат, но не дълбоко. И все пак това може да се нарече още минус. В края на краищата, голям брой малки драскотини по същество развалят външния вид на самата врата. Но за разлика от дървените врати, металът не може да бъде надраскан или разтрит с много восък, за да го оправи.

Затова разказахме основните факти за производството и характеристиките на входните врати за къщата. Надяваме се, че ще вземете предвид това, което се чете. И тази статия ще ви помогне да определите дали си струва да изберете за вашия дом входната врата на метала.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Стоманени входни вратиСтоманени входни врати
Заключващи врати за входни вратиЗаключващи врати за входни врати
Монтиране на входни врати в дневната на банята със собствени ръцеМонтиране на входни врати в дневната на банята със собствени ръце
Входна вратаВходна врата
Изолирани входни врати от метал с шумоизолацияИзолирани входни врати от метал с шумоизолация
Елегантни входни врати руски стандарт качество на разумна ценаЕлегантни входни врати руски стандарт качество на разумна цена
Инсталиране на инструкции за входни врати и видеоИнсталиране на инструкции за входни врати и видео
Монтиране на входни врати със собствени ръце, както и подмяна, трансфер и демонтажМонтиране на входни врати със собствени ръце, както и подмяна, трансфер и демонтаж
Избор на метални входни врати от нестандартни размериИзбор на метални входни врати от нестандартни размери
Елитни стоманени вратиЕлитни стоманени врати
» » Избираме метални врати за къщата