Какви са най-използваните материали за нагревателите?

Видове изолация за къщата

Ако къщата е допълнително изолирана, студовете не са ужасни дори и в най-студената зима.

Диаграмата на нагревател за къщата.

Ето защо, много хора изолират апартамента. къщи, балкони и лоджии. Има въпрос за избор на нагревател. Те са много и много лесно да се изгубят в това разнообразие. Ще ви бъде полезно да знаете за достойнствата и недостатъците на всяка от топлоизолационните материали, за да направите правилния избор. Но първо трябва да знаете къде ще се използва: лоджията, външните стени на къщата или крайната стена в апартамента ще бъдат затоплени. В зависимост от мястото на употреба се избира един или друг вид топлоизолационен материал. Напомняме ви, че има различни видове нагреватели. По-долу ще разгледаме най-използваните. И така, какви са нагревателите?

Топлоизолационни материали за външна изолация у дома

Външното затопляне на стените на сградата е за предпочитане пред вътрешното. Ако това се прави правилно, стените не замръзват дори при много ниски температури. И това означава, че не се образува кондензация на вътрешната им повърхност.

Схемата на нагревател за домашна минерална вата.

Тук трябва да изберете топлоизолация с много добра устойчивост на влага. Традиционно използвани и изпитани материали са минерална вата, полистиролова пяна и екструдирана полистиролова пяна. Минералната вата се използва най-често поради ниската цена и подходящите технически характеристики.

Сравнете тези 3 вида изолация.Минерална вата.

Тя може да бъде от 3 вида:

 • Стъклена вата, изработена от отпадъци от стъкло;
 • каменна вата - е направена от стопилка от камъни;
 • Шлаковата вълна - е направена от шлака от доменни пещи.

В зависимост от изходния материал, който е направен от тази или тази минерална вата, тя има различна структура. Но всички те са обединени от устойчивост на високи температури (минералната вата практически не гори), отлични звукоизолационни и топлоизолационни свойства. Когато се прави външна изолация, минералната вата се закрепва към фасадата на къщата, а отгоре се нанася слой мазилка. Предлага се както на рула, така и на рогозки.

Пяна.

Схемата за изолация на къщата с пяна пластмаса.Той е изработен от различни полимери, като ги разпенва. Най-известният:

 • поливинилхлоридни пени;
 • фенол формалдехид;
 • полиуретан;
 • карбамид-формалдехид, полистирен.

Пяната е много лека, което улеснява нейното инсталиране. Освен това пяната се обработва лесно. Недостатъците включват недостатъчната якост на тази изолация.

Екструдиран пенополистирол.

Това е същият полистирен, който е претърпял допълнителна обработка. Поради това материалът става по-трайни и вече не се разпада. Докато се поддържа лекотата на пяната, екструдираната пяна от полистирол е още по-удобна за инсталиране. Недостатъците включват високата цена.

Материали за вътрешна изолация: какви са те?

Вътрешна изолация на къщи и апартаменти се прави, когато по някаква причина е невъзможно да се монтира външна. Материалите за вътрешна изолация вече не подлежат на такива високи изисквания като външни за водопропускливост характеристики, но се добавят екологични изисквания. Използваните материали не трябва да отделят абсолютно никакви миризми и вредни вещества за тялото.

Тук най-често се използват всички горепосочени материали, както и повече нови разработки, като penoflex.

Penofleks.

Диаграма изолация от пяна пяна у дома.

Удобството на този топлоизолационен материал е, че той е достатъчно силен и не се разбива по време на монтажа, като пяна. Произвежда се в листове с различни размери и дебелини. Пяната за пяна е снабдена с фуги със скоби, което улеснява монтажа й. Получава се пяна със същото име. Може да се използва и за изолиране на малки повърхности.

Какво трябва да взема под внимание при избора на нагревател? Какво трябва да бъде това?

Ако искате да изберете нагревател от голямо разнообразие от тези материали, предлагани от пазара, трябва да имате предвид следните техническите му характеристики.

 1. Топлопроводимост.
 2. Устойчивост на влага.
 3. Горимост.
 4. Работна температура.
 5. Твърдост.

За по-добра навигация можем да дадем сравнителните характеристики на топлопроводимостта на различни материали. Измерва се в W / m? S. И все пак, за избора на изолация топлопроводимостта е от решаващо значение.

 • Червени твърди тухли - 0.5 W / m? S;
 • Дървени греди - 0,04 W / m? S;
 • Разширени полистиренови плочи - 0.038 W / m? S.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Материали за изолация на външни стениМатериали за изолация на външни стени
Плътността на изолацията върху това, което влияе и кое е по-добреПлътността на изолацията върху това, което влияе и кое е по-добре
Затоплящи апартаменти - съвети на адвокати и адвокатиЗатоплящи апартаменти - съвети на адвокати и адвокати
Топло остъкляване на лоджиите Модерни технологии!Топло остъкляване на лоджиите Модерни технологии!
Затопляне на външни стени с екструдиран полистирол, външни стени от екструдиран полистирол,…Затопляне на външни стени с екструдиран полистирол, външни стени от екструдиран полистирол,…
Каква е най-добрата изолация за стени, подове и покривиКаква е най-добрата изолация за стени, подове и покриви
Затопляне на лоджията с пеноплекс от собствени ръце, инсталационна технология и грешки по време на…Затопляне на лоджията с пеноплекс от собствени ръце, инсталационна технология и грешки по време на…
Монтаж на пластмасови прозорци в ЧертановоМонтаж на пластмасови прозорци в Чертаново
Изолация за топъл под, как да изберем нагревател под водния и електрически под? Къде да купите…Изолация за топъл под, как да изберем нагревател под водния и електрически под? Къде да купите…
Изчисляване на формулата за изчисляване на дебелината на изолациятаИзчисляване на формулата за изчисляване на дебелината на изолацията
» » Какви са най-използваните материали за нагревателите?