Как да изравним стените в един апартамент?

Интернет вестник Просто история

Как да изравним стените в един апартамент?

Всеки, след като се премести в нов апартамент, бе решен да направи красиви стени във всяка стая. защото обикновено няма перфектно плоски вертикални повърхности.Стените могат да бъдат дори в къщи, построени по монолитен начин, но дори и в такива апартаменти е необходимо стените да се поставят на равна повърхност. От друга страна, всеки може да се отнесе към това по различни начини. Някой трябва да направи козметично лечение на повърхността на стените и някой трябва да постигне идеалната вертикалност. Всеки човек може да направи самата подредба, или да извърши тези строителни работи, можете да наемете професионални декоратори. Обикновено стените в апартамента са оправдани от подравняването при извършване на големи ремонти във всяка стая в апартамента.Стените са изравнени по три основни начина. За подравняване на стените във всяко помещение, можете да използвате различни видове мазилка (суха, които трябва да бъдат подготвени на място, или готови, вече е готов за употреба), или да се приведат в стените, за да използвате финалните панели. И стените могат да бъдат подравнени по комбиниран начин, т.е. при основен ремонт, да се използват довършителни панели и мазилки.

Преди да подравните вертикалните повърхности на стаята си, трябва да разберете колко са неравномерни. За да направите това, вземете отвес (отвес може да бъде съставен от дълга тънка въже и го изравни с края на една малка претеглена предмет, например ядки) и поставяне на свободния край на въжето към тавана в близост до стената, за да се провери равномерността на стената на няколко места. Разстоянието между стената и въжето трябва да бъде по-малко от 5 мм. Ако е по-голяма, тази вертикална повърхност трябва да бъде изравнена.

Подравняване на стените с панели

Наскоро за изравняване на стените, използвайки метода на изравняване, използвайки стенни панели от гипсокартон, тъй като този вид подравняване може да се използва за силно неравномерни стени. Ако прибягвате до този метод на изравняване на стените, можете да постигнете не само идеалната плоскост на вертикалните повърхности, но и да подобрите звукоизолацията на стаята. За да направите стени от гипсокартон, е необходимо първо да прикрепите рамка към стената, да фиксирате листовете от гипсокартон, а след това да монтирате самите панели от гипсокартон. След монтажа на гипсокартонени плоскости е необходимо да се залепят (заздравят) ставите между листовете. В този случай няма нужда да използвате водачи, защото стените вече са равни. В една и съща мазилка на запечатване на ставите трябва да бъде доста малко. Единственият недостатък на този метод е, че при инсталирането на рамката и gipsokartonnyh панели загубиха няколко сантиметра от стаята. В този случай дължината и ширината на стаята се намаляват. Ако трябва да изравнявате стените в тоалетната или в банята. след това гипсокартон панели могат да бъдат поставени пластмасови панели или декоративни плочки. Плочките или панелите ще премахнат всички неравности по стените, ще украсят самата стая и ще добавят топлина към помещението, което се почиства.

Подравняване на стените с гипс

За изравняване на стената с помощта на мазилка е необходимо за получаване на водачите да се използва като "фар" и мазилка материал (разтвор на суха смес от гипс или гипс готов). Преди началото на довършителните работи, всички вертикални повърхности трябва да бъдат изравнени и почистени, а след това да започнат мазилката. След като нанесеният слой мазилка е напълно сух, той трябва да се шлайфа и нанася декоративно покритие (тапети, течни тапети и др.). При извършване на довършителните работи основните разходи ще отидат за закупуване на материали за мазилният разтвор, който ще се използва за мазилка. За да спестите време, по-добре е да използвате гипс с добавяне на гипс или алабастър. Предимствата на този вид мазилка включват бързо изсъхване и екологична съвместимост. Но мазилният материал с добавка на гипс или алабастър не се препоръчва за употреба в помещенията, където има висока влажност (баня и кухня). За да увеличите здравината на мазилката в мазилният слой, можете да инсталирате решетка от метална тел. За да премахнете ъглите на помещението, което трябва да бъде подрязано, можете да използвате свързваща мазилка, която е прикрепена към стената с обикновени винтове. Ако след мазилка стени ще лепене тапет върху тях, след това измазани стени трябва да бъде шпакловка, за да се проясни грапавостта на мазилката слой.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да се изравни стените с гипсокартон и мазилка в апартаментаКак да се изравни стените с гипсокартон и мазилка в апартамента
Нова жилищна отоплителна система в нова сградаНова жилищна отоплителна система в нова сграда
Как да изравним дървените стени в къщатаКак да изравним дървените стени в къщата
Ремонт на стените цената на ремонт стени в апартамент от 300 рубли кв. МРемонт на стените цената на ремонт стени в апартамент от 300 рубли кв. М
Апартаменти в КиевАпартаменти в Киев
Декорация на апартамента от собствените си ръцеДекорация на апартамента от собствените си ръце
Как да украсите една снимка на апартаментКак да украсите една снимка на апартамент
Практичен и модерен дизайн на апартаментаПрактичен и модерен дизайн на апартамента
Дизайн проект на апартамент екологична геометрияДизайн проект на апартамент екологична геометрия
Как да украсим апартамент за рожден денКак да украсим апартамент за рожден ден
» » Как да изравним стените в един апартамент?