Art Nouveau във вътрешността на хола - декорация, оформление, палитра, мебели, текстил

"Модерен хол в стила на Арт Нуво"

16 февруари 2014 г.

Всекидневната в стила на Арт Нуво (или в Арт Нуво, ако използвате друго утвърдено наименование) е повече от място за почивка и среща с гостите. Тя ще бъде оценена само от тези, които са близо до стила, тъй като интериорът е далеч от модерното разбиране за модата.

"Разпределение"

"Покритие"

"стени"

  • Друг начин - да се използва за декорация на стените на хола в Art Nouveau тапет. Обръщаме вашето внимание на факта, че не е полезно да се покрият всички стени с еднакъв модел. Необходимо е да се разруши повърхността на няколко вертикални части, вероятно асиметрични. "Прекъсване" различни видове тапети са широки граници или всички същите корнизи под дърво.


Ако разгледате внимателно целия интериор на Арт Нуво, ще забележите, че равнината на стените, тавана и пода е ясно очертана. За да направите това, използвайте широки рамки, високи первази или ленти от тапети. В апартамент с ниски тавани, където изброените елементи могат силно да "изстискат" пространството, ние препоръчваме да се ограничим до боядисване или мазилка, в тона на тавана, но различна от цвета на стената.

"етажи"

Неизявеното правило на модерността е да изберем материала за завършване на пода в тона на дървото, от което се произвежда мебелите. Има две опции: паркет и мраморни подове. В стил "Арт Нуво" във вътрешността на хола, за пръв път е въведено зонирането на половете чрез странното свързване на неправилно оформени материали или характерен шаблон непосредствено на повърхността.

Ако искате да използвате килим, изберете лек текстил със симетрични орнаменти. В идеалния случай, килимът не трябва да покрива изцяло пода, по-добре е да използвате парчета с малки размери в правилните райони.

"Таван"Всички повърхности, достъпни за художниците, моментално се запълват с характерните елементи на Арт Нуво. Дори таванът не остава без внимание, въпреки че в сравнение с предишните класически стилове изглежда много по-скромен. Таваните почти никога не се правят на много нива, както в арт деко, но тяхната повърхност е активно украсена с това - картини, цели картини или гипсокартон и дървени тавани, наподобяващи преплетени клони на дървета.

"Мебели"

Мебелите за всекидневната в стил "Арт Нуво" заслужават отделен трактат - можете да го видите във фотографии. Такава сложност и необичайни форми на света все още не са виждали! Елегантните линии, които трудно могат да се наричат, намериха същественост в ръцете на брилянтни майстори. Такива произведения на изкуството не се нуждаят от допълнително украсяване, позлатяване и друго синтетично увеличение на стойността. На практика няма остри ъгли, обикновени форми, гладки праволинейни фасади. Нищо по-елегантно, тъй като модерното време в интериора вече не се е появило, затова няма да е възможно мебелите да бъдат заменени с нещо по-модерно.

"Текстил"

Интериорът на Арт Нуво е изключително артистичен и бохемски. Това изображение се подчертава и от тъканите, които имат изкуството да излъчват настроението на дизайна. Подобно на орнаментите, те изглеждат лесни, меки и елегантни. Акцентът не е толкова върху цвета и украсата, а върху тактилните характеристики. За това се избират насипни тъкани, полупрозрачни, чиято текстура позволява светлината да отразява добре. Традиционно, мебелите са покрити с тапицерия, която има фин деликатен модел - цветя, грах, малка клетка.

Сега дизайна на всекидневната в стил "Ар Нуво" е престанал да бъде загадка за вас и снимките ще оправят придобитите знания. Освен това решихме да разкажем малко как можете да направите сами някои декоративни елементи - прочетете за това в следващия раздел.

"Декорации в стил Арт Нуво - със собствени ръце!"

Легендарният модернистичен стил в интериора е в състояние да се влюби в себе си веднъж завинаги. Но пълното му прилагане в стандартен апартамент е много трудно и много скъпо. Въпреки това, неговите индивидуални елементи могат лесно да се поберат в почти всеки интериор с око за ретро. Не е нужно да търсите оригинални аксесоари, защото някои неща могат да бъдат направени сами.

Богатото наследство ни бе оставено от творците, създали в тази епоха. Най-известните от тях са Алфонс Муша и Густав Климт. Техните творби са силно декоративни, разпознаваеми и все още се използват активно от декоратори, които създават интериорни елементи. Произведенията на тези майстори изобилстват с всички характерни орнаменти от стила на Арт Нуво - и ние можем да ги използваме, декорирайки интериора на хола, както в представените снимки.

Цялата картина или малките й парцели могат да украсяват всичко - ковчежета, чинии, вази, врати, повърхности на скринчета и шкафове, огледални рамки. За да направите това, просто отидете в магазина, предлагайки стоки за decoupage. Колекции от декупажни листа и карти Art Nouveau ще ви позволят да прехвърлите всяко изображение, което харесвате, на желаната повърхност и специални лакове и пасти - за да определите резултата и да го направите неразличимо от оригинала.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Къщи в различни стиловеКъщи в различни стилове
Интериорен дизайн на апартамент в стил Арт Нуво за истински ценителиИнтериорен дизайн на апартамент в стил Арт Нуво за истински ценители
Москва Арт НувоМосква Арт Нуво
Текстилен интериорен дизайнТекстилен интериорен дизайн
Украински Арт НувоУкраински Арт Нуво
Интериорен дизайн в малка кухняИнтериорен дизайн в малка кухня
Тапети за тухли в интериораТапети за тухли в интериора
Дизайн и снимка на частна къща вътреДизайн и снимка на частна къща вътре
Дизайнерска стая с фото тапетиДизайнерска стая с фото тапети
Модни стени 2014Модни стени 2014
» » Art Nouveau във вътрешността на хола - декорация, оформление, палитра, мебели, текстил