Червен таван в спалнята

Интериор в спалнята с черен таван

Изглежда, неочакван ход - в спалнята има черен таван. Но в същото време има такова разнообразие от материали и покрития, както и стилове, които могат да помогнат за органичното приспособяване на интериора на черния таван.

Спалнята е тихо място за почивка, в този случай таванът на богатия черен цвят може да създаде релаксираща и комфортна атмосфера.

Този нетрадиционен и неочакван цвят за тавана в спалнята ви позволява да приложите няколко стила:

 • минимализъм
 • Hi-Tech
 • Арт Деко
 • класицизъм

И ако е по-подробно, тогава:

 • Японски стил
 • африкански
 • китайски
 • марокански

Можете да избирате тапети, висулки или водни бои. Също така съответното покритие за разтягане, те се различават от практичността и широкото разнообразие от дизайнерски решения. Нека разгледаме по-подробно видовете обзавеждане.

Окачен таван

В този случай, разнообразието от материали ще ви позволи да направите тавана във вашата спалня в центъра на вниманието. Така че матово черно стъкло с контрастиращ бял шаблон или цветен орнамент ще направи възможно проектирането на вашата спалня в класически стил.Ако окачването се извършва само в централната част на тавана, тогава черният цвят ще изглежда особено изгоден. В някои случаи това е особено вярно, например, ако проектирате спалня в японски стил.

Или, окачена част от черно лъскаво стъкло може да се постави по протежение на контура, докато прожектори в центъра на гипсокартоновата конструкция ще дадат ефект на нощното небе. Това решение ще подчертае простотата и изтънчеността на стиловите линии арт-деко в черно и бяло. Черен таван много добре в хармония със стените, например, ако стаята е поставена с бели тапети с черен модел.

Опълен таван

Таванът за разтягане може да бъде гланц или матов.

Гланциращо покритие визуално разширява пространството и повдига тавана, ако окачите оригиналния полилей, черният блясък ще създаде невероятен светлинен ефект.Удароустойчивият таван ви позволява да го комбинирате с други довършителни материали, но само защото вашето въображение ви ограничава при планирането на тавана. Подобно на висящите структури, тя е съвместима с гипсокартон, което позволява да се направи таванът по-обемни и да се вземат различни форми - квадрат, кръг, овал, вълни и тяхната комбинация помежду си.

боя

В този случай всичко е просто, боята трябва да се приложи към тавана по качествен начин, така че да не излиза от петна и дефекти, които със сигурност ще изглеждат непривлекателни във вечерната светлина на лампите.

Таванът е боядисан в черно, но в комбинация с бели тавански первази или други нюанси на светлите цветове изглежда чудесно стилен, скъп и благороден.

Можете да нарисува тавана, не можеше да види ясна граница, за да го разредите - направи плавен преход от модела таван по стените, в този случай, винаги има чувството, че таванът е по-висока, отколкото е всъщност.

Цветови решения

Черен цвят се съчетава добре с розово, синьо, оранжево, бежово, злато и сребро, което е, ако използвате тези цветове в мебели и аксесоари, а след това със сигурност ще оживи интериора на спалнята.

Например, очертанието на тавана е сребърно или с позлата. Сребърен тапет орнамент върху матово сиво или графит фон ще изглежда много красив в комбинация с черен гланцов таван. Синият тапетен модел ще изглежда по същия начин, особено ако в стаята има бели детайли и мебели.

В доста светла стая, но с черен таван, столовете с небесен цвят с бели дървени крака и подлакътници изглеждат невероятно изискани.

Също така е много важно, че черен таван е подходящ, в интериора трябва да има някои детайли от черен цвят, например мебели или всякакви значими аксесоари и други елементи.

И така, няколко основни аспекта, които ще ви помогнат да разберете понятието на вашият избор:

 • Черният таван създава хармония с другите елементи на интериора в черно, обединява ги с общата идея за избрания стил.
 • Спалнята с черен таван и стени ще бъде особено секси, но в същото време, мебелите и другите декоративни елементи трябва да имат контрастен цвят, който да не позволява на интериора да изглежда мрачен.
 • Черният цвят на тавана може да подчертае дизайна и декорацията на прозорци, врати и мебели, както и да подчертае текстурата на всички избрани елементи.
 • Без светло и висококачествено осветление спалнята ще изглежда мрачно. Опитайте се да комбинирате комбинации от различни видове осветление: голям полилей, спот светлини или спот светлини и LED осветление.
 • Черните тавани могат да привличат вниманието към великолепния изглед от прозореца, впечатлението от него само се усилва.

Винаги помнете, че всички цветове и стилове изглеждат хубави и на място, само ако не претоварвате интериора с тях.

В резултат на цялата задача и техните въплъщения, е необходимо вашата спалня да изглежда стилна, оригинална и в същото време уютна и лека и изпълнява своята мисия.

снимка

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ремонтираме спалнята с помощта на декоративни детайли от лутезите за декоративни боиРемонтираме спалнята с помощта на декоративни детайли от лутезите за декоративни бои
Модерни завеси за спалнятаМодерни завеси за спалнята
Как да планираме спалнятаКак да планираме спалнята
Спален дизайн с фото тапетиСпален дизайн с фото тапети
Кои тавани са най-подходящи за избора на идеи за спални снимкиКои тавани са най-подходящи за избора на идеи за спални снимки
От какво и как да се направи таван в спалнята снимка на интериорния дизайнОт какво и как да се направи таван в спалнята снимка на интериорния дизайн
Плочи тапети в спалнята изисквания, размери, стабилностПлочи тапети в спалнята изисквания, размери, стабилност
Черният таван в интериора Основните правила за декориране на стаята с черен таван Прочетете до краяЧерният таван в интериора Основните правила за декориране на стаята с черен таван Прочетете до края
Коя тюл да изберете за спалня е идеалната комбинация с интериораКоя тюл да изберете за спалня е идеалната комбинация с интериора
Изберете правилно снимките в спалнятаИзберете правилно снимките в спалнята
» » Червен таван в спалнята