Простри тавани с кръг от гипсокартон върху снимката

Тавани с кръг: разтягане или гипсокартон

Таванът на две нива е много често срещана опция. На първо място, с нейна помощ можете да решите много проблеми с дизайна: променете пропорциите на стаята, zonirovat, увеличете височината и т.н. На второ място, конструкцията му не е много по-сложна от конструкцията на едно ниво и изисква само задълбоченост и предварителни изчисления.

Кръг на тавана

Най-простият начин на изпълнение са геометрично правилни фигури: кръг, квадрат, правоъгълник. Последното се осъществява най-често, тъй като позволява да се опрости работата до крайност: обикновено нишата на тавана просто повтаря периметъра на стаята, а конструкцията на второто ниво от GKL е обикновена кутия.

Кръг в центъра на тавана или квадрат или овал, за да стане малко по-сложно, но не много. Има няколко начина.

Таванна ниша - окръжността представлява първото ниво, а останалата част от тавана е втората и съответно е разположена под окръжността. Това е най-често срещаният вариант за класически стилове, тъй като ви позволява да центрирате стаята без усилия. Обикновено централен полилей е монтиран в нишата на тавана.

Кръг от гипсокартон на тавана на второто ниво често се използва в помещения с твърде висока височина. Обикновено фигурата също служи като основа за централния полилей. Но в малките високи помещения може да се използва друг метод: външните страни на окръжността не са покрити с гипсокартон, а образуват ниша, в която се монтира осветлението.Ring - опция, която често се използва в стила на минимализма, техно, високите технологии. Обикновено такава фигура на второто ниво се използва за монтиране на фоновото осветление. На малка височина на помещението това решение е най-успешно и може да се комбинира с кърпа за опъване.

Горната ниша е най-трудната за изпълнение, изпъкналият кръг и пръстена са по-лесни за изграждане.

Технология на сглобяване на кръг от гипсокартон

Всяка работа по изграждането на двуетажна конструкция започва със скица. Необходимо е да се знае точно какъв размер ще бъде кръгът, колко материали ще са необходими за него и каква схема да се изгради рамката.

За да направите кръг на тавана на гипсовата плоскост, първо трябва да я нарисувате на повърхността. За да направите това, посочете центъра или зоната, която те искат да изолират по този начин, завийте винта и с помощта на прецизно измерено парче тел и молив в ролята на компас, очертайте кръг. Този метод е по-прост, отколкото изчисляването и подреждането на точки.

Ако се конструира пръстен, операцията се повтаря, за да се очертае границата на втория кръг.UD профилът е монтиран на стена, измерен до желаната дължина и изрязан с метални ножици на всеки 5-7 см, след което се огъва под желания ъгъл. В резултат на това тя оформя кръг с необходимия размер. За пръстена са ви необходими конструкции и втори такъв кръг.

Ако основната повърхност на тавана е плоска и височината на второто ниво не се очаква да бъде голяма, профилът може да бъде завинтен директно към основата.

След това UD-профилът е фиксиран към стената, на същото ниво, а CD-профилът е нарязан на размерите и монтиран според схемата: частта е закрепена към профила на стената на противоположните стени, част от стените и профилите. След това рамката е покрита с гипсокартон, както обикновено.

Ако кръгът е изпъкнал, т.е. тя е фигура на второто ниво, тогава монтажът на гипсокартона зависи от неговия размер. С диаметър повече от 50 см е необходимо да маркирате мястото за закрепване на участъците от CD-профила и да ги прикрепите, в противен случай листата няма да бъде фиксирана. Ако е по-малък от 50 см, тогава няма нужда от щайга и кръгът е зашит с един лист.

За да направите таван с кръг под формата на пръстен, сегментите трябва първо да бъдат маркирани върху гипсокартон и изрязани. Ако пръстенът е конструиран за осветление, тогава във фрагментите са отрязани отвори за прожектори.

Технология на изграждане на кръг на опъвам таван

Уплътнителна тъкан - полиестерна тъкан или PVC фолио, опъната и фиксирана в багети на стената. Очевидно не можете да прикрепите нищо към него: материалът не може да понесе тежест. Следователно, опънати тавани с кръг означават малко по-различна процедура.

Всяка фигура на второто ниво в този случай е изградена от гипсокартон. Най-често това е конструкция от GKL на второто ниво и платно в нишата на тавана. Често е възможно да се срещне случай, когато фигурата на второто ниво е пръстен с осветление, а филмът е монтиран в кръга и извън него върху останалата таванна повърхност.

Процедурата е по същество еднаква. След изграждането на второто ниво вътрешната повърхност на обиколката фиксира стените на багетите по същия начин, както би могъл да бъде монтиран по периметъра на помещението.

След това, в ниша, към тези багети се прикрепва пластмасов плат или плат.

Ако кръгът е пръстен, то багетата е инсталирана отвътре и отвън на конструкцията. Платките се монтират отделно, първо във вътрешния кръг и след това отвън.

Простри таван с кръг в снимката е направена от кърпа от един и същи цвят и изглежда, като че пръстенът е фиксиран над напрежение структура.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Двустепенна тавана на гипсокартон в слънчевата стая на детската стаяДвустепенна тавана на гипсокартон в слънчевата стая на детската стая
Снимки - примери за тавани на две нива от гипсокартон Как да си направите собствени ръце?Снимки - примери за тавани на две нива от гипсокартон Как да си направите собствени ръце?
Как да направите двустепенни тавани от инсталация на гипсокартон с инструкции за фото и видеоКак да направите двустепенни тавани от инсталация на гипсокартон с инструкции за фото и видео
Окачени тавани от гипсокартонОкачени тавани от гипсокартон
Как да изберем таван на две нива?Как да изберем таван на две нива?
Двустепенни тавани от гипсокартон със собствени ръцеДвустепенни тавани от гипсокартон със собствени ръце
Монтаж на таван на две нива от гипсокартон, монтаж на плочиМонтаж на таван на две нива от гипсокартон, монтаж на плочи
Зеленоград - интервю - луксозни тавани на две ниваЗеленоград - интервю - луксозни тавани на две нива
Двойни тавани от гипсокартон, за да направите самостоятелно не е трудноДвойни тавани от гипсокартон, за да направите самостоятелно не е трудно
Кръгъл таван, изработен от гипсокартон - удивителен декоративен елемент в стаята виКръгъл таван, изработен от гипсокартон - удивителен декоративен елемент в стаята ви
» » Простри тавани с кръг от гипсокартон върху снимката