Как да направите кръг от гипсокартон на тавана

Ремонт със собствени ръце

Как да направите кръг от гипсокартон на тавана

Повечето от сложните конструкции на тавани от гипсокартон, комбинирани с напречен филм, осигуряват монтаж на всички видове изпъкнали фигури. Кръгът, триъгълникът, пръстена или друга фигура изглеждат доста добре в тавана на разтягането. Това е производството на такива цифри, които ще заемем в тази статия, като например като пример за кръг от гипсокартон.

Има един интересен и лесен начин за инсталиране на такива продукти - няма да кажа, че е много лесно, но в сравнение с други подходи към решаването на такива проблеми изглежда елементарно. Така че, нека започнем инсталацията на нашия кръг.

Изработване на форма

Искам да предупредя веднага - по този начин можете да монтирате фигура с почти всякакъв размер. С малки фигури, чийто размер не надвишава размерите на листата за сухото строителство, няма никакви проблеми, но за изграждането на големи конструкции, работата ще трябва да бъде направена с разбиване на фигурата на части.

Е, сега до точката. Полагаме лист от гипсокартон на пода и използваме самоизработена кръгова рисунка - в този случай е пръстен. Между другото, за компаса - можете да го направите от ud или cd профили. За това в едно от тях е необходимо да се пробият два отвора, разстоянието между които е равно на радиуса на окръжността. В тази ситуация трябва да пробиете три дупки, защото нашият пръстен има две кръгове с различни диаметри. Чрез една дупка, за да затегнете профил на самонарезни сухото строителство (не забравяйте да се определи правилно центъра на лист гипс) и в другите две (първата и след това на друг) поставете молив или маркер и направи подходящия кръг.Боядисани? Сортираме компасите, подръпваме се с електрически мозайката и бавно нарязваме кръга си - дори ще се изненадате колко равна ще бъде пикът или кръгът. Работата е прашна, така че е по-добре да получите респиратор.

Преди да се пристъпи към по-нататъшна работа в скута на инсталацията, трябва да направите кръг на тавана, на мястото, където той ще бъде внимателно и да го позиционирате с маркер или молив за очертаване контура. Тези линии ще са необходими за фиксиране на уплътнителните профили, които в този случай допълнително ще носят целия товар от фигурата.

Сега можете да направите самите профили - за да може металът да повтаря необходимите дъги с лекота, той трябва да бъде нарязан съответно. В нашия случай на всеки 50 мм ще трябва да се реже един от профилните рафтове и основата му - само един рафт трябва да остане недокоснат.Сега ще прикачим този счупен профил към гипсовата плоскост и тавана. Въоръжени с отвертка с винтове за самозатягане за метал и завинтени, постепенно огъване на профила, първо на външния радиус на пръстена ни, а след това на вътрешния. За да се фиксира по този начин, всеки елемент с подрязване е необходим.

Точно същата операция се извършва на тавана, едва сега, за да монтирате профила, не се нуждаете от отвертка с самонарезни винтове, а от перфоратор и дюбели. Най-добре е да използвате метален разделител Berbach - за фиксиране на бетонни повърхности е по-добре да не намерите нищо.

Как да се определи кръг на тавана?

Сега, когато всички тези подготовки са завършени, можете да пристъпите към директно фиксиране на кръга на тавана. Това е така.

В направляващия профил на тавана поставете и закрепете носещия профил cd. За начало можете да направите само четири - трябва да ги инсталирате напречно, срещуположно на други. Тяхната дължина е трудно да се определи от рулетката. Ето защо ние правим запас от 5 см и фиксираме към тавана очевидно дълги профили.

Сега се нуждаем от хидравлично или лазерно ниво - с тяхна помощ ние ще определим необходимата дължина на профилите ни за поддръжка. Правим подходящи маркировки върху тях и с помощта на мелница или ножици съкращаваме профилите до желаната дължина.

Сега можете да фиксирате кръга. Плътно го сложете върху профилите, които се залепват и го закрепете с малки метални винтове (texas) - контролираме нивото на настройката на кръга и се движим.

Вече има много малко - добавете допълнителни рафтове на вътрешния и външния радиус и закачете страните с гипсокартон. С допълнителните стелажи, мисля, че те ще разберат, че те трябва да бъдат инсталирани най-малко на всеки 200 мм, но с гипс, ситуацията е малко по-сложна.

Дори не се опитвайте да го огънете равномерно - все още няма да работи. За целта е необходимо да се правят специални шаблони и този процес трае много дълго време. Най-лесният начин да се огъват на лентата на гипсокартон, това е един разрез - еднакви напречни разрези, въпреки че ще отрежете ъглови, все още е по-добре, отколкото неконтролирано бракуване. До идеалния случай кръгът се премахва с помощта на гъвкави дъгообразни контраси и шпакловки - само по този начин и по никакъв друг начин. Всички други методи са загуба на време.

По този начин се прави кръг или някаква друга фигура от гипсокартон на тавана. Това е доста просто. Единственият недостатък на този метод за монтиране на фигури от гипсокартон на тавана е, че е почти невъзможно да се монтира фигура сама, тук е необходим асистент.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Гипсокартон таван с осветлениеГипсокартон таван с осветление
Монтаж на гипсокартон на тавана, стените, цената на довършителни работи, монтаж на преградни стени…Монтаж на гипсокартон на тавана, стените, цената на довършителни работи, монтаж на преградни стени…
Монтаж на окачени тавани от гипскартон - скостостроустройствоМонтаж на окачени тавани от гипскартон - скостостроустройство
Двустепенна тавана на гипсокартон в слънчевата стая на детската стаяДвустепенна тавана на гипсокартон в слънчевата стая на детската стая
Тавани от гипсокартонТавани от гипсокартон
Снимки - примери за тавани на две нива от гипсокартон Как да си направите собствени ръце?Снимки - примери за тавани на две нива от гипсокартон Как да си направите собствени ръце?
Многопластови тавани от гипсокартон, таванът със собствени ръцеМногопластови тавани от гипсокартон, таванът със собствени ръце
Окачени тавани от гипсокартонОкачени тавани от гипсокартон
Определяне на тавана с гипсокартон, как да направите свои собствени ръце таван от гипсокартон,…Определяне на тавана с гипсокартон, как да направите свои собствени ръце таван от гипсокартон,…
Монтаж на таван на две нива от гипсокартон, монтаж на плочиМонтаж на таван на две нива от гипсокартон, монтаж на плочи
» » Как да направите кръг от гипсокартон на тавана