Граница за тапети със собствени функции на ръцете

Граница до тапет: работете сами

 • Някои функции
 • Видове бордюри в зависимост от материала
 • Някои препоръки за процеса

Всеки човек в живота си се стреми да направи нещо ново, индивидуално. Също така по време на ремонта, аз искам да се създаде нов интериор, паста тапети, които ще се различават в своята оригиналност и цветове. Но понякога, когато залепите най-скъпия тапет, вие получавате впечатлението за нещо недовършено и недовършено. Границата за тапети със собствените си ръце не само ще реши този проблем, но и ще помогне да се създаде уютна, топла и комфортна атмосфера в стаята.

Залепената бордюра на тапета добавя към тях оригиналност, като същевременно създава уютна и топла атмосфера в стаята.

Някои функции

Границата е отделен елемент, който превръща стаята в нещо изключително. Тя е таван и средата, която лепи в средата и може хармонично да свързва тапети със същия цвят, но с различни текстури. По своите качества те са разделени на три типа:

 • на адхезивна основа;
 • самозалепващи;
 • просто.

Калъфи за тапети се предлагат в различни ширини и шарки.

Широката гама от нюанси и шарки ви позволява да избирате този декор за всеки цвят и качество. Прости граници са залепени с обикновен тапет паста, които се базират на лепилото, което е достатъчно да се овлажнява с вода и пръчка, добре, самозалепващ - името си казва всичко.Те могат да се залепят на всяко място, както на пода, така и под тавана, около вратата и можете да направите ръба около отвора на прозореца. Но в края на краищата, за какво е това? Границата лента се използва, ако по съвета на дизайнера в една стая няколко вида тапети се комбинират наведнъж. Корпусите подчертават някои елементи от дизайна, визуално могат да намалят или увеличат помещението. Има и друга забележителност на бордюри, които са залепени към центъра на стените. Тапетите отдолу се замърсяват по-бързо, а ако сте комбинирали, долната част е много лесно да се замени, като се вдигне цвета.

Последователност на стикера за бордюра.

По принцип е препоръчително да се използват бордюри в стая с високи тавани. Ако таванът не е висок, тогава границата визуално допълнително ще намали помещението.

Обикновено се използват бордюри на мястото на контакт между стената и тавана. Етикетът им се прави от последния етап. Те се продават основно с тапети, с изключение на едноцветен материал. В този случай граничната лента може да бъде избрана отделно. Те се използват и ако искате да изразете някаква област или да подчертаете игра на дневна светлина.За монтаж на лента за залепване се използват специални лепилни смеси, които са предназначени специално за залепване на тапети и бордюри. При извършване на работата, за леко залепване на лентата е необходимо да се опъне линията или ивицата по стената.

Връщане към съдържанието

Видове бордюри в зависимост от материала

Има няколко вида бордюри за тапети, направени от едни и същи материали:

 • за тапети от фибростъкло;
 • за текстилни тапети;
 • за акрилни тапети;
 • винил;
 • хартия.

Хартията се отнася до най-евтиния вид и следователно те имат кратък живот. Лесно се залепват и се отстраняват толкова лесно, че в бъдеще няма да е трудно да ги промените. Такива бордюри не са в търсенето. Този тип е обект на бързо изгаряне, те не могат да бъдат измити с вода, тъй като те веднага се провалят. Но те са намерили своето приложение в помещенията, където често трябва да променят интериора. Те се произвеждат в различни структури, могат да бъдат както релефни, така и гладки, със или без картина.

Винилните граници, направени на хартиена основа, покрити с винил, идват с различна плътност. Те имат редица предимства:

 • водоустойчивост;
 • сила;
 • устойчивост на ултравиолетови лъчи;
 • трайност;
 • подлежат на измиване с почистващи препарати.

Този тип бордюри и тапети се използват в помещения с повишено замърсяване. Те могат да се използват в кухнята, в банята, в съблекалнята. Те не са токсични и имат пореста основа, което означава, че стените имат достъп до въздуха.

За акрилни тапети бордюрите са подобни на винил, но с една разлика: те нямат винил покритие, но акрил.

Облицовки за текстилни тапети или ситопечат дават на стените изобилие от изискана декорация. Те представляват два залепени слоя, долната - гъста хартия и горната - изтъкана. Те не събират прах и имат антистатични свойства.

Облицовки за тапети, изработени от фибростъкло, са направени от прежда от фибростъкло и съдържат пясък, сода и доломит. Тези видове бордюри се считат за най-издръжливи, имат устойчивост на пожари, могат да бъдат боядисани, са еластични и екологични. Те имат гофрирана структура.

Връщане към съдържанието

Някои препоръки за процеса

Поставянето на бордюри за тапети е най-удобно, ако ги срежете на парчета с еднакви размери. След това, използвайки специално лепило, го залепете на определеното място. Ако той има лепило база, то тогава трябва да се просто, намокрена с вода и се притиска към стената, но ако самозалепващи се, просто отлепете защитното хартия и го поставете на границата на мястото си.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Тапет залепване цени тапети залепване Тапет залепване ценаТапет залепване цени тапети залепване Тапет залепване цена
Wall тапети декорWall тапети декор
Тапети в дизайнаТапети в дизайна
Тапети на стена в интериораТапети на стена в интериора
Тапети в банятаТапети в банята
Декор на стените в апартаментаДекор на стените в апартамента
Спален дизайн с фото тапетиСпален дизайн с фото тапети
Варианти на декорация на стена с тапетВарианти на декорация на стена с тапет
Стилни тапети за стениСтилни тапети за стени
Модерни тапети за стениМодерни тапети за стени
» » Граница за тапети със собствени функции на ръцете