Затопляне на стените по време на строителството на къща

Затопляне на стените по време на строителството на къща

Стени, изработени от експандиран глинен блок без изолация

Стените са разделени на външни и вътрешни стени, а стените на къщата са разделени според натоварването на носещите и самоносещи стени. Самоносещите стени преминават към основата на къщата със собствената си маса, тези тавани не разчитат на тези стени и други структури. Стените на лагера дават основата на теглото и натоварването от структурата на сградата (покрив, преводи и т.н.), лежащи върху тях.

Външните стени на къщите защитават жилището от атмосферните влияния, а вътрешните стени (прегради) разделят помещенията на къщата помежду си. За външни и вътрешни стени трябва да се използват различни видове изолация, съгласно инструкциите на производителя. Днес в строителството се прилагат четири основни материала за стени: блокове, дърво (барове), тухла и фиксиран кофраж.

Затопляне на стените по време на строителството или не?

Как да изолираме стените по време на строителството?

Много експерти казват, че е най-добре да се построи къща без допълнителна изолация. За тази цел е необходимо дебелината на стените на къщата да отговаря на санитарните и хигиенните изисквания за топлопроводимост и влага. Изчислете оптималната дебелина на стените, така че да не образува конденз и в къщата през зимата топлинният калкулатор винаги е бил топъл.

Ако решите да използвате нагревател в изграждането на къща поради високата цена на издигането на къща с дебели стени, трябва да прочетете тази статия. Технологията на затопляне на стените по време на изграждането на къщата може да бъде разделена според местоположението на топлоизолацията: нагревател вътре в стените, от външната страна и от вътрешната страна на стената. Нека по-подробно разгледаме всички възможности за топлоизолация.

Изолация за стени в изграждането на къщаМатериали за изолация на стени днес огромен брой различни производители. При избора на изолация се консултирайте с продавачите дали тази изолация може да се използва във вертикални външни конструкции. Определете характеристиките на минералната вата или полимерната изолация: плътност, топлопроводимост, пропускливост на пара и др. Научете от видеоклипа как да избегнете точката на оросяване при затопляне.

Минерални нагреватели

Минералните изолатори се предлагат днес на пазара под формата на плочи от базалт или фибростъкло. Предимствата на тези нагреватели включват добра топлоизолация, пропускливост на парите и ниска топлопроводимост. Топлоизолацията за стени и различни вертикални конструкции под формата на подложки е в линията на всеки производител: URSA, ROCKLITE, Knauf, Technonikol, Izovol, Isorok и др.

Когато изолирате стени с вълна или стъклена вата, трябва да използвате рогозки с висока плътност, така че да седят здраво между релсите и да не седнат с течение на времето. Освен това е необходимо да се защити изолацията на базалт от влагата чрез мембрани за бариери срещу парите, например, за да се постави Isospan B над нагревателя с необходимата вентилационна междина за изпаряване на кондензата.

Полимерна изолация

Полимерната изолация за стените са твърди плочи, които не се настаняват с времето и не променят размера си. Днес най-популярният пяна (най-достъпен изолацията) и penoplex TECHNOPLEX (повече плътни и твърди панели), както и други екструдиран пенополистирол на различни компании.Основните недостатъци на полимерите включват наличието на стирени (вредни вещества за човешкото тяло) и запалимост. При по-скъпите нагреватели се добавят антипаразити (вещества, които намаляват степента на запалимост). Предимствата включват якост, запазване на размерите за десетилетия и минимално усвояване на водата.

Как да изолираме стените на къщата по време на строителството?

Вътрешна изолация на стените по време на строителството

Слоеста зидария от стени с нагревател

В Русия от миналия век се използва трислойна зидария, използваща торф, шлака или стърготини като пълнител. Днес всички нагреватели на този дядо заменят съвременната топлоизолация. Модерна конструкция на къщи с нагревател вътре в стените може да бъде изпълнена от почти всеки материал: блокове (блок пяна, газ силикат, разширена глина блок и т.н.), тухлени и масивни стени.

В този случай се използва т.нар. "Кладенец". Той често се използва като облицовка или силикат керемидено червен, последвано от слой от изолация (пяна penoplex или базалт вълна) и разпространява блокове от пяна, gazosilikata, сгурия блок или keramzitobloka (изпълнение изобилно днес за разработчика) от вътрешната страна на помещението.

Външна изолация на стените по време на строителството

Външна изолация на стени от тухла

Технологията на външна изолация на фасадите под стените тип "мокър" или "мокър" се появява сравнително напоследък в Русия. Предимствата на външната изолация на стените по време на строителството на къщи включват осигуряването на необходимото термично съпротивление на обграждащите конструкции и бързото изпаряване на влагата, което кондензира върху външната изолация.

Тези подобрени показатели на външните структури не водят до преовлажняване на стените. Освен това, стената ще бъде защитена от влага и замръзване и следователно няма да има температурна деформация на носещата стена. Е, последното предимство на тази изолация е, че звукоизолацията на стените се увеличава и шумът на улицата е напълно изгасен в слоя топлоизолация.

Изолация на стените по време на строителството отвътре

Затопляне на стените под прозореца отвътре

Този метод на изолация е най-проблематичният, но често е възможно само изграждането на сградата. Когато изолирате отвътре, ще срещнете два недостатъка. Първо, има намаляване на полезния район в стаята, и второ, външните стени са в края на ниската температура зона, което значително влошава микроклимата в стаята.

Бъдете подготвени за факта, че цялата натрупана влага през зимния период не може да бъде премахната от конструкциите дори през лятото, което води до потискане на стените и появата на гъбички и мухъл. За да изолирате стените на къщата отвътре, е препоръчително да се прибера в екстремни случаи, когато е невъзможно да се извърши изолация извън къщата. За повече информация относно недостатъците на вътрешната изолация вижте следното видео.

Video. Отстраняваме точката на оросяване от стената

(2 гласа, средно: 5,00 на 5)

Зарежда.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Fasadenaruzhnye, лицеви стени блокове с декорацияFasadenaruzhnye, лицеви стени блокове с декорация
Оптимална дебелина на стената на къщата, изработена от газобетон и газообразен силикатОптимална дебелина на стената на къщата, изработена от газобетон и газообразен силикат
Натоварване върху основата, изчисляване и определяне на допустимите стойностиНатоварване върху основата, изчисляване и определяне на допустимите стойности
Полиуретанова пяна за затопляне на стените в СамараПолиуретанова пяна за затопляне на стените в Самара
Намиране на изолация на стените на къщата полиуретанова пянаНамиране на изолация на стените на къщата полиуретанова пяна
Арзамас затопля стените на полиуретановата пяна в къщатаАрзамас затопля стените на полиуретановата пяна в къщата
Полиуретанова пяна за затопляне на стени "Тоглиати"Полиуретанова пяна за затопляне на стени "Тоглиати"
Dzerzhinsk затопляне на стените на дома полиуретанова пянаDzerzhinsk затопляне на стените на дома полиуретанова пяна
Затопляне и довършителни работи на къщиЗатопляне и довършителни работи на къщи
Сглобяване на стените на къщата от гърнените панелиСглобяване на стените на къщата от гърнените панели
» » Затопляне на стените по време на строителството на къща