Как да се оборудва банята от изкуството на усъвършенстване до подмяната на шкафчета

Изборът на плочки, цветове, избор на ВиК, монтаж на шкафове - подреждането на банята изисква много внимание. Искам да създам в тази стая атмосфера на топлина, релаксация, запазване на функционалността и максимално пространство. Разбира се, когато стаята е голяма, можете да приложите каквито и да е решения, кажете. Но баня с малък размер също може да бъде уникална и практична. Основното нещо е да знаете какво да търсите. Независимо от размера на стаята, първото нещо, което трябва да направите, е да определите стила на дизайна.

Как да оборудваме баня

Луксозно, прекрасно и просто - изберете стила на стаятаВ жилищните сгради първите бани се появиха само през XIX век, а преди това имаше термални бани, обществени бани и вани. В продължение на два века хората обръщат особено внимание на дизайна на банята, защото знаят, че стилът ще "подсказва" и изборът на мебели, водопроводни системи и цветове.

  1. Гръцки стил - съчетава консерватизъм и добро качество. Особеността на този стил е създаването на ефекта от "слънчевата светлина". Основният цвят на дизайна е бял, който може да се комбинира с нюансите на дървото, маслиновото, зеленото, розовото, лимоножното и дълбокото море. Украсете стаята в гръцки стил е достатъчно проста - стените могат да бъдат покрити с бяла текстурна мазилка и да ги украсят с гравюрни стенописи (Гърция - родното място на митовете). Подът е изложен с голяма керамична плочка с лек нюанс, а мебелите трябва да избират малка квадратна форма.
  2. Арт деко стил е най-изискан и шик стил. Характеристиката му е използването на контрастни черно-бели цветове, изобилие от огледала и лъскави повърхности, както и внимателно осветление. Направете място в този стил няма да бъде толкова трудно, колкото изглежда. Стените трябва да имат лъскав блясък и най-добре е да изберем плочки от слонова кост, бели с черни или кафяви мотиви. На пода може да се поставят "шах" на черно-бели широки плочки, и водопровод да изберете с извити линии и изобилие от стоманени елементи.
  3. Минимализмът е най-популярният стил за баня, особено ако е малък по размер. В края на краищата, минимализмът предполага изключване на излишни елементи и почти никакъв декор. Този стил е комбинация от сиви, бели и черни цветове. За да се направи място изразителен и визуално го разгънете, достатъчно, за да сложи на стената сиви плочки (много лека сянка), и по периметъра на тавана и пода се използва черно покритие. Впечатляващо и просторна баня ще изглежда напълно обзаведен в бяло и светло сив тон, където ярки акценти ще бъдат две - три части, например, на снимка с ярък пейзаж или ваза с зелен цвят.
Как да оборудваме баня

интериора на банята в гръцки стилСмятате ли, че всички тези стилове могат да се реализират само в големи помещения? Art Deco Минимализъм - стил, който прави баня малкия и среден размер, тъй като трябва да ги създадете светли и пастелни цветове, много лек и компактен водопровод.

Как да оборудваме баня

баня в арт деко стил снимка

Пет универсални съвета за подреждане на малка стая

Ако имате голяма стая, няма да мислите за какво да поставите - баня или душ кабина, какви цветове да изберете - любим червен или топъл нюанс на розово. Но едно малко помещение изисква съответствие с всички тези точки.

Как да оборудваме баняЗа да улесните разбирането на необходимите и излишни неща, ето някои съвети за споразумението:

  • Не искам да изоставя класическата баня в полза на душ? Също така не е необходимо. Просто погледнете под ваната и забележите колко място има на разположение. Използвайте го максимално. Придобийте специален екран, затворете отвора и го съхранявайте под химикалите за баня;
  • смени шкафчетата. За да се настанят малки размери, ще бъде разумно да изберете шкафове с повдигащи се врати. Най-добрият вариант е да вдигнете такива врати с огледална фасада или чаша светъл тон. Така че, можете визуално да добавите баня няколко квадратни метра;
  • Не се занимавайте с малък интериор - става дума за избор на плочки както за стената, така и за пода. За малка вана, малка мозайка и модел могат да бъдат фатални. Най-добре е да изберете една цветна плочка от стандартен или голям размер, без шаблон. Но цветът на плочката може да бъде весел - светло жълт, син, светло зелен или крем;
  • визуално "повдига" банята и го разширява с обикновен бял таван;
  • така че да не страдат от избора на водопроводни инсталации - веднага обърнете внимание на моделите на окачване. Окабеляващата мивка и тоалетната ще освободят място и значително ще опростят процеса на почистване. Затворената мивка също ви позволява да поставите под нея малка шкафове или компактна перална машина.

Как да оборудваме баня
С тези прости съвети ще знаете точно как да оборудвате банята, дори ако размерът й не надвишава три квадратни метра. Не забравяйте, че за да поставите малък размер, всеки сантиметър е точното място. Така че се опитайте да го използвате ефективно. Например, изградете затворен шкаф над вратата, изберете шарнирни рафтове и използвайте само огледала като декор - те визуално разширяват пространството.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Баня дизайн сив цвятБаня дизайн сив цвят
Баня с праскова цвятБаня с праскова цвят
Банята в лилаво и лилави тоновеБанята в лилаво и лилави тонове
Баня в тюркоазен цвятБаня в тюркоазен цвят
Златна баня 20 снимки на дизайнаЗлатна баня 20 снимки на дизайна
Как да оборудваме баняКак да оборудваме баня
Дизайнерски плочки в банята Оформят плочки в банятаДизайнерски плочки в банята Оформят плочки в банята
Красива бани 100 идеи за снимкиКрасива бани 100 идеи за снимки
Баня в гръцки стил Опции за довършване на стаятаБаня в гръцки стил Опции за довършване на стаята
Плочки за баня класически, ретро или нещо друго? Препоръки за стил комбинации от плочки и избор на…Плочки за баня класически, ретро или нещо друго? Препоръки за стил комбинации от плочки и избор на…
» » Как да се оборудва банята от изкуството на усъвършенстване до подмяната на шкафчета