Дървени облицовки дървени къщи различни опции

Сам по себе си дървената къща не се нуждае от допълнителни довършителни работи, достатъчно е просто да се третират стените със защитни и тонизиращи съставки. Независимо от това, може да има нужда да се скрият комуникациите или да се изолира къщата отвътре, а след това завършването на дървения интериор на дървени къщи е напълно оправдано.

Понякога естетическият вид на стената играе решаваща роля. Например, собствениците искат да видят плоски стени вместо очни трупи или, обратно, искам да добавя текстури.

Класически интериор на дървена къща

Класически интериор на дървена къща

Дървото има топлинен капацитет, създава специален микроклимат, екологично чист и изглежда престижно. Съвременните производители на довършителни материали предоставят огромен избор, предлагащ както бюджетни опции, така и елитни, изпълнявани на изключителни поръчки.

Сред завършващите материали от дърво има:

  • облицовка и облицовка;
  • блок къща;
  • панел;
  • gusvarblok;
  • дървени тапети.

Всеки от материалите има свои собствени отличителни черти и изисквания за монтаж.

Игра цветове нюанси в дизайна

Игра цветове нюанси в дизайна

Стенни панели и блок къща

Един от най-често срещаните довършителни материали, изработени от дърво, е облицовката. За помещенията към нея не са изложени такива повдигнати изисквания, както при обзавеждането на бани. Ето защо, можете да запишете на по-нисък клас и дървесни видове.Отделно, облицовката е изолирана. От обичайното се отличава с по-високо качество, което отговаря на европейските стандарти, както и наличието на бразда за отстраняване на влагата. Но сред местните производители е възможно да се намери отлична подплата. И цената му ще бъде с порядък по-ниска, само защото местното производство не подлежи на мита, а цената на стоките е по-малка от транспортните и други свързани разходи.

Интересно е да погледнете симулацията на гредата. Всъщност това е една и съща подплата, но тя изглежда като арго.

Стълби в интериора

Стълби в интериора

По-привлекателно решение предполага използването на блок къща. Външно стената е направена от кръгли трупи. Най-често се произвежда от иглолистни видове. те са по-добре и по-бързо изсушени и по-малко склонни към напукване.

Важно! Преди започване на довършителните работи плочите трябва да бъдат оставени в стаята за 4-7 дни за аклиматизиране. Дървото е чувствително към всички промени в температурата и влажността. Ако веднага започне да се инсталира, материалът се деформира или ще се спука. И е необходимо да се обработват дъските с противогъбични и огнеупорни съединения.За облицовка и блок къща непременно монтирани летви дъски от раздел не по-малко от 3 см и стъпка от 0.5 м. Плоскостите се са подредени дъното към върха или от дистално към проксималната ъгъл, в зависимост от хоризонтална или вертикална позиция. Закрепването към щайгата се извършва с помощта на пирони, винтове или клеймери.

Обърнете внимание! Между облицовката или камерата и стената трябва да има малка пролука от 1-2 см за вентилация и изпаряване на кондензата.

Ъглова камина в дървена къща

Ъглова камина в дървена къща

Стенни панели

По-скъп вид покритие. Дайте на стаята богат изглед, изглежда страхотно в хола, големите зали, офиси и коридори. За да се намали цената на някои производители използват няколко вида дървесина наведнъж: по-скъпи за външни, вътрешни слоеве - от по-евтини. Има квадратни, листови и стелажни панели.

Инсталацията се извършва по два начина, за да изберете: върху рамката, след това панелите идеално да скрият всички недостатъци на стените и лепилото. Рамката е изработена от щайга или метален профил, понякога използвайки строителни скоби.

Важно! Необходимо е да се ремонтират всички пукнатини по стените и повърхността да се третира с антисептик. В бъдеще това ще ги предпази от плесени и пресяване.

При използването на лепилния метод стените са предварително подравнени, в противен случай панелите ще "седнат" криво.

Прави стълбище в интериора

Прави стълбище в интериора

Дървени тапети

В класическия вид те не изглеждат много като тапети. Изработен от дърво, повтаряйки своя уникален модел. Текстурирани, капризни и много скъпи. Страхуват се от вода, мухъл, температурни промени и вредители от насекоми.

Но това е естествен, дишащ материал с дебелина около 0,1 мм и няма нищо общо с хартията. Не натоварва стените и не изисква изграждането на допълнителни конструкции. Не понасяйте криви стени, изисквайте специално лепило.

Обърнете внимание! Дървените тапети са залепени към ставата, във всеки случай не се припокриват.

Това е дърво, а не имитация! Тапетът е изработен от сизал, фурнир, тръстика, корк, бамбук или юта.

Gusvarblok

Оригинален материал, който изглежда много добре по стените. Тя е изработена от дърво и е подходяща за довършване на всякакви помещения. Външно прилича на малък панел за стена, монтиран върху кашона като подплата и на цена, сравнима с тапета от дърво. К често се позовава на последното, въпреки че е по-подходящо да се отдели в отделен клас. Панелите са текстурирани, добре скриват недостатъците на стените, скриват комуникациите и навън са много привлекателни.

Независимо от избора на вида на дървеното покритие, първо е необходимо да се полагат всички комуникации, да се направи окабеляване. След това се полага изолацията с парна бариера. В къщите на бара, всички пукнатини между короните, от долната, са подрязани. След това ще бъде невъзможно да се направи, без да се демонтира цялата структура.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Интериорен дизайн на дървена дограмаИнтериорен дизайн на дървена дограма
Довършителни работи на дървени трупи, вътрешна украса на дървената къща в къщата, снимкаДовършителни работи на дървени трупи, вътрешна украса на дървената къща в къщата, снимка
Довършителни работи на вили и къщи Съвременни технологииДовършителни работи на вили и къщи Съвременни технологии
Проекти от кръгли трупи от типове дървени къщи и предимстваПроекти от кръгли трупи от типове дървени къщи и предимства
Опции за завършване на балкона със собствените си ръцеОпции за завършване на балкона със собствените си ръце
Завършване на дървената къща, като се вземат предвид всички тънкости и нюансиЗавършване на дървената къща, като се вземат предвид всички тънкости и нюанси
Таванът на дървото в апартамента снимка в спалнятаТаванът на дървото в апартамента снимка в спалнята
Вътрешна украса на дървени къщиВътрешна украса на дървени къщи
Топла фасада избира типа декорацияТопла фасада избира типа декорация
Таван в дървена къща в странатаТаван в дървена къща в страната
» » Дървени облицовки дървени къщи различни опции